Obavijesti

Reporteri

Komentari 0

Jaka kiša "potopila" središte Požege, Našice i Đurđenovac

Jaka kiša "potopila" središte Požege, Našice i Đurđenovac
8

Kanalizacija nije mogla primiti svu kišnicu pa su poplavili neki prizemni stanovi i podrumi iz kojih su vatrogasci ispumpavali vodu. Na području Kutjeva padao je led

VIDEO

Olujno nevrijeme u utorak oko 11.30 zahvatilo je požeštinu. U središtu Požege kiša koja je svom žestinom padala oko 40 minuta poplavila je prometnice jer kanalizacija nije mogla primiti svu vodu, podrume i neke prizemne stambene objekte tako da su vatrogasci imali šest intervencija. Požežani su ogorčeni na komunalno poduzeće Tekija zbog, kako kažu slabog održavanja kanalizacione mreže. 

– Svaka jača kiša prouzroči poplave – rekao je čitatelj koji je snimio današnju poplavu. U Centru 112 su rekli da je slabog leda bilo je na području Kutjeva, no, još vijek nemaju informacija o većim štetama.

U komunalnom poduzeću Tekija kažu kako je glavni uzrok pojave vode na kolnicima kod velikih i naglih oborina u profilu cijevi koje su ugrađene prije pa nisu u mogućnosti odvesti svu pristiglu vodu.

- Poseban je problem s ulicama na koje se vežu ceste koje vode prema brdu s kojih se sruči velika količina vode. Kanalizacione cijevi održavamo redovno. Problem mogu biti i razne nečistoće poput granja i zemlje koje mogu začepiti ulaze u slivnike. Nakon što oborine prestanu u roku sat do dva kanalizacija pokupi svu vodu – kazali su u Tekiji. 

U utorak oko 14 sati olujno nevrijeme pogodilo je i Našice te obližnji Đurđenovac, a prizori poplavljenih ulica, srušenih stabala i uništenih automobila djelovali su apokaliptično.

- Nažalost, postojali su svi uvjeti za tuču i vjetar olujne jačine. Bilo je samo pitanje gdje će nevrijeme biti najizraženije - kaže Željko Lazanin, meteorolog iz Osijeka. Prema njegovim riječima, nevrijeme je pogodilo područje Nove Gradiške, a kasnije  područje Donjeg Miholjca i ušća Drave u Dunav.

U policiji kažu da nitko nije stradao u nevremenu. Grom je udario u stablo pored hotela Park. Stablo je palo na parkirani auto i zgnječilo ga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'
NEPONOVLJIVO ISKUSTVO

Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'

Otvorenje hrvatskog dijela parka bio je povod da obiđemo spektakularan park u njemačkom Rustu koji dnevno može primiti čak 35.000 ljudi. Najveća atrakcija je Rimčev roller coaster Voltron Nevera