Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
136 komentara

'Ako je to napravio, ne mogu vjerovati. Bio je kao božanstvo'

Karte nije smio ni dijeliti, ni prijateljima ni navijačima, kako tvrdi. To je bilo vlasništvo HRT-a koji je otkupio prava, tako da ovo ispada kao krađa. Vjerojatno ćemo ga i krivično prijaviti, kažu

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
136 komentara

Ovo je velika sramota za našu kuću. I to baš od njega, a bio je tu kao božanstvo, imao sve povlastice pa u Rusiji tapkari. Zaslužio je otkaz, a možda i krivičnu prijavu, rekao nam je pouzdani izvor s HRT-a.

ĆOSIĆU VEĆ NAŠLI ZAMJENU? HRT o aferi: 'Poduzeli smo sve mjere i obavijestili nadležne...'

FIFA, svjetska nogometna organizacija javila se HRT-u s optužbom da je u ime naše televizije netko pokušao prodati ulaznice za finale SP-a u Rusiji. Za utakmicu Hrvatske i Francuske HRT je dobio četiri karte, a one su se, otkrila je FIFA-a, a jedna se prodavala za oko 20.000 eura. Prvo su stopirali prodaju, a onda preko serijskih brojeva došli do EBU-a (Eurovision Broadcasting Union), a oni su im odgovorili da su te ulaznice završile kod HRT-a. Navodno je sa strane HRT-a tijekom prvenstva traženo ukupno 40 karata, a vodstvo s Prisavlja tvrdi da za to nisu znali. Na televiziji su pokrenuli istragu, a sumnja je navodno na komentatoru Dragi Ćosiću i Saši Dediću, koordinatoru međunarodnih poslova. Naši izvori s kojima smo pričali rekli su da im je ‘bilo nešto čudno odmah nakon prvenstva’.

- Vjerojatno je to upravo tako i bilo. HRT je otkupio prava, oni su tako bili partneri FIFA-e i EBU-a pa smo kao takvi, a i Hrvatska je igrala u finalu, dobili četiri VIP ulaznice. No to je dobila kuća, a ne Ćosić osobno - otkrio nam je naš izvor.

DORH još nije uključen

HRT se oglasio priopćenjem u kojem samo potvrđuju istragu.

- Hrvatska radiotelevizija pokrenula je postupak utvrđivanja povrede radne obveze za nekoliko svojih djelatnika vezano za zloupotrebu ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, za utakmice na kojima je nastupila hrvatska nogometna reprezentacija - stoji između ostalog.

No naši izvori tvrde da je sportski komentator praktički priznao da je imao karte, no da ih je “samo dijelio”.

- Nije ih smio ni dijeliti, ni prijateljima ni navijačima, kako on tvrdi. To je bilo vlasništvo HRT-a koji je otkupio prava, tako da ovo ispada kao krađa. Vjerojatno ćemo ga i krivično prijaviti - kažu nam dobro upućeni s HRT-a.

IZVORI S HRT-A ZA 24SATA O AFERI KARTE: 'Dragi Ćosiću prijeti otkaz. To je velika sramota za našu kuću'

Oni tvrde i da su slučaj proslijedili državnim institucijama, oni pak to negiraju.

Službene informacije o FIFA-inoj istrazi oko navodne preprodaje VIP ulaznica je bilo gotovo nemoguće dobiti. U DORH-u su nam odgovorili da to nije u njihovoj nadležnosti te da bi se u istragu eventualno moglo uključiti nadležno odvjetništvo. Zagrebačka policija, kako doznajemo, zasad se ne bavi slučajem. Ako su Ćosić i suradnik doista pokušali prodati HRT-ove ulaznice na crnom tržištu, za pretpostaviti je da će policija provjeriti te navode i istražiti ima li elemenata kaznenog djela.

HRT ih je dužan prijaviti

Prema mišljenju zagrebačkog odvjetnika Milka Križanovića, ovdje bi se moglo raditi o kaznenom djelu prijevare ako su željeli preprodati tuđu imovinu dovodeći nekoga u zabludu s ciljem da sebi pribave imovinsku korist. Ukoliko su karte pokušali prodati drugoj pravnoj osobi, moglo bi se raditi i o prijevari u gospodarskom poslovanju, smatra Križanović.

MATEO BEUSAN: 'Tražio sam od Ćosića kartu za finale, rekao je da nema šanse'

- Ako su oni kao službene ili odgovorne osobe iskoristili mogućnost kako bi pribavili karte i sebi ili drugome pribavili imovinsku korist, moglo bi se raditi i o kaznenom djelu zlouporaba položaja i ovlasti - objašnjava. Dodaje da je svatko tko ima sumnju da je počinjeno neko kazneno djelo dužan to prijaviti.

Prodaja VIP ulaznica spriječena je u posljednji čas pa je pitanje je li HRT pretrpio stvarnu financijsku štetu i koliku. Također, budući da ništa nije realizirano eventualno se može raditi o pokušaju izvršenja kaznenog djela.

VIDI OVO: 15 najpoznatijih odjevnih kombinacija princeze Diane.

VIDI OVO! Koji horoskopski znakovi najviše vole kockati?

Naši partneri pišu
Message