Obavijesti

Savez za energetiku imenovao predsjednike 7 radnih skupina

Savez za energetiku imenovao predsjednike 7 radnih skupina
1

S jučerašnjim danom sa svojim radom započele su nove dvije radne skupine Saveza za energetiku Hrvatske, a imenovani su i predsjednici ostalih skupina.

Radi se o Radnoj skupini za energetsku učinkovitost i Radnoj skupini za poticanje i razvoj investicijskog tržišta, a osim imenovanja predsjednika tih dviju radnih skupina na mandat od jedne godine, predsjednik Saveza za energetiku Hrvatske imenovao je i predsjednike preostalih pet radnih skupina.

Predsjednikom Radne skupine za obnovljive izvore energije imenovan je Marino Franinović iz tvrtke VR ENBEKON d.o.o., predsjednikom Radne skupine za energetsku učinkovitost imenovan je Krunoslav Lisjak iz tvrtke ENERGY PLUS d.o.o., dok je predsjednikom Radne skupine za razvoj održive i niskougljične mobilnosti imenovan Aleksandar Radosavljević iz tvrtke ABB d.o.o..

Predsjednikom Radne skupine izvoznika u zelenom gospodarstvu imenovan je Marin Pasarić iz tvrtke ENERGO MEDIA SERVIS d.o.o., predsjednikom Radne skupine za poticanje i razvoj investicijskog tržišta imenovan je Aleksandar Crnković, dok je predsjednicom Radne skupine za održivo gospodarenje otpadom imenovana Elvira Prohaska iz ELS-a te Radne skupine žena u zelenom gospodarstvu Paula Veličković iz tvrtke PJER d.o.o..

"Temeljem statutarnih ovlasti i radi interesa još snažnijeg djelovanja Saveza za energetiku Hrvatske donio sam odluku o imenovanju predsjednika radnih skupina Saveza za energetiku Hrvatske na mandat od jedne godine, počevši od 01. lipnja 2014. i zaključno s 31. svibnja 2015. godine. Predsjednici radnih skupina osobe su od mojeg posebnog povjerenja, a poseban fokus tijekom naredne godine stavljam na rad onih radnih skupina koje pridonose promociji naših tvrtki-članica na tržištima zemalja u regiji", istaknuo je Tomislav Marjanović, predsjednik Saveza za energetiku Hrvatske.

Uz dosadašnjih pet radnih skupina, s jučerašnjim danom sa svojim radom započele su nove dvije radne skupine Saveza za energetiku Hrvatske i to Radna skupina za energetsku učinkovitost i Radna skupina za poticanje i razvoj investicijskog tržišta. Kao što je i naglašeno, predsjednicima su imenovani Krunoslav Lisjak iz tvrtke ENERGY PLUS d.o.o. te Aleksandar Crnković.

Krunoslav Lisjak savjetnik je Uprave društva ENERGY PLUS d.o.o. koje okuplja klaster domaćih proizvođača koji su osmislili, razvili, patentirali i proizveli proizvode visoke razine energetske učinkovitosti. Proizvodima iz vlastitog razvoja i proizvodnje korisnicima se omogućuju značajne i mjerljive uštede te doprinosi iznadprosječnom povratu investicija u energetskoj učinkovitosti.

"Svoje aktivnosti u Radnoj skupini za energetsku učinkovitost prvenstveno ćemo usmjeriti na jače prepoznavanje izuzetnog potencijala koje nosi tržište energetske učinkovitosti za opći rast industrije i gospodarstva u Hrvatskoj. Uz to, nadamo se da ćemo doprinijeti da se projekti energetske učinkovitosti naiđu na višoj razini prepoznatljivosti kod relevantnih institucija, a time i omogući značajno lakša i brža implementacije kod korisnika koji žele provesti energetsku učinkovitost.", istaknuo je Krunoslav Lisjak, predsjednik Radne skupine za energetsku učinkovitost Saveza za energetiku Hrvatske.

Aleksandar Crnković, predsjednik Radne skupine za poticanje i razvoj investicijskog tržišta Saveza za energetiku Hrvatske, temeljem svojeg dugogodišnjeg iskustva u poslovnom savjetovanju u zemljama Europske unije i regije naglašava kako "Radna skupina za poticanje i razvoj investicijskog tržišta namjerava svoje aktivnosti ponajprije usmjeriti na izradu strukturiranog poslovnog prikaza svih potencijala i potreba svojih članova, a kako bi Savez za energetiku Hrvatske kao krovna institucija na području energetike, obnovljivih izvora energije, poticanja energetske učinkovitosti i zaštite okoliša mogao jedinstveno pristupiti tržištima regije (BiH, Srbije, Makedonije, Crne Gore) i pri tome mogao ponuditi cjelokupni know how, usluge i proizvode svih članica Saveza, ali i biti svojesvrsni «one stop shop» za strane investitore u Republici Hrvatskoj podržavajući pri tome kvalitetne projekte i promičući interese svojih članica u cilju cjelokupnog razvoja tržišta."

Članstvo u radnim skupinama Saveza za energetiku Hrvatske otvoreno je za sve djelatnike tvrtki-članica Saveza te za drugu zainteresiranu javnost, a dobrovoljno je i ne podliježe dodatnoj naplati članarine. Uz to, jedna osoba istovremeno može biti članom više radnih skupina te ako dolazi iz tvrtke-članice Saveza može donositi sudjelovati u donošenju odluka, a ako ne dolazi iz tvrtke-članice Saveza sudjeluje aktivno, ali bez prava sudjelovanja u donošenju odluka.

Više o temama vezanim za energetiku i održivost potražite ovdje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"