Show

Komentari 1

'Alien: Savez': Zar nam dolaze još četiri dijela ove franšize?

'Alien: Savez': Zar nam dolaze još četiri dijela ove franšize?

Iako smo očekivali da bi nastavak 'Prometeja', film 'Alien: Savez', mogao biti kraj franšize o smrtonosnom vanzemaljcu, čini se da smo se stvarno jako varali

Kako svi poznavatelji franšize 'Alien' jako dobro već znaju, ta je franšiza praktički neuništiva. Od filma koji je ostavio situaciju okončanom nastao je i nastavak, koji je također situaciju okončao. Sigourney Weaver, umorna od uloge, mislila je da je 'to to' kada je u trećem dijelu franšize njen lik konačno umro, no samo nekoliko godina kasnije 'uskrsnut' je kloniranjem, pa smo dobili i četvrti film.

U takvu situaciju uletjeli su potom filmovi s Predatorom, kao i film koji nam je trebao pokazati kako je došlo do nastanka aliena, 'Prometej'. To se nije dogodilo, pa bi nas do tog odgovora trebao dovesti naredni film iz serijala, 'Alien: Savez'. No kamo nakon ovogodišnjeg filma? Redatelj Scott ima odgovore.

Kako je sam redatelj rekao, naredni film, koji dolazi poslije ovog koji nam uskoro stiže u kina, počinje prije istog. No to zbunjujuće objašnjenje zahtijevalo je još objašnjavanja koje je Scott dodao.

- Bit će još jedan prije nego što završimo na početku originala, 'Aliena' - probao je razjasniti redatelj.

No kako niti to nije bilo pretjerano jasno, Scott je dodao još jednu rečenicu.

- Redoslijed filmova će biti 'Prometej', 'Awakening', 'Savez' - izjavio je filmaš.

Nakon što je odlučio ne odati sve, redatelj je samo još malo pojasnio o čemu se radi.

- Da, bit će još toga nakon ovog filma. Mislim da je to bilo pitanje. Ako je ovaj uspješan, slijedi ga još jedan film, a zatim još tri filma - konstatirao je Scott.

U glavnim ulogama u nadolazećem filmu nalaze se Katherine Waterston (koja bi mogla uskoro reprizirati svoju ulogu iz filma 'Čudesne zvijeri i gdje ih naći' u nastavku tog hita), Billy Cruddup i Jussi Smollet. Michael Fassbender glumi androida Waltera, no također i reprizira svoju ulogu iz 'Prometeja', kao android David.

Glavnom dijelu glumačke postave pridružuje se i Noomi Rapace koja poput Fassbendera reprizira ulogu iz prvog filma, kao i Guy Pearce koji isto čini. U preostalim ulogama vidjet ćemo Jamesa Franca, Callie Hernandez, Carmen Ejogo, Dannyja McBridea, Amy Seimetz i Demiána Bichira.

Redatelj filma je Ridley Scott, a scenarij potpisuju Jack Paglen i Michael Green. Film u sva bolja kina, u distribuciji Blitz CineStara, dolazi 18. svibnja ove godine.

Najčitaniji članci