Obavijesti

Sažet i koristan vodič kroz životno osiguranje

Sažet i koristan vodič kroz životno osiguranje
2

Prema podacima istraživačke kuće GFK sigurnost vlastite djece i štednja za mirovinu najčešći su razlozi štednje hrvatskih građana. Pročitajte kratak vodič kroz životno osiguranje!


Iako je prosječna premija životnog osiguranja kod nas čak tri i pol puta manja od svjetskog prosjeka, klima se polako mijenja. Sve je više onih koji uviđaju prednosti životnog osiguranja i smatraju ga pametnim financijskim i životnim potezom.

Zato smo pripremili kratak i informativan uvod u osnove životnog osiguranja kako bismo Vam razjasnili osnovne pojmove i ponudili početnu točku u Vašoj potrazi za idealnim životnim osiguranjem.

1. Zašto je dobro imati životno osiguranje?
Polica životnog osiguranja je idealan izbor ako želite osigurati budućnost svoje obitelji jer se novac u slučaju smrti osiguranika isplaćuje Vašim nasljednicima. S druge strane, nakon isteka ugovora, Vi podižete osiguranu svotu koja se uvećava za pripisanu dobit. Stoga, ako su vam u životu važni sigurnost Vaše obitelji i štednja za mirovinu, svakako razmislite o životnom osiguranju.

2. Što je premija i koliko moram uplaćivati mjesečno u životno osiguranje?
Premija je zapravo novčani iznos koji trebate uplatiti temeljem ugovora koji ste sklopili s osiguravajućom kućom. Iznos možete uplaćivati godišnje, polugodišnje, kvartalno ili mjesečno. Koliko ćete uplaćivati ovisi o Vama, tj, o iznosu koji želite dobiti po isteku police. Ako želite više novca, iznos premije će biti veći, a za nešto niže svote bit će dovoljno uplaćivati nekoliko stotina kuna mjesečno. O kojim se, po prilici, svotama radi možete provjeriti putem brzog i informativnog kalkulatora životnog osiguranja kojeg ćete pronaći na stranici www.uniqa.hr

3. Što je osigurana svota?
To je novac koji ćete dobiti nakon isteka police. Ipak, to nije sve na što možete računati. Osim osigurane svote, osiguravajuća kuća Vam je dužna isplatiti i pripisanu dobit koja ovisi o poslovanju društva. S obzirom da visina Vaše dobiti ovisi o poslovanju društva, najbolje je odabrati stabilnu i jaku osiguravajuću kuću. Svakako provjerite i aktualne ponude i reklamne poruke osiguravajućih kuća iza kojih se često skriva dobra prilika da se otisnete u vode životnog osiguranja.

4. Osigurali smo se, što sada?
Možete si čestitati jer ste vlasnik police koja je u razvijenim zemljama nešto sasvim uobičajeno. U Europi, primjerice,  jedna osoba ima više polica osiguranja pa svakako razmislite i o toj opciji. Pametni biraju sigurnost i dobitak, a to je nešto što svi želimo, zar ne?

Korisni link
Na stranicama www.uniqa.hr nalazi se brz i pregledan kalkulator životnog osiguranja jednog od najvećih osiguravatelja na području središnje i istočne Europe.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli
Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću