Obavijesti

Sport

Komentari 263

Spremni za Francuze: Čudesni Kauboji pomeli su Makedonce!

 Spremni za Francuze: Čudesni Kauboji pomeli su Makedonce!
4

Hrvatska je razbila Makedonce 34-24 u utakmici drugog kruga na Euru u Poljskoj! Fantastična igra i još bolja najava za rukometni klasik protiv Francuza u subotu...

VIDEO

Hrvatska je na francusko razbijanje Bjelorusije odgovorila fantastičnom predstavom protiv Makedonije. Kauboji su slavili  34-24 u prvoj utakmici drugog kruga Eura.

Mirko Alilović izludio je Kiru Lazarova kojem je obranio pet lopti! Lazarov je ostao bez gola što je nevjerojatan podatak za takvu klasu od igrača. Sjajna najava za subotnji rukometni klasik protiv Francuza (18.15 sati). 

Kauboji su ponovno sjajno ušli u utakmicu. To nas sve više iznenađuje jer smo navikli na njihove "dizelaške ulaske" u mečeve. Hrvatska je imala 7-1, a Mirko Alilović je u prvih 10 minuta Kiri Lazarovu obranio sva četiri pokušaja. 

Hrvatska razbija Makedonce, a Babić nije zadovoljan

Nakon 15 minuta Kauboji su vodili 10-5. Preslikana igra iz utakmice protiv Islanda. Odlična obrana, brza tranzicija, Marino Marić trpa s crte... Oduševio je i sjajni Igor Karačić koji je bio enigma za obranu Makedonaca.

Imali smo i sedam golova prednosti, ali malo opuštanje u zadnjim minutama i Makedonci su na odmor otišli s pristojna četiri gola zaostatka. Bilo je 17-13

Alilović je imao sedam obrana, od toga pet puta Lazarovu koji je završio s nulom u prvih 30 minuta. No nije to bila prava Makedonija. Lazarov bez gola, a golmani na dvije obrane... To se ne događa često.

U drugom dijelu - rapsodija. Kauboji su otišli na osam golova razlike, ali izbornik Željko Babić ni tada nije bio sretan.

- Nema olako! Prestatični ste. Pritisnite ih jače. Nema popuštanja - vikao je Babić dok je Hrvatska imala 24-16.

Prošlo je gotovo 40 minuta, a Kiro Lazarov nije zabio niti jedan gol. Mirko ga je izludio pa Kiro više nije ispucao toliko lopti kao u prvom dijelu. Hrvatska je povela 28-18 i Makedonci su bili pred raspadom. Čudesna igra Kauboja. 

Babić je u zadnjih 10 minuta mogao komotno na klupu poslati najbolje što Hrvatska ima, a dečki s klupe pokazali su što mogu. Obrana je i dalje bila sjajna, Slišković je trpao u napadu iz svih pozicija... 

Završilo je 34-24. Fenomenalna predstava Kauboja. Došlo je vrijeme da i moćna Francuska padne... S ovakvim Mirkom na golu, obranom koja ne propušta, brzom tranzicijom i napadom u kojem opasnost prijeti sa svih strana, zašto ne? 

Mirkovih 11 obrana, Slišković 6/6, Štrlek 5/5

Ovo što je Mirko Alilović napravio Lazarovu dugo se nije dogodilo u rukometnom svijetu. Hrvatski golman skinuo je sve udarce koje je Lazarov uputio prema golu. Pet puta je pokušao Kiro, pet puta je to obranio Mirko.

Manuel Štrlek zabio je pet golova iz pet pokušaja, jedan pokušaj više imao je Marino Marić koji je također utrpao pet komada. Ivan Slišković je bio naš najbolji strijelac sa šest golova. Sjajno je Slišković iskoristio minute koje mu je pred kraj utakmice dao izbornik Babić. Zabio je šest golova iz šest pokušaja.

Kod Makedonaca najbolji je bio Dejan Manaskov koji je zabio sedam golova.

Euro u Poljskoj, drugi krug:

  • Hrvatska - Makedonija 34-24
  • Francuska - Bjelorusija 34-23
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 263
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika