Obavijesti

Sadržaj partnera

Komentari 20

Zašto je zob tako divna namirnica da ćete ju poželjeti jesti baš svaki dan?

Zašto je zob tako divna namirnica da ćete ju poželjeti jesti baš svaki dan?

Zob je zapravo pregenijalna namirnica. Ta sitna žitarica prepuna je hranjivih sastojaka i niza blagodati za velike i male. Nekoć je bila dijelom osnovne prehrane seljaka i siromaha, a danas je uživa status omiljenog sastojka zdravog, izbalansiranog, ukusnog i zasitnog doručka

VIDEO

Nakon što su je znanstvenici nadugačko i naširoko izanalizirali i svijetu objavili čitav niz nutritivnih blagodati - zaljubili smo se u tu nepravedno šikaniranu biljku! Zobena kaša je postala hit! Danas, kada nam je iznimno bitno hraniti se zdravo, a pritom uštedjeti vrijeme pripreme zdravog obroka, na scenu stupa Boom Box, fantastična linija superzdravih proizvoda na 100% biljnoj bazi čiji je glavni sastojak zob. Njene četiri različite kategorije zapravo su četiri dobra razloga zašto volimo zob: zobena kaša, granola, napitci na bazi zobi te zobeni keksi.

Oat,Flakes,On,The,Old,Board.,Food,Concept.

Zobena kaša nikako ne mora biti dosadna i bezukusna

Zobena kaša je zbog svog neutralnog okusa idealna baza ukusnog doručka. Upotpunjena voćem, recimo, predstavlja pravo nutritivno bogatstvo puno vlakana, antioksidansa, minerala i vitamina. Da vas poštedi miješanja, rezuckanja, kuhanja i – na kraju - čišćenja kuhinje, Boom Box je u jednoj maloj vrećici spojio zob i brdo sastojaka koje inače najviše volimo vidjeti u našoj kaši. I tako je nastala zobena kaša s bananom, čokoladom i lješnjacima, s jabukom i cimetom, s bademima i šumskim voćem, s jagodama i chia sjemenkama, ali i nove čokoladne kombinacije koje neodoljivo podsjećaju na dobro poznate, omiljene slastice. Boom Box zobene kaše (kao i ostali Boom Box proizvodi) ne sadrže umjetne arome, bojila i dodani šećer (sadrže prirodne šećere iz zobi, voće, poliole i prebiotike), i predstavljaju uistinu zdrav i potpuno veganski proizvod, odličan i za doručak i za užinu. Osim toga, Boom Box linija proizvoda razvijena je u suradnji s nutricionistima, što daje pravu težinu tvrdnji koliko su ovi proizvodi dobri. Uostalom, nutricionistkinja Tena Niseteo ističe:

- Zob je jedna od najistraživanijih žitarica, a znanstvene studije potvrdile su njen povoljan utjecaj na zdravlje, osobito kad je riječ o pozitivnom djelovanju na probavu, razinu šećera u krvi i regulaciju tjelesne mase. Upravo bi zato trebala biti važan sastavni dio uravnotežene i raznolike prehrane - kaže Niseteo. 

Planinari i sportaši svoju će porciju zobi rado uzeti u obliku granole, hrskave, pečene smjese od zobi. Zob im, već smo naučili, pruža osjećaj sitosti, a uz novu granolu obogaćenu cjelovitim 100% biljnim proteinima, osigurava i tonu energije za fizičke napore kojima se izlažu. Granole mogu biti i zdrave grickalice – idealne za one lude trenutke kada vam se jede nešto slatko, a ne želite unositi dodani šećer i „prazne“ kalorije. Boom Box granole spašavaju stvar. Kad dođete u napast upropastiti si uravnoteženu prehranu, umjesto nezdravih grickalica prebacite se u zdravi mode i zgrabite Boom Box granole. S njima možete biti 100 % sigurni da nećete u organizam unijeti dodane šećere, već prirodni, veganski snack pun nutrijenata. Za klasičare tu su zobene granole s orašastim plodovima, dok će sladokusci moći birati između zobenih granola s čokoladom i bademima, onih sa šumskim voćem, kokosom i bademima ili ipak granolu s kokosom, bademom, bijelom čokoladom i vanilijom. Dakako, bez umjetnih aroma. Valja i napomenuti da granole nisu samo snack. Osim utješnih grickalica, to je još jedan predobar doručak u kojemu je zob glavna zvijezda. Uzmi zdjelicu, omiljeni napitak i zahruskaj za dobro jutro!

Zbogom mlijeko, dobro nam došli zobeni napitci!

Mlijeko životinjskog porijekla nerijetko mnogima zna „teško sjesti“ ujutro, što nikako nije dobar početak dana. Baš kao što nije dobra ni intolerancija na laktozu, jedna od najčešćih intolerancija. Sve su to dobri argumenti za odabir zobenog napitka. Ali ne bilo kojeg! Mi smo se odlučili za Boom Box zobene napitke jer smo poslušali savjet nutricionistkinje Karmen Matković Melki.

- Zobeni napitci lagana su i lako probavljiva zamjena za mlijeko bogata mineralnim tvarima. Kremasta tekstura i blagi okus dobar su razlog za sve one koji u svoju prehranu žele uvesti više namirnica biljnog porijekla - savjetuje Mataković Melki. 

Zdravi, organski i ugodno kremasti napitci odlični su za stvaranje slasnih kombinacija s drugim Boom Box proizvodima - bilo hladni ili ugrijani učinit će zobenu kašu ili granole doručkom šampiona. Jedini problem koji ćete imati jest odabrati jednu od četiri Boom Box vrste – zobeni napitak s kokosom, kalcijem, bademom ili lješnjakom. Organski i bez dodanog šećera, a sa svim dobrobitima zobi. Usput, super su i u kavi, a zbog svoje kremaste strukture pružit će vam užitak u svakom gutljaju i biti savršenim sastojkom kolača i drugih slastica.

Crop,Woman,Close,Up,Eating,Oat,And,Fruits,Bowl,For

Kada su zdravi keksi stvarno zdravi?

Razvoj prehrambene industrije diktira užurbani ritam današnjice u kojoj brza hrana i svakodnevni stres neupitno uzimaju svoj danak kada je riječ o našem zdravlju. Srećom, vremena u kojima se zdrava hrana izjednačavala s bezukusnom daleko su iza nas, ostaje jedino pitanje kako prepoznati što je uistinu zdravo, a što se samo takvim čini.

OK, voće, povrće, meso, jaja...Tu ćemo igrati na sigurno pa kupovati kod provjerenih bakica na placu, OPG-ova ili proizvođača. Kada je riječ o prehrambenim, prerađenim proizvodima, morat ćemo se oslanjati na preporuku prijatelja, rodbine ili stručnjaka - nutricioniste. E pa, slobodno se oslonite na našu preporuku tražite li uistinu zdrave „slatkiše“: Boom Box zobeni keksi. Nema dodanih šećera, umjetnih aroma ili bojila, ali zato ima puno vlakana, antioksidansa, minerala i vitamina – sve što možete pronaći u zobi. Hrskavi i slatki idealni su za život u pokretu i one slatke trenutke kada nam se istovremeno probudi želja za šećerom i grižnja savjesti. Uz ove keksiće lako se prepustiti užitku u slatkome jer su i oni, poput cijele Boom Box linije, produkt suradnje Boom Boxa s nutricionistima. I da, smijete ih jesti. I to baš sve: i one „klasične“, bez dodataka, i one s kakaom, kokosom ili brusnicom. Odobrava to i nutricionistkinja Tena Niseteo

- Za sve su sladokusce zobeni keksi uvijek bolja opcija jer prirodno sadrže visoki udio prehrambenih vlakana, složene ugljikohidrate, ali i dobro poznate beta glukane pa se u konzumaciji zobi i zobenih proizvoda bez dodatka šećera može pametno uživati - zaključuje Niseteo. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Ostati ili otići – što nas drži na radnom mjestu? Vjerni jednom poslodavcu desetljećima
Sadržaj donosi Petrol

Ostati ili otići – što nas drži na radnom mjestu? Vjerni jednom poslodavcu desetljećima

U Hrvatskoj gotovo svaki drugi radnik razmišlja o promjeni posla unutar jedne godine. U posljednje četiri godine, gotovo petina radnika dala je otkaz, što jasno ukazuje na nezadovoljstvo i potrebu za promjenom.

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…