Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
6 komentara

135 milijuna: Bowiejeva žena i djeca dobit će pravo bogatstvo

Pokojni glazbenik David Bowie iza sebe je ostavio bogatstvo od nevjerojatnih 135 milijuna funti. Navodno ga je u cijelosti ostavio supruzi Iman (60) te kćeri i sinu

PA/Pixsell
Foto: PA/Pixsell
6 komentara

Legendarni glazbenik je tijekom sedamdesetih bio na rubu bankrota, ali pametnim poslovnim potezom 1997. godine uspio je vratiti bogatstvo.

Naime, tada je uz pomoć pametnog poslovnog plana osigurao povratak autorskih prava na svoje najpoznatije hitove, što mu je  donijelo milijune. Prudential Insurance Company mu je za prvih 25 albuma snimljenih do 1990. godine isplatila 37 milijuna funti.

David Bowie je u svojoj karijeri napisao više od 700 pjesama i prodao 140 milijuna albuma.

 - Bio je dovoljno pametan da povuče poslovne poteze kojima je osigurao svoju obitelj. Mnogi glazbenici nisu toliko pametni pa ostanu bez autorskih prava na svoja djela. Ipak, on je uspio zadržati svoje naslijeđe u svojim rukama. Njegove su pjesme bile njegova djeca -  rekao je David Pullman, bankar koji je osmislio plan koji je glazbeniku vratio milijune.

Pullman tvrdi da je Bowie svoju obitelj financijski osigurao još prije svog 50. rođendana,

Velik dio njegove zarade rezultat je i niza iznimno uspješnih svjetskih turneja, a procjenjuje se da je samo od posljednje zaradio 41 milijun funti.

Nakon pjevačeve smrti tri njegova albuma, uključujući posljednji 'Blackstar', popela su se na vrhove top ljestvica.

Naši partneri pišu
Message