Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
55 komentara

Ubrala je pravog kapitalca, vrganja teškog dva kilograma

Monika Furdek (37) iz Duge Rese šetala se šumom u potrazi za gljivama. Ubrala je par gljiva, no pri povratku kući na putu je kod starog hrasta naišla na ogromni vrganj

Monika Furdek
Foto: Monika Furdek
55 komentara

Odlučila sam otići u šumu jer je nekoliko dana padala kiša pa sam mislila da ima gljiva. Sa sobom sam povela svoje kućne ljubimce, nekoliko mačaka. Šetala sam šumskim putom i pronalazila razne gljive. Ubrala sam nekoliko gljiva i nakon par sati traganja odlučila sam krenuti kući. Pri povratku sam kod starog hrasta naišla na gigantski vrganj, kazala nam je Monika Furdek (37) koja je prije par dana u šumi pored Duge Rese pronašla vrganj od dva kilograma.

- Prvo sam mislila da je kamen. Umalo sam stala na njega. Oko njega su bile i male gljive. Pažljivo sam ga ubrala i ponijela kući. Jedva sam nosila jer je bio težak dva kilograma, a i morala sam paziti da se ne potrga. - dodaje Monika.

Monika se inače ne bavi gljivarstvom, ali voli otići u šumu i iz hobija ubrati nekoliko gljiva. Polovicu ogromnog vrganja stavila je u gulaš, a ostatak je završio u zamrzivaču.

- Srećom da sam samo njega ubrala jer da je bio veći od dva kilograma tada ga ne bi smjela ubrati. Jer se po novome na dan može ubrati najviše dva kilograma vrganja po osobi uz dozvolu za branje. - kazala je Monika.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message