Obavijesti

Reporteri

Komentari 1

Na Velebitu šuma gori već treći dan, vatrogasci ne posustaju

Na Velebitu šuma gori već treći dan, vatrogasci ne posustaju
10

Buktinja je progutala 200 hektara. Vatrogascima gašenje otežavaju stabla bukvi koja pucaju, neprohodan teren i vjetar. Zbog toga će i tijekom noći nadzirati požarište

VIDEO

Treći dan zaredom gori gusta šuma na vrlo nepristupačnom dijelu Velebita pokraj Kosinja. Vatru, koja je progutala 200 hektara, gasi sedamdesetak već prilično izmorenih gasitelja Državne intervencijske postrojbe iz Zadra, Šibenika i Splita te pripadnici JVP Gospić i Senj, DVD-a Otočac, Pazarište i Perušić kao i djelatnici Hrvatskih šuma i Parka prirode Velebit. Pomažu im i četiri zračna traktora. 

Iako prostor nije miniran, vatrogascima gašenje otežavaju stabla bukvi koja pucaju, neprohodan teren i vjetar. Zbog toga će i tijekom noći nadzirati požarište. 

Gori i na području Ličkih Jesenica uz željezničku prugu Zagreb - Split, koja će na tom dijelu biti zatvorena za promet do 22 sata. Požar, koji se proširio i na minski sumnjiv prostor, gase vatrogasci JVP-a Ogulin te gasitelji lokalnih vatrogasnih snaga.

U tijeku je i gašenje požara na području mjesta Baljci na Svilaji. Požar gasi 20 vatrogasaca sa šest vozila. Gori trava, nisko raslinje, borova i hrastova šuma.

U Komiži na otoku Visu ukupno 47 vatrogasaca s 13 vozila gasilo je požar koji je zahvatio 40 hektara borove šume, a požar koji je izbio u općini Slivno, kod mjesta Blace je lokaliziran.

Požar koji je buknuo kod Nerežišća na otoku Braču lokaliziran je. Opožareno je oko 5 ha trave, niskog raslinja i borove šume. Buktinju je gasilo 20 vatrogasaca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume