Reporteri

Komentari 58

Zapeo na ogradi: Zvonimir je spasio medu i poslao ga majci

Zapeo na ogradi: Zvonimir je spasio medu i poslao ga majci

Medvjedić je zapeo na pola ograde i nije mogao dalje. Zvonimir Žagar ga je uzeo, iznio iz vrta i pustio na livadu. Medo se vratio, htio se igrati. Djelovao je izgubljeno

Čuo sam nekakvo glasanje životinje, kao neko mumljanje. Ostavio sam alat i sišao u vrt. Vidio sam malog medu koji se popeo do pola vrtne ograde. Zapeo je i nije mogao dalje, rekao nam je Zvonimir Žagar (25).

On je u ponedjeljak s ocem zidao kameni zid ženi koja živi u podnožju brda Resnik, u Štikadi između Lovinca i Gračaca. Tamo mu je došao mali medvjedić.

- Dozivao sam ga: ‘Medo, medo’, a on je gledao prema meni. Uzeo sam ga, iznio iz vrta i pustio na livadu. Otišao je desetak metara, a onda se vratio. Htio se igrati! - rekao je Žagar. Kaže da mu je veseli medvjedić prišao bez straha.

- Bio je drag kao plišani medvjedić! Pitoma životinja, iako je djelovao pomalo izgubljeno. Čim je vidio da mu neću nauditi, prišao mi je bez straha - rekao je Zvonimir. Dodao je da mu se činilo da se hoće igrati.

- Bio je sam pa sam pretpostavio da ga majka čeka negdje u grmlju, a boji se prići jer ima puno pasa uokolo. Pustio sam ga da ode majci. Okrenuo se i uputio prema šumi - rekao je Zvonimir.

Dodao je da je mislio zvati utočište u Kuterevu ako ga opet vidi, no medvjedića u utorak više nije našao.

- Za malenog medvjedića je bitno da mu ljudi ne prilaze, a posebice da ga ne hrane jer postoji mogućnost da mu je mama u blizini. Dobar je scenarij što je medvjedić pobjegao jer postoji mogućnost da će naći svoju majku. Loše bi bilo za njega da je ostao među ljudima - rekao je Slaven Reljić, doktor veterinarske medicine sa Veterinarskog fakulteta u Zagrebu.