Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
72 komentara

Požar kod Fažane lokaliziran, širi se vatra kod Bijelog vrha

Požar je buknuo oko 15.30 sati kod Fažane i prijetio kućama. Uz vatrogasce dignuta su dva kanadera koji su spriječili širenje. Vatra kod Bijelog vrha se proširila

Čitatelj 24sata
Foto: Čitatelj 24sata
72 komentara

Vidjela sam s obale gusti crni dim koji je sukljao iz uvale. Čula sam od okupljenih ljudi da se vatra približila i kućama. Nadam se da nitko neće stradati, rekla nam je čitateljica 24sata koja je u utorak oko 15.30 sati kod Fažane fotografirala požar.

Uz cestu između Barbarige i Peroja oko 15.30 sati izbio je požar. Vatra je zahvatila 10 do 15 hektara šume. Kako javlja iPress, na terenu su vatrogasci JVP Pula i članovi DVD-a Peroj, Vodnjan, Pula i Medulin. Vatru gasi 60-ak vatrogasaca sa 17 vatrogasnih vozila. Na teren su oko 17 sati poslana i dva kanadera koji su spriječili širenje vatre prema kućama u mjestu Peroj. Požar je lokaliziran u 18.20 sati. U 19.05 sati otvorena je županijska cesta Peroj-Barbariga koja je zbog dima bila zatvorena. 

Proširio se požar kod Bijelog vrha 

Požar na području Otrića-Pribudića kod Bijelog vrha koji je dojavljen u petak 13. srpnja, proširio se na dio Šibensko-kninske županije, na područje Plavno-Raštele. Gori trava i nisko raslinje. Požar gase lokalne vatrogasne postrojbe, a zračne snage su povučene zbog konfiguracije terena i turbulencija, izvijestili su iz DUZS-a. 

Gori i kod Vrsa, Trilja, Skradina i Kistanja

U utorak oko 17.03 sati nadležne službe zaprimile su dojavu o požaru u mjestu Vrsi nedaleko Zadra. Gore smreke u blizini kuća, a na terenu su vatrogasci JVP Zadar i DVD Pljusak. U pomoć su pozvani i kanader te AirTractor, a zračne snage kasnije su povučene s požarišta te su na terenu ostale lokalne vatrogasne postrojbe. 

Vatrogasno operativno središte DUZS u 16.50 sati zaprimilo je dojavu o požaru na brdu Kamešnica - selo Rože kod Trilja. Gori borova šuma, a požar gase lokalni vatrogasci kojima pomaže kanader. 

U 14.35 sati dojavljen je požar na području Dubravica kod Skradina. Pomoć vatrogascima osigurala su dva kanadera. 

Gori i kod Kistanja. Dojava o požaru trave, niskog raslinja i hrastove šume zaprimljena je u 14.55 sati. Uz vatrogasce u gašenju su sudjelovala i dva kanadera. 

U 18.30 sati u DUZS-u su zaprimili dojavu o požaru kod Žrnovnice u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Zapalili su se šuma i nisko raslinje. Požar gase lokalne vatrogasne postrojbe, a na teren je poslan i kanader. Šuma, trava i nisko raslinje zapalili su se i u blizini Širitovaca kod Drniša. Dojava je zaprimljena oko 18.30 sati, a na terenu su lokalne vatrogasne postrojbe i zračni traktor. 


Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message