Obavijesti

Sadržaj partnera

Gdje rad postaje iskustvo, a kolege postaju obitelj. Koliko vam je važna radna atmosfera?

Gdje rad postaje iskustvo, a kolege postaju obitelj. Koliko vam je važna radna atmosfera?
5

Više nije dovoljno "samo" imati posao - provesti osam sati dnevno na radnom mjestu zahtijeva puno više od tek zarađenih eura na kraju mjeseca. Ravnoteža između privatnog i poslovnog života postaje sve važnija

VIDEO

U vrtlogu današnjeg poslovnog svijeta, gdje se tržište rada mijenja brzinom svjetlosti, pronalaženje posla koji ne samo da osigurava financijsku stabilnost, već i pruža osobno zadovoljstvo postaje sve važnije. Više nije dovoljno "samo" imati posao - provesti osam sati dnevno na radnom mjestu zahtijeva puno više od tek zarađenih eura na kraju mjeseca. Loša radna atmosfera može negativno utjecati na naše zdravlje i blagostanje, ostavljajući nas iscrpljenima i nesretnima. Ravnoteža između privatnog i poslovnog života postaje sve važnija. Raditi okružen pozitivnim ljudima, dijeleći radost i uspjeh, ključno je za osobno zadovoljstvo i motivaciju. Zaposlenici žele osjećati da su cijenjeni i prepoznati za svoje doprinose. Ne žele biti tek još jedna brojka u tvrtki – žele mogućnosti za napredovanje i osobni razvoj. I žele poslodavca koji će im to pružiti.

Pokretanje videa...

Petrolovi junaci svakodnevice 01:10

Što se zapravo krije iza kulisa radne atmosfere? Kakav je osjećaj raditi u tvrtki koja ne samo cijeni, već i podržava svoje zaposlenike? Upoznajte Marina, Zdravka, Karlu i Danijelu, kroz priče koje otkrivaju što ih motivira da svaki dan dođu na posao bez grča u želucu, s osmijehom i spremni na sve što dan donosi.

Je li vaš šef odgovoran za radnu atmosferu?

Marinov profesionalni put započeo je nakon što je tvrtku Crodux, u kojoj je radio dugi niz godina, preuzeo Petrol. Kroz šest godina rada, Marin je prošao kroz različite pozicije na prodajnim mjestima - od prodavača do ove današnje - poslovođe na PM Heleni AC Zapad, frekventne i dinamične prodajne lokacije na kojoj smijeha, predanog rada i tople atmosfere nikad ne manjka. Ističući važnost pozitivne energije na radnom mjestu, Marin vjeruje da sve kreće od nadređenog.  - Smatram da je upravo poslovođa odgovoran za stvaranje pozitivne energije na prodajnom mjestu. Sve kreće od nadređenog. Osobno vjerujem kako sam u toj ulozi, uspješan. Usmjeravanjem svakog kolege kao pojedinca kako obavljati svakodnevne dužnosti, savladati prepreke u poslovanju, osiguravam povjerenje svog tima, a time nam se jača timski duh i svakako pozitivna energija na prodajnom mjestu - kroz smijeh priča Marin. Njegova strast je natjecanje u poslovanju i težnja za napretkom, a podrška tima mu je neizmjerno važna. - Privilegija je raditi u poduzeću koje se kontinuirano razvija i brine o svojim zaposlenicima - dodaje Marin.

Rad s ljudima Marinu pruža mogućnost razvoja komunikacijskih vještina i gradnje povjerenja, što je ključno ne samo u poslovnom, već i u privatnom životu. - Što me zadržalo u ovom poslu godinama i zašto vidim svoju budućnost u Petrolu? Jednostavan je odgovor – moje ambicije su velike, ali u ovoj tvrtki ja imam mogućnosti za vlastiti razvoj. Dinamično okruženje, odlična ekipa motiviraju me iz dana u dan, ali još važnije – moj trud se uvijek vidi i cijeni, do sada nikada nije izostala i adekvatna nagrada. Ono što mi je također iznimno važno – osjećam sigurnost i stabilnost svog radnog mjesta, što je rijetko u ovim turbulentnim vremenima - zaključuje Marin.

Kako u jednoj tvrtki napraviti potpuni zaokret u karijeri?

S Marinom se slaže i Zdravko kojemu su stabilnost i prepoznatost kvalitetnog radnika od strane poslodavca, visoko na ljestvici radnih prioriteta. U Petrolu radi već osam godina, a mnogobrojni kupci ga cijene i vole ne samo zbog topline, već ljubaznog pristupa. - Rad s ljudima ponekad zna biti izazovan, ali svaki od njih obogaćuje moju svakodnevicu. Ovdje sam od 2016. godine, no svaki dan je nova avantura. Svaki dan je neka nova anegdota kojoj se svi nasmijemo – i kupci i kolege. Iako smo na kontinentu, ljetna sezona nam se nekad pretvori i u modnu pistu kupaćih kostima mnogobrojnih inozemnih posjetitelja, čemu se nasmijemo svi zajedno – i kupac i mi. Na našem prodajnom mjestu, lako biste se mogli zabuniti i pomisliti da smo svi u nekom srodstvu. U nekoj funkcionalnoj obitelji - kroz smijeh priča Zdravko.

Ta pozitivna atmosfera privukla je i Karlu, mladu kuharicu čija ukusna jela uvijek nailaze na brojne pohvale i preporuke. Posebice grah. Karla je započela svoj rad kao prodavačica, no njena strast uvijek je bila priprema hrane. Prepoznavši njene vještine, tvrtka joj je omogućila usavršavanje i ponudila poziciju kuharice. - Za mene, najljepši dio radnog dana su rani jutarnji sati kada započinjem s pripremom hrane, punjenjem linije svježim sokovima i raznovrsnim Fresh sendvičima. To su trenuci kada osjećam pravu radost u svom poslu. Najdraža strana mogu posla, pohvale su  za jela koja sam pripremila. Osjećaj topline i zadovoljstva koji proživim tada ne može se mjeriti i sa čim drugim. Zahvalna sam što mogu raditi posao kojeg volim, iako mi to nije bila prvotna pozicija. Odgovara mi dinamičan tempo rada, praćen s novim prilikama za učenje, kolegama koji su uvijek spremni pomoći i s kojima svaka pauza prođe u smijehu, razgovoru i ugodnom druženju. Osjećam se cijenjenom na poslu, što od strane kupaca, što od strane poslodavca. Razni su tu dodaci, uskrsnica, izdašna božićnica, zanimljivi teambuildinzi, nagrade za radne rezultate – moj se trud uvijek nagradi, kako financijski, tako i pohvalama, motivacijom i prilikama za napredovanje - priča nam Karla.

Zašto je važan timski duh?

Veseli tim čini i Danijela, zamjenica poslovođe koja slovi za osobu koja će prodati i "pijesak u pustinji". Kroz šest godina, Danijela je prošla od pozicije konobarice, prodavačice, voditeljice smjene sve do zamjenice poslovođe. - Ovdje se osjećam cijenjeno, poštovano i poticajno. Pozitivna energija koja nas okružuje kad naši kupci uđu u prodajno mjesto, neizmjerno je važna. Dio mog posla je i punjenje polica, a kako volim da je sve na crtu, i skladište i poslovnica nam izgledaju iznimno uredno. Možda biste pomislili da je punjenje polica monoton posao, nije – nama je to prilika da i pročavrljamo međusobno, nabacimo koju pošalicu, popričamo i o slaganju smjena i sve se dogovorimo. U ovakvoj vrsti posla, iznimno je bitna kolegijalnost i dobar odnos, a mi to zaista njegujemo. Zauzrat, naš se trud cijeni, nikada ne ostaje neprimjetan kroz bonuse za radne rezultate i razne oblike nagrađivanja i motivacije. Meni osobno, stabilnost i poštovanje radnika imaju bitno mjesto prilikom odabira poslodavca. A ovdje sam dobila i radnu zajednicu koja brine jedna za druge - zaključuje Danijela.

Stoga, ako tražite posao koji pruža više od obične radne rutine, posao u kojem se osjećate podržano, cijenjeno i dio tima, razmislite o pridruživanju timu Grupe Petrol. U ovoj tvrtki, rad postaje iskustvo, a kolege postaju obitelj.

Više od posla

U Petrolu, cijenimo obiteljske vrijednosti i svakom zaposleniku pristupamo s iskrenim poštovanjem. Želite li postati dijelom našeg srdačnog tima? Istražite dostupna radna mjesta na našoj web stranici i pridružite nam se u ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Prijavi se!

U Petrolu vas očekuje:

  • Plaćen trošak prijevoza
  • Naknada za topli obrok
  • Naknada za rezultate rada
  • Sezonski dodatak za razdoblje 01. travnja -30. rujna 2024.
  • Božićnica, uskrsnica i regres
  • Godišnja nagrada za najboljeg prodavača
  • Nagrada za zvijezdu tajne kupnje
  • Nagrada za iznadprosječnu kvalitetu poslovanja na prodajnim mjestima
  • Jubilarne nagrade za ukupni radni staž kod Poslodavca
  • Dodatno uvećanje plaće za ostvareni minuli rad
  • Multisport kartica
  • Potpora za novorođenče
  • Slobodan dan za dijete koje kreće u osnovnu školu na 1. školski dan
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'
NEPONOVLJIVO ISKUSTVO

Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'

Otvorenje hrvatskog dijela parka bio je povod da obiđemo spektakularan park u njemačkom Rustu koji dnevno može primiti čak 35.000 ljudi. Najveća atrakcija je Rimčev roller coaster Voltron Nevera