Show

Komentari 2

30 godina Zvjezdica: 'Jednom je 20 cura palo u nesvijest'

30 godina Zvjezdica: 'Jednom je 20 cura palo u nesvijest'

Zdravko Šljivac, osnivač zbora 'Zvjezdice', 13. rujna u HNK Zagreb slavi 30 godina njihovog postojanja. Danas slavne pjevačice prisjetile su se svojih dana u zboru

Koliko su me roditelji odgajali, toliko me odgojio i maestro Zdravko Šljivac (60). Sudjelovao je u mom odrastanju, a posebno je nadzirao ocjene u školi jer loše učenice nisu mogle pjevati, kaže urednica na HTV-u Lamija Alečković (37). Sestre Ivana Husar Mlinac (38) i Marija Husar Rimac (40) također su bile Šljivčeve učenice.

Tamo su upoznale Maju Vučić (38) i Martinu Štritof (39), s kojima su se kasnije udružile i postale Divas.

- Drugo radim i od drugog živim, komponiram, orkestriram, produciram, ali živim za taj zbor – ističe Šljivac, osnivač dječjeg zbora koji 13. rujna u HNK Zagreb slavi 30 godina postojanja. Zvjezdice je osnovao 1985. godine.

- Na jednom koncertu u varaždinskoj katedrali dvadesetak cura je palo u nesvijest tijekom koncerta, i samo su ih iznosili iz katedrale, a mi preostale smo, naravno, morale pjevati snažnije kako se ne bi osjetio njihov izostanak - prisjećaju se sestre Husar. Nina Badrić (43) je, zahvaljujući zborskoj karijeri, dobila ulogu u reklami s 15 godina.

- Tad mi je bilo najvažnije da mogu besplatno ući u Saloon i Kulušić. A kao klinke iz Zvjezdica već smo tad bile prave profesionalke. Nakon što sam započela solističku karijeru, svi su me znali kao ‘malu iz Zvjezdica’ - prisjetila se pjevačica.

Najčitaniji članci