Obavijesti

Sadržaj partnera

Radna stabilnost pod povećalom: Koliko ste dugo u vezi sa svojim poslom?

Radna stabilnost pod povećalom: Koliko ste dugo u vezi sa svojim poslom?
5

Tradicionalna ideja o dugotrajnom zaposlenju sve više blijedi, a nova generacija radne snage sve češće mijenja poslove u potrazi za boljim prilikama, razvojem karijere i većim ispunjenjem

VIDEO

U doba brzih promjena i dinamičnog tržišta rada, postavlja se pitanje: Kako se nositi s trendom sve kraćeg zadržavanja zaposlenika kod jednog poslodavca? Tradicionalna ideja o dugotrajnom zaposlenju sve više blijedi, a nova generacija radne snage sve češće mijenja poslove u potrazi za boljim prilikama, razvojem karijere i većim ispunjenjem. Ovaj trend postavlja izazov pred tvrtke: kako privući i zadržati talente u okruženju gdje lojalnost prema jednom poslodavcu postaje sve manje uobičajena pojava?

Ulaganje u razvoj zaposlenika postaje ključno sredstvo za stvaranje radnog okruženja koje potiče lojalnost i angažman. No, kako osigurati da zaposlenici osjećaju da imaju mogućnost napredovanja i osobnog rasta unutar tvrtke? Kako pratiti njihovo zadovoljstvo i osigurati da su njihove potrebe i želje u središtu pažnje?

Možete li se zamisliti na sadašnjem poslu i za deset godina?

Tradicionalni pristupi upravljanju ljudskim resursima više nisu dovoljni. Tvrtke se sve više okreću inovativnim metodama regrutiranja, razvoja lidera te stvaranja inspirativnog radnog okruženja. Kroz priče zaposlenika najbolje možemo dobiti uvid u to kako se stvarno osjećaju raditi u određenoj tvrtki, koje su njihove motivacije i što ih čini zadovoljnima na radnom mjestu.

Uvid u svoj posao pružila nam je Romana, djelatnica Petrola koja radi na frekventnom prodajnom mjestu Pula Banjole na poziciji prodavačice. Romanin radni dan obilježen je interakcijom s ljudima, dinamikom i nepredvidljivim situacijama u kojima posebno uživa. - Posao s ljudima je uvijek zanimljiv i dinamičan - kaže Romana.

- To nije samo posao, već životni put prožet smijehom, suzama, pohvalama i konstruktivnim kritikama. Romana je u tvrtki Petrol već punih devet godina i kako ističe, toliko je dugo godina provela u random odnosu kod istog poslodavca jer na kraju dana, kući odlazi ispunjena pozitivnom energijom. Njen posao omogućuje joj odličnu ravnotežu između privatnog i poslovnog. Radne zadatke uspješno obavlja i nakon završene smjene ne nosi posao kući, nije pritisnuta prekovremenim radom i ima energije za sve svoje hobije kojima ispunjava slobodno vrijeme.

S druge strane, Biljana Slivar ističe važnost sigurnosti radnog mjesta i mogućnosti napredovanja kao ključnih razloga za rad u Petrolu. Kako su joj prijatelji radili u istoj tvrtki, preporučili su je za posao prodavačice na prodajnom mjestu u Rovinju. Danas je Biljana zamjenica poslovođe na Prodajnom mjestu Pula Banjole i kaže, nakon toliko godina, zna da je donijela pravu odluku. - Rad na benzinskoj postaji nikada nije monoton jer se sastoji od više segmenata. Sviđa mi se kombinacija interakcije s kupcima, administrativnih poslova, brige o zalihama i rokovima, čistoće prodajnog prostora, sve uz podršku kolega koji su također bitan segment poslovanja. Radi se u timu, međusobno si pomažemo i potičemo jedni druge. Moj radni dan protekne u smijehu, pauzama za kavu u kojima uživam i toj pozitivnoj atmosferi za koju znam da nije uobičajena u svim tvrtkama - kaže Biljana.

Pokretanje videa...

Petrol Vrata Jadrana 2 00:59

Osjećate li se cijenjeno i motivirano na radnom mjestu?

Biljanini i Romanini radni dani uvijek su obilježeni dinamikom, smijehom, pomoći u nevolji brojnim kupcima, a u tolikim godinama rada, pamte i brojne anegdote, poučne lekcije i ljude koji im od kupaca postali prijatelji. Jedan od zanimljivijih događaja iz Romaninog radnog iskustva bio je dan kada je prilikom otvaranja vrata pri ulazu u stanicu goriva uletjela bijela golubica s ogrlicom. - Njezino izgubljeno letenje je izazvalo blagi smijeh - prisjeća se Romana - ali je ubrzo ulovljena i vraćena u svoj poznati prostor. Taj trenutak pamtim posebno jer sam iz njega izvukla vrijednu životnu lekciju – ništa nije toliko vrijedno kao naš osobni mir - priča nam Romana.

Biljana se pak prisjetila smiješne situacije kad je njezina kolegica, sitna i vrckava, izletjela iz skladišta i pala preko druge koja je u tom trenutku pregledavala robu, direktno u kutiju pored. - Probajte si zamisliti kakav je gromoglasni smijeh uslijedio nakon prvobitnog šoka - prepričava Biljana uz smijeh.

Suradnja s kolegama, pozitivno radno okruženje, redovita i stimulativna primanja te praćenje rada svakog zaposlenika, tek su dio onoga što Biljana i Romana cijene kod svog poslodavca. Kroz svoj rad, one nisu samo stekle prijatelje već i osjećaj sigurnosti i podrške te mogućnost osobnog i profesionalnog razvoja.

Biljanino i Romanino iskustvo potiče sve nas na promišljanje o vlastitom radnom okruženju. Pitamo se - Jesmo li zaista podržani i cijenjeni? Imamo li priliku za rast i razvoj? Ako ne, možda je vrijeme da razmotrimo tvrtku poput Petrola koja ne samo da nudi posao, već stvara prilike za osobni i profesionalni napredak. Jer naš radni dan zaslužuje biti više od obaveze - zaslužuje biti iskustvo koje nas ispunjava i ne uzima svaki atom naše energije. A pritom, u ovim izazovnim vremenima, nudi sigurnost i stabilnost kojoj svaki zaposlenik teži.

Više od posla

U Petrolu njegujemo vrijednosti obitelji i pristupamo svakom zaposleniku s iskrenom pažnjom i poštovanjem. Pridruži nam se i postani važan dio naše zajednice! Uz to, osiguravamo ti niz pogodnosti:

  • Plaćen trošak prijevoza
  • Naknadu za topli obrok
  • Naknadu za postignute rezultate
  • Sezonski dodatak za razdoblje od 01. travnja do 30. rujna 2024.
  • Božićnicu, uskrsnicu i regres
  • Godišnju nagradu za najboljeg prodavača
  • Nagradu za izvrsnost u tajnoj kupnji
  • Nagradu za iznadprosječnu kvalitetu poslovanja na prodajnim mjestima
  • Jubilarne nagrade za ukupni radni staž kod Poslodavca
  • Dodatno uvećanje plaće za ostvareni minuli rad
  • Multisport karticu
  • Potporu za novorođenče
  • Slobodan dan za dijete koje kreće u osnovnu školu na prvi školski dan
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'
NEPONOVLJIVO ISKUSTVO

Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'

Otvorenje hrvatskog dijela parka bio je povod da obiđemo spektakularan park u njemačkom Rustu koji dnevno može primiti čak 35.000 ljudi. Najveća atrakcija je Rimčev roller coaster Voltron Nevera