Obavijesti

Show

Komentari 2

Alen u 'Milijunašu' tražio pomoć publike pa otišao doma s 5000 eura. Znate li vi točan odgovor?

Alen u 'Milijunašu' tražio pomoć publike pa otišao doma s 5000 eura. Znate li vi točan odgovor?
12

U posljednjoj epizodi 'Milijunaša' pred Tarika Filipovića sjeli su Alen Murtić, Nebojša Mickov i Dario Otašević

VIDEO

U novom izdanju kviza "Tko želi biti milijunaš" sjajnu igru Alena Murtića zaustavilo je 12. pitanje, iz geografije. Zatražio je pomoć publike, no ona nije bila na visini zadatka pa je kući otišao s 5000 eura. Nebojši Mickovu na pitanju za prelazak drugog praga presudilo je nogometno pitanje i emisiju je napustio sa 150 eura. Dario Otašević s osvojenih 2500 eura nastavit će u idućoj emisiji put do jack pota, s dva džokera na raspolaganju. 

Je li on novi izbornik? U Zagreb na pregovore stigao milijunaš iz Japana, bivši europski prvak!
Je li on novi izbornik? U Zagreb na pregovore stigao milijunaš iz Japana, bivši europski prvak!

Alen Murtić, 29-godišnji magistar računalstva, otvorio je kviz odgovarajući na 11. pitanje. Pitanje za 10.000 eura glasilo je: Prevarantica Franziska Schanzkowska odnosno Anna Anderson predstavljala se kao... A: princeza Olga; B: princeza Tatjana, C: princeza Marija i D: princeza Anastazija. 

Alen je iskoristio džoker "pola-pola", ostali su odgovori A i D, no ni nakon toga nije bio siguran. Riskirao je i kao konačan odgovor naveo princezu Anastaziju, što je bilo točno.

Na idućem, 12. pitanju, za 18.000 eura, Alen je zatražio pomoć publike. Nije znao u kojoj državi najduža rijeka prolazi kroz dva najveća grada. U Poljskoj, Mađarskoj, Portugalu ili Češkoj?

Razmišljao je o Češkoj, rekao je prije nego što je zatražio posljednjeg džokera – pitaj publiku. Kako je baš taj odgovor dobio i najviše glasova publike, Alen ga je naveo kao konačan. Nažalost, točan odgovor bio je A - u Poljskoj (Visla prolazi kroz Varšavu i Krakov) te je Alen kviz napustio s 5000 eura.

Za Poljsku je bilo 14% publike, za Mađarsku 3%, za Portugal 7%, a za Češku 76%.  

Idući je na stolac nasuprot Tariku sjeo 38-godišnji Nebojša Mickov iz Pule. Ekonomist koji radi u velikoj turističkoj tvrtki na jugu Istre zatražio je džokera "pola-pola" na 7. pitanju. Pitanje za 600 eura glasilo je: Koji film opisuje "kako je Gru postao Gru"?: A: Malci 2, B: Priča o igračkama 2, C: Snježno kraljevstvo 2 ili D: Trolovi 2. 

Puljanin se dvoumio između Malaca i Trolova, a kako su nakon džokera ostali odgovori A i B, kao konačno je naveo Malce 2 i osvojio 600 eura.    

"Džokera zovi" Nebojša je iskoristio na 9. pitanju jer nije znao u kojem je gradu (Sieni, Firenci, Bologni ili Genovi), kao i u Veneciji, stolovao dužd. 

Mislio je da je riječ o Genovi, no ipak je zatražio džokera jer je "glupo otići kući s džokerima". Ni džoker nije bio siguran, ali je i on smatrao da je odgovor Genova. Nebojša je riskirao, naveo D: Genovu - i osvojio 2500 eura.  

No na sljedećem pitanju, onom za prelazak drugog praga i 5000 eura, Nebojša je odgovorio netočno… i kući otišao sa 150 eura. A pitanje je glasilo: Dužina kaznenog prostora u nogometu je 16,5 m. Koja mu je širina? A: 30,32 m, B: 40,32 m, C: 50,32 m ili D: 60,32 m?

Nebojša je nakon kraćeg razmišljanja naveo A kao konačan odgovor. Nažalost, točno je bilo B: 40,32 m.

Zagrepčanin Dario Otašević bio je posljednji natjecatelj u ovotjednom izdanju "Milijunaša". Diplomirani novinar koji je radio u turizmu prvog džokera - "pitaj publiku" - zatrebao je na 8. pitanju jer nije znao u kojoj kartaškoj igri nema aduta, odnosno boje koja ima prednost pred ostalim bojama. U belotu, bridžu, preferansu ili remiju?   

Belot i preferans odabralo je po 15% publike, bridž 0, remi 70%. Dario je prihvatio mišljenje publike i osvojio 1000 eura. Točno je odgovorio i na 9. pitanje te s osvojenih 2500 eura pohod na glavnu nagradu nastavlja u idućem izdanju kviza, a na raspolaganju ima još dva džokera. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...
ATRAKTIVNA ARGENTINKA

Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...

Odvjetnica iz Buenos Airesa, Alejandra Rodriguez proglašena je misicom svog grada, a sada je čeka nacionalni izbor

FOTO Kolinda u Zagrebu gurnula je pod stolicu torbicu od 3000 €
LUKSUZ NA PODU

FOTO Kolinda u Zagrebu gurnula je pod stolicu torbicu od 3000 €

Kolinda Grabar Kitarović je smeđu torbicu iskombinirala sa crnim hlačama i sa bijelom košuljom koja je imala svijetlo smeđe motive. Sve je upotpunila sakoom bež boje
Znaš li tko sam? Obožavala je Fosile, a zbog Rozgine pjesme 'požalila' se Vjekoslavi Huljić
REPERICA I GLAZBENICA

Znaš li tko sam? Obožavala je Fosile, a zbog Rozgine pjesme 'požalila' se Vjekoslavi Huljić

Nedjeljni ručak i pita od jabuke bude joj uspomene iz djetinjstva, a tada je slušala Nove fosile. Sada svojim tekstovima opisuje našu svakodnevicu i zalaže se za bolje i kvalitetnije društvo