Reporteri

Komentari 0

Vratio se u Drvenik nakon 40 godina i sagradio kapelicu

Vratio se u Drvenik nakon 40 godina i sagradio kapelicu

Vele Lulić prije 40 godina trbuhom za kruhom otišao je iz rodnog Drvenika. Put ga je odveo u daleku Australiju. Vratio se, sagradio kapelicu i počastio mještane i turiste

Vele Lulić (74) otišao je trbuhom za kruhom iz rodnog Drvenika. Put ga je odveo u daleku Australiju. Bilo je to prije 40 godina. Radio je sve i svašta, ali pošteno. Radio je na iskrcavanju brodova, u hotelu, a potom i kao frizer. Bio je samouki frizer. Certifikat je dobio tek nakon godina rada. Na svoju frizersku radnju napisao je 'Europski frizer'. Taj potez pokazao se kao savršeni mamac za klijente. Svojim europskim podrijetlom ulijevao je povjerenje i počeo bolje zarađivati. Ipak, korijene zaboravio nije. Težnja za rodnim krajem vratila ga je u Drvenik.

- Kupio je zemlju od privatnog posjeda i vlastitim novcem sagradio kapelicu. U prostor kapelice površine 300 metara kvadratnih uložio je više od 100.000 eura. Tri godine trajala je izgradnja skalinade, voćnjaka i provođenja vode. Kapelicu je posvetio Sv. Ani. Organizirao je feštu u kojoj su uživali mnogi mještani i turisti. Zakuska, pečeni kolači i pjesma zabavljali su sve okupljene. Misnu posvetu vodio je župnik fra Niko Glavinić, a došli su i predstavnici turističke zajednice i načelnik općine Ivo Kosović -  rekao nam je Neven Kostanić, čitatelj 24sata koji nam je poslao fotografije. Dodaje kako su izgradnjom ove kapelice i obilježavanjem Sv. Ane dobili  i drugi važan dan za njihov kraj. 

- Naš mještanin povratnik se ovim plemenitim činom zahvalio Drveniku. - kazao je čitatelj.