Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Konačna destinacija: Leti li avion? Da, ali samo autoputom

Iz Slovenije preko Zagreba pa na Pag, to je plan puta malog aviona zapakiranog na kamionu vučne službe za kojim su svi okretali glavu. Snimila ga je i naša čitateljica

Čitatelj 24sata
Foto: Čitatelj 24sata
4 komentara

Ljudi su gledali u čudu, a iz svakog auta su samo bljeskali blicevi fotoaparata, kazala nam je čitateljica koja je avion vidjela u utorak na zagrebačkim Oranicama.

Uredno spakiran na kamionu vučne službe krenuo je put obale. Krila i propeleri bili su rastavljeni, a trup je aviona na mjestu na kojem obično viđamo automobile. Nasreću, ovaj zrakoplov nije imao sudar na autocesti, a Bogu hvala ni u zraku. Njegov cilj je lješkarenje na plaži na suncu.

- Doznala sam od vozača da ga je preuzeo u Sloveniji i da ga treba dostaviti na Pag. Netko ga je kupio - otkrila je čitateljica.

A da ga je doista netko kupio, potvrdio je i prijašnji vlasnik iz Domžala, tvrtka koja se u Sloveniji već godinama bavi sportskim zrakoplovstvom. Sa svojim stručnim timom pilota pokrivaju gotovo sve, od same škole letenja, panoramskih i akrobatskih letova, paraglidinga i padobranstva pa do paraglidinga u paru.

- Da, prodali smo ga hotelu na Pagu. Rekli su da će ga smjestiti ispred hotela i koristiti za promociju - objasnio je Miha Repovž, pilot slovenskog LOOP Teama.

Kontaktirali su ih iz hotela Sunčana uvala i raspitivali se o avionu.

- Kako je bio oštećen nismo ga više mogli koristiti, pa smo ga odlučili prodati za 20-ak tisuća kuna - kazao je Miha.

Avionom su mamili adrenalinske ovisnike o akrobatskom letenju

Civilni avion Zlin 142 u slovenskom Loop-acrocupu posljednjih godinu i pol koristili su za akrobatsko letenje. Kažu da je doživljaj vožnje u sportskim automobilima nakon ovakvog adrenalinom nabijenog leta neusporediv. Let traje 15-ak minuta pri brzinama do čak 450 kilometara na sat u lakom, okretnom, ali vrlo lako upravljivom avionu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message