Sexy

Komentari 0

Saznajte sve, baš sve o različitim klima uređajima

Saznajte sve, baš sve o različitim klima uređajima

Ako ubrzo planirate kupiti klima uređaj i pitate se koji model je idealan za vaš prostor ili pak želite promjeniti stari klima uređaj klimatizacija.hr je idealno rješenje za Vas!

Kupujete klima uređaj a ne znate koji je model idealan za vaš stambeni prostor? Da li znate koje faktore treba uzeti u obzir prilikom odabira rashladnog uređaja? Koliko na rad klima uređaja utječu orijentacija prostora, staklene površine ili izolacija samog objekta?

Sve odgovore možete potražiti na web site klimatizacija.hr specijaliziranom za Mitsubishi Electric, Fujitsu, Toshiba i Samsung klima uređaje. Svoj idealni klima uređaj pronađite tako da na naslovnici upišete karakteristike vašeg stambenog prostora, i sustav će vam automatski ponuditi sve modele koji odgovaraju vašim zahtjevima.
U idućem koraku preporučamo vam da zatražite uviđaj službenog instalatera, koji će detaljnim uvidom u karakteristike prostora koji se želi klimatizirati, precizirati model klima uređaja koji je idealan za vaš prostor.

Izuzev najveće ponude klima uređaja na jednom mjestu, site klimatizacija.hr osigurat će vam najkvalitetniju i naj ažurniju uslugu montaže klima uređaja u bilo kojem dijelu Hrvatske. Dovoljno je tek ostaviti svoje kontakt podatke na web obrascu (potrebno je kliknuti na ‘KONTAKTIRAJTE NAS i zatražite poziv službenog instalatera) i ubrzo će vam se javiti jedan od mnogih licenciranih i obučenih instalatera klima uređaja koji su uključeni u mrežu ovlaštenih partnera klimatizacija.hr.

Na web site-u klimatizacija.hr možete pronaći niz vrlo korisnih informacija vezanih uz pravilno korištenje klima uređaja i energetsku učinkovitost koja je od iznimne važnosti prilikom samog odabira klima uređaja. Uvođenjem regulative ErP koja je obuhvatila klima uređaje, u Hrvatskoj je zabranjen uvoz Fix Speed (ON/OFF) klima uređaja od srpnja 2013. godine zbog previsoke potrošnje električne energije.

 Na tržište RH dozvoljeno je uvoziti samo uređaje koji zadovoljavaju strogu normu kojom je regulirana potrošnja električne energije. Uvođenjem novih energetskih razreda (A+, A++, A+++) kupcima se želi slikovito prikazati razlika između uređaja niže i više energetske učinkovitosti. Uz to, na energetskim naljepnicama istaknuta je godišnja potrošnja klima uređaja u hlađenju (350 sati rada) i grijanju (1400 sati rada) pa kupci mogu jednostavno usporediti potrošnju električne energije na klima uređajima. Konkretna ušteda može biti prilično visoka. U slučaju klima uređaja Mitsubishi Electric Kirigamine FH kapaciteta 2,5 kW koji spada u A+++ razred, postiže SEER 9,1 i SCOP 5,1 te u hlađenju za 350 sati rada potroši svega 96 kWh, dok mu je za grijanje potrebno 819 kW. Prebacite li to u novac, lako dolazimo do izračuna da je samo kroz razliku u potrošnji električne energije moguće uštedjeti 700 kuna godišnje u usporedbi sa klima uređajem prosječne energetske učinkovitosti (A razred).

Više informacija potražite na web site-u klimatizacija.hr