Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
17 komentara

Vatrogascima oprema u kvaru, pustili su da automobil izgori

Fiat je planuo u vožnji na Ugljanu. Muškarac i žena su na vrijeme izašli, a automobil je u potpunosti izgorio. Vatrogasci su slabo opremljeni pa su pustili auto da izgori

čitatelj 24sata
Foto: čitatelj 24sata
17 komentara

Auto je planuo u vožnji. Muž i žena su na sreću, izjurili iz njega neozlijeđeni. Vatrogasci nisu mogli doći jer DVD Kali nemaju s čime, a DVD  Kukljica ima kamion, ali je pokvaren - kazao nam je čitatelj koji je snimio automobil u plamenu na cesti između Kukljice i Kali na Ugljanu u srijedu oko 12.15 sati. 

O DVD-ima trebale bi brinuti jedinice lokalne samouprave. Načelnik općine Kukljica Marin Boško nam je kazao da DVD Kukljica funkcionira te da u njemu nema nikakvih problema. Pitali smo ga zašto onda nisu poslali kamion da ugasi požar na automobilu, no kaže da ga o tome nitko nije izvijestio pa da ne može ni znati. Njegov kolega Duško Vidov, načelnik susjedne općine Kali, shvatio je bit problema

- Mi imamo DVD, ali u njemu svega nedostaje. Osim nekoliko brentača i nekih sitnica, nama prvenstveno nedostaje vozilo kojim bi ljude odvezli na teren, a to je ključno. Otok Ugljan za predstojeću protupožarnu sezonu je jako loše opremljen, a vatrogasna zaštita mjesta Kali je na vrlo oskudnom nivou. Naš proračun je siromašan  i nemamo novca za kupnju vatrogasnog vozila. Molio sam bilo koga da nam ustupi bilo kakvo polovno, ali ispravno terensko vozilo da ove sezone imamo čime prevesti četiri čovjeka do požarišta da taj požar i ugase. Da budemo u mogućnosti spašavati ljudske živote, jer sada ni za to nismo opremljeni. Takvo je stanje stvari i od istine ne valja bježati - kazao je Vidov. 

Iz policije su nam potvrdili da supružnici iz Fiata Punta nisu ozlijeđeni jer su iz gorućeg automobila izišli na vrijeme. Ne sumnjaju na kazneno djelo već pretpostavljaju da je riječ o samozapaljenju zbog tehničkog kvara.

Rekli su nam da imaju zabilježeno da su vatrogasci ipak intervenirali te pogasili vatrom zahvaćenu travu i raslinje oko automobilske buktinje. Za automobil je bilo kasno.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message