Obavijesti

Rok za prijavu za stipendije RIT Croatia ističe danas! Požuri!

Rok za prijavu za stipendije RIT Croatia ističe danas! Požuri!
2

Jedini američki koledž na ovim prostorima, RIT Croatia (donedavno ACMT), raspisao je natječaj za dodjelu stipendija čiji fond iznosi 2,5 milijuna kn. Požuri, jer je rok za prijavu danas!

Fond stipendija RIT Croatia iznosi više od 2,5 milijuna kuna. Prijaviti se mogu svi učenici četvrtih razreda srednjih škola, kandidati koji su već upisani na neku drugu visokoobrazovnu instituciju i kandidati koji su prijašnjih godina završili srednjoškolsko obrazovanje.

Upiši svjetski priznati studij Međunarodnog poslovanja

Stipendije se odnose na sva tri preddiplomska stručna studija RIT Croatia među kojima je i četverogodišnji studij Međunarodnog poslovanja koji se izvodi na zagrebačkom kampusu. Program osigurava izvrsno poznavanje i razumijevanje ekonomije i međunarodnoga strateškog menadžmenta, s fokusom na marketing i financije. Nastavni plan i program studija usklađeni su sa studijskim programom International Business naše matične institucije Rochester Institute of Technology. Nastava se izvodi na engleskom jeziku, a predavači su američki i europski profesori s bogatim međunarodnim predavačkim i profesionalnim iskustvom. Studij stavlja naglasak na kolegije kao što su: Međunarodno poslovanje, Strategije u međunarodnom poslovanju, Financije na globalnom tržištu te Međunarodni marketing. Osim vještina poslovnog upravljanja, poput strateškog planiranja, vođenja timova, upravljanja vremenom i unaprjeđivanja organizacijskih vještina, tijekom studija studenti razvijaju komunikacijske i prezentacijske vještine, stječu samopouzdanje i uvjerljivost pri javnim nastupima, uče tečno komunicirati na poslovnom engleskom jeziku, samostalno rješavati probleme te inovativno, konstruktivno i kreativno razmišljati.

Studij studente osposobljava za:

•    upravljanje malim i srednjim poduzećima
•    planiranje i izvođenje poslovnih planova i strategija za globalno tržište
•    upravljanje financijama i računovodstvom na globalnom tržištu
•    izradu i implementaciju marketinških planova za međunarodno tržište
•    primjenu mikro i makro ekonomskih principa u poslovanju
•    razumijevanje globalne poslovne problematike, rizika i izazova s kojima se tvrtka
     susreće na globalnom tržištu
•    primjenu informacijskih tehnologija u poslovnim procesima

Brojne međunarodne akreditacije

Studij Međunarodnog poslovanja zadovoljio je visoke međunarodne standarde obrazovanja o čemu svjedoče akreditacije uglednih organizacija The Middle States Association of Colleges and Schools i The Middle States Commision on Higher Education. Godine 1988. Prestižnu akreditaciju dodijelila mu je ugledna organizacija AACSB International, The Association to Advance Collegiate Schools of Business. AACSB International najstarije je globalno akreditacijsko tijelo u poslovnom obrazovanju i računovodstvu, globalno prepoznatljiva organizacija koja je akreditacije dodijelila samo 681 poslovnoj školi diljem svijeta.

Marija Lončarević, studentica Međunarodnog poslovanja na RIT Croatia o svojem iskustvu rekla je sljedeće: „RIT Croatia visokoobrazovna je institucija koju sam s velikim zanimanjem godinama pratila. Kad se studij otvorio i u Zagrebu, davno donesenu odluku o upisu mogla sam i realizirati. Mogućnosti koje mi ovaj fakultet pruža od velike su pomoći za moje daljnje uspjehe. Ideja o studiranju na engleskom jeziku, pogotovo u vrijeme pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, činila mi se odličnom, tako da u potpunosti opravdava i ulaganje koje, kada je obrazovanje u pitanju, nikada ne bi trebalo biti upitno. Studij je ispunio, čak i nadmašio, moja očekivanja. Program je opširan i zahtjevan. No, uz dobru organizaciju ostane mi i dovoljno slobodnog vremena. Profesori pružaju veliku pomoć i podršku te su dostupni za sva naša dodatna pitanja. Naravno, velika prednost su dvije diplome, hrvatska i američka, koje stječemo po završetku studija. Budućim kolegama najiskrenije preporučam ovaj studij jer je ipak, kada se sve zbroji i oduzme, jako vrijedna ulaznica na domaće, europsko i svjetsko tržište međunarodnog poslovanja.“

ROK ZA PRIJAVU ISTIČE DANAS! POŽURI I PRIJAVI SE

Kao i svake godine, interes studenata za dobivanje stipendije iznimno je velik. Prijaviti se mogu svi učenici četvrtih razreda srednjih škola, kandidati koji su već upisani na neku drugu visokoobrazovnu instituciju i kandidati koji su prijašnjih godina završili srednjoškolsko obrazovanje. Prijave u ranom upisnom roku zaprimaju se do 15. veljače, a rezultati će biti objavljeni 15. ožujka 2014.

Prijavi se na vrijeme preko OBRASCA ZA PRIJAVU.  

Za više informacija obratite se Odjelu za upise na e-mail: admissions@croatia.rit.edu, tel: + 385 (0) 1 643 9100 / + 385 (0) 20 433 000 ili posjetite poveznicu STIPENDIJE.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.