Reporteri

Komentari 41

Snimili ljepoticu kraj Pule: 'Kao da nas je sve došla pozdraviti'

Snimili ljepoticu kraj Pule: 'Kao da nas je sve došla pozdraviti'

Sredozemna medvjedica doplivala je do obale na plaži u Banjolama kraj Pule. Nije se bojala. Nitko se nije usudio ući u more. Svi su je slikali. Otišla je nakon 5 minuta

Zbog velike bure nitko se nije kupao, a na obali su turisti sjedili i sunčali se. Odjednom, tik uz obalu doplivala je sredozemna medvjedica! Svi su ostali šokirani, pa i ja, rekao je Alex Percan (21).

On radi kao spasilac na plaži u Banjolama kraj Pule. Medvjedica ih je došla posjetiti u srijedu oko 11 sati.

- Nikada je nisam u životu susreo do sada. Bilo je fascinantno gledati njezin ples. Malo nas je promatrala, malo plivala, ali sve se događalo blizu nas. Nitko se nije usudio ući u more, ali su je svi fotografirali i snimali. Kao da nas je sve došla pozdraviti - rekao je Percan.

Svi su uživali u njezinu prisustvu oko pet minuta, onda je odlučila zaroniti u dubine i nestati. Iza nje je bio aquapark u kojem su djeca uživala cijelo ljeto, a sad je i ona došla “malo snimiti situaciju”.  

Dvadesetak turista joj je bilo publika, a plićak i vodeni park svakako su joj ispunili očekivanja. Nadamo se ponovnom posjetu ove vrste, jedne od najugroženijih na svijetu.