Obavijesti

Seksolozi savjetuju: problemi sa erekcijom mogu se riješiti

Seksolozi savjetuju: problemi sa erekcijom mogu se riješiti
10

Imaš manju želju za ljubavnim igrarijama i nisi zadovoljan svojim sposobnostima u krevetu? A možda se dogodilo da je tvoj penis otkazao poslušnost?

Imaš manju želju za ljubavnim igrarijama i nisi zadovoljan svojim sposobnostima u krevetu? A možda se dogodilo da je tvoj penis otkazao poslušnost? Ako imaš te intimne probleme, imamo za tebe dobru vijest: na tržištu se pojavila nova metoda, koja radikalno poboljšava seksualni život i pobjeđuje probleme sa potencijom.

Poremećaji erekcije i smanjen libido su neobično osjetljiv barometar muškog zdravlja. To je jednostavno znak da se u njegovom organizmu događa nešto loše. Iz tog razloga, simptomi predstavljaju izazov za liječnike raznih specijalnosti, jer niska potencija može imati mnogo uzroka – kaže dr Kristijan Ivanović, seksolog.

Njegove riječi potvrđuju najnoviji podaci: na poremećaje erekcije žali se oko 150 milijuna muškaraca na svijetu. Taj broj će rasti, između ostalog s obzirom na brz tempo života, lošu prehranu i starenje stanovništva. Stručnjaci predviđaju da će do 2025. g. broj muškaraca sa seksualnim problemima dostići... 322 milijuna!

Uzrok je u glavi

Liječnici seksolozi dijele probleme u krevetu na dvije osnovne skupine: psihički uzroci, koji „sjede u glavi“ i fizički, ili oni koji su povezani sa našim organizmom. Izostanak erekcije sa psihičkim uzrokom tiče se uglavnom mladih, neiskusnih muškaraca. U njihovom slučaju čak 70 posto problema sa erekcijom ima psihičko podrijetlo, 30 posto fizičko. Kod starije gospode je obrnuto – u 70 posto tijelo pravi problem, u 30 – glava.

Ako mlad muškarac jedan, dva puta ne uspije u krevetu, pri narednim probama seksualnog kontakta njegove misli su usmjerene uglavnom na to da li će se ovog puta konačno dokazati. Ponekad, da bi se taj začaran krug prekinulo, dovoljno je pomoći sebi nekoliko puta dodatkom prehrani koji olakšava erekciju. Događa se, međutim, da treba otići i do seksologa.

Zanimljivo, postoji određeni postotak muškaraca koji reagiraju izostankom ili nepotpunom erekcijom na ženu, koju... veoma vole. To je tzv. impotencija ad personam. Muškarac je tako očaran konkretnom ženom, tako silno se želi dokazati, da biva poražen u spavaćoj sobi.

Vodi računa o krvnim žilama

Ipak, najčešći uzrok problema sa erekcijom su poremećaji krvnih žila. Jer je penis tipičan hidraulički organ. U njemu se nalaze dvije strukture izgrađene od posebnog tkiva (tzv. kavernozna tijela), koje nabubre kada se napune krvlju. Oblikom podsjećaju na velike valjke smještene na dvije strane penisa. One su zbijene unutar uske vlaknaste vrećice, koja im ograničava mogućnost širenja.

Treća struktura tkiva je tzv. spužvasto tijelo. Ona sadrži uretru, a naprijed se povećava i čini glavić. Da bi došlo do erekcije kavernozna tijela moraju se dobro napuniti krvlju koju dovode žile. Da erekcija ne bi nestala prije vremena, nabubrena kavernozna tijela moraju blokirati emisarne vene smještene pod kožom penisa.

Da bismo se zaštitili od problema sa erekcijom, trebali bi prije svega brinuti o krvnim žilama. Recept je jednostavan i potpuno isti kao što smo slušali u ordinaciji kardiologa: ne pušiti cigare, ne jesti veoma masno, paziti da nam u prehrani ne nedostaje povrća i voća, ograničiti unos alkohola, ali piti redovito male količine crnog vina. Osim toga, biti u pokretu i ne raditi prekomjerno. Sve to će nam omogućiti uživanje u dugom i strastvenom seksu.

L-arginin čini čuda

Savjeti liječnika su točni, ali ne djeluju uvijek. Što učiniti da se problemi sa erekcijom ne pojavljuju ili jednostavno da poboljšaš svoj seksualni život? Rješenje je L-arginin – 100% prirodna tvar koja radikalno pojačava prokrvljenost penisa. Na taj način produžuje se vrijeme trajanja erekcije i samog čina. Ali to nije sve. L-arginin pojačava osjetljivost penisa na podražaje, što dovodi do izvanrednih orgazama.

Najviša i u isto vrijeme sigurna koncentracija L-arginina nalazi se u kapsulama POTENGA Sex Power Increase. Taj novi preparat uživa rastuću popularnost među ljudima u Hrvatskoj i ekspertima. – Dodatak POTENGA obnavlja seksualnu sposobnost na jednostavan i brz način. To znači da u većini slučajeva muškarac ne mora ići u neugodnu posjetu stručnjaku – rezimira dr Kristijan Ivanović.

Pogledaj, kako brzo i bez stida pobijediti probleme sa erekcijom >>

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja
Znate li što zapravo znači 'bre'?
NEKOLIKO TEORIJA

Znate li što zapravo znači 'bre'?

Jedna od teorija ide prema tome da 'bre' ima porijeklo iz turskog jezika i da znači 'magare' ili 'budalo'. Druga teorija je da je to skraćena verzija od originalne riječi 'hombre'