Obavijesti

Reporteri

Komentari 4

Konačna destinacija: Leti li avion? Da, ali samo autoputom

Konačna destinacija: Leti li avion? Da, ali samo autoputom
8

Iz Slovenije preko Zagreba pa na Pag, to je plan puta malog aviona zapakiranog na kamionu vučne službe za kojim su svi okretali glavu. Snimila ga je i naša čitateljica

VIDEO

Ljudi su gledali u čudu, a iz svakog auta su samo bljeskali blicevi fotoaparata, kazala nam je čitateljica koja je avion vidjela u utorak na zagrebačkim Oranicama.

Uredno spakiran na kamionu vučne službe krenuo je put obale. Krila i propeleri bili su rastavljeni, a trup je aviona na mjestu na kojem obično viđamo automobile. Nasreću, ovaj zrakoplov nije imao sudar na autocesti, a Bogu hvala ni u zraku. Njegov cilj je lješkarenje na plaži na suncu.

- Doznala sam od vozača da ga je preuzeo u Sloveniji i da ga treba dostaviti na Pag. Netko ga je kupio - otkrila je čitateljica.

A da ga je doista netko kupio, potvrdio je i prijašnji vlasnik iz Domžala, tvrtka koja se u Sloveniji već godinama bavi sportskim zrakoplovstvom. Sa svojim stručnim timom pilota pokrivaju gotovo sve, od same škole letenja, panoramskih i akrobatskih letova, paraglidinga i padobranstva pa do paraglidinga u paru.

- Da, prodali smo ga hotelu na Pagu. Rekli su da će ga smjestiti ispred hotela i koristiti za promociju - objasnio je Miha Repovž, pilot slovenskog LOOP Teama.

Kontaktirali su ih iz hotela Sunčana uvala i raspitivali se o avionu.

- Kako je bio oštećen nismo ga više mogli koristiti, pa smo ga odlučili prodati za 20-ak tisuća kuna - kazao je Miha.

Avionom su mamili adrenalinske ovisnike o akrobatskom letenju

Civilni avion Zlin 142 u slovenskom Loop-acrocupu posljednjih godinu i pol koristili su za akrobatsko letenje. Kažu da je doživljaj vožnje u sportskim automobilima nakon ovakvog adrenalinom nabijenog leta neusporediv. Let traje 15-ak minuta pri brzinama do čak 450 kilometara na sat u lakom, okretnom, ali vrlo lako upravljivom avionu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode