Požar kod Fažane lokaliziran, širi se vatra kod Bijelog vrha | 24sata
Obavijesti

Reporteri

Komentari 72

Požar kod Fažane lokaliziran, širi se vatra kod Bijelog vrha

Požar kod Fažane lokaliziran, širi se vatra kod Bijelog vrha
30

Požar je buknuo oko 15.30 sati kod Fažane i prijetio kućama. Uz vatrogasce dignuta su dva kanadera koji su spriječili širenje. Vatra kod Bijelog vrha se proširila

VIDEO

Vidjela sam s obale gusti crni dim koji je sukljao iz uvale. Čula sam od okupljenih ljudi da se vatra približila i kućama. Nadam se da nitko neće stradati, rekla nam je čitateljica 24sata koja je u utorak oko 15.30 sati kod Fažane fotografirala požar.

Uz cestu između Barbarige i Peroja oko 15.30 sati izbio je požar. Vatra je zahvatila 10 do 15 hektara šume. Kako javlja iPress, na terenu su vatrogasci JVP Pula i članovi DVD-a Peroj, Vodnjan, Pula i Medulin. Vatru gasi 60-ak vatrogasaca sa 17 vatrogasnih vozila. Na teren su oko 17 sati poslana i dva kanadera koji su spriječili širenje vatre prema kućama u mjestu Peroj. Požar je lokaliziran u 18.20 sati. U 19.05 sati otvorena je županijska cesta Peroj-Barbariga koja je zbog dima bila zatvorena. 

Proširio se požar kod Bijelog vrha 

Požar na području Otrića-Pribudića kod Bijelog vrha koji je dojavljen u petak 13. srpnja, proširio se na dio Šibensko-kninske županije, na područje Plavno-Raštele. Gori trava i nisko raslinje. Požar gase lokalne vatrogasne postrojbe, a zračne snage su povučene zbog konfiguracije terena i turbulencija, izvijestili su iz DUZS-a. 

Gori i kod Vrsa, Trilja, Skradina i Kistanja

U utorak oko 17.03 sati nadležne službe zaprimile su dojavu o požaru u mjestu Vrsi nedaleko Zadra. Gore smreke u blizini kuća, a na terenu su vatrogasci JVP Zadar i DVD Pljusak. U pomoć su pozvani i kanader te AirTractor, a zračne snage kasnije su povučene s požarišta te su na terenu ostale lokalne vatrogasne postrojbe. 

Vatrogasno operativno središte DUZS u 16.50 sati zaprimilo je dojavu o požaru na brdu Kamešnica - selo Rože kod Trilja. Gori borova šuma, a požar gase lokalni vatrogasci kojima pomaže kanader. 

U 14.35 sati dojavljen je požar na području Dubravica kod Skradina. Pomoć vatrogascima osigurala su dva kanadera. 

Gori i kod Kistanja. Dojava o požaru trave, niskog raslinja i hrastove šume zaprimljena je u 14.55 sati. Uz vatrogasce u gašenju su sudjelovala i dva kanadera. 

U 18.30 sati u DUZS-u su zaprimili dojavu o požaru kod Žrnovnice u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Zapalili su se šuma i nisko raslinje. Požar gase lokalne vatrogasne postrojbe, a na teren je poslan i kanader. Šuma, trava i nisko raslinje zapalili su se i u blizini Širitovaca kod Drniša. Dojava je zaprimljena oko 18.30 sati, a na terenu su lokalne vatrogasne postrojbe i zračni traktor. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 72

VIDEO

Možete li ih prepoznati? Danas su junaci, a krenuli su u GOŠK-u, Adriaticu, Jedinstvu, ZET-u...
UPOZNAJTE MINI-VATRENE

Možete li ih prepoznati? Danas su junaci, a krenuli su u GOŠK-u, Adriaticu, Jedinstvu, ZET-u...

Neki su bili mirni kao djeca, drugi su jedva čekali izvesti psinu, a neki su, nažalost, morali kao klinci proživjeti strahote rata. Obožavali su nogomet kao djeca, a sada nas predstavljaju na Euru. Upoznajte 'mini vatrene'!

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti
Bivša bankarica: Moj cvjetni nakit traje od šest do 24 sata
PRAVI SU HIT ZA SVEČANOSTI

Bivša bankarica: Moj cvjetni nakit traje od šest do 24 sata

Krunoslava je radila u banci, a onda je odlučila nešto promijeniti. Tečajeve za floristicu završila je u Milanu i Dubaiju, a danas slaže cvjetne kreacije po tijelu te je osmislila dostavu cvijeća s vazom...