Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Foto: PiXSELL
3 komentara

Malo je poznato da su 60-tih godina prošloga stoljeća Beatlesi pokušali otkupiti filmska prava za kultni film 'Gospodar prstenova'. Glazbenik John Lennon u remakeu filma želio je glumiti Golluma, Paul McCartney Froda, a grupa je htjela da film osobno režira Stanley Kubrick. Ipak, plan im se na kraju izjalovio kada je zajedničku suradnju odbio autor epskog romana JRR Tolkien.

'The Hobbit: An Unexpected Journey' Premiere - New York | Autor: Steven Bergman/Press Association/PIXSELL Foto: Steven Bergman/Press Association/PIXSELL

Sada, u čudnom obratu sudbine, novi film o Beatlesima režirat će Peter Jackson (57) koji je 'Gospodara prstenova' 2001. donio na veliko platno, piše BBC.

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki iz 1969. godine.

Jackson je u priopćenju film opisao kao 'ultimativno iskustvo o kojem obožavatelji Beatlesa već dugo sanjaju'.

- To je kao da vas je neki vremenski stroj vratio u 1969., da sjedite u studiju i promatrate četvoricu prijatelja kako zajedno stvaraju čudesnu glazbu - rekao je.

FILE PHOTO: Former Beatles Ringo Starr and Paul McCartney attend the world premiere of The Beatles: 'Eight Days a Week - The Touring Years' in London | Autor: NEIL HALL/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: NEIL HALL/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Snimke su izvorno trebale postati televizijski dokumentarac, no na kraju su postale osnova za filma 'Let It Be'. Beatlesi su dugo razmišljali oko te ideje. Navodno im se nije sviđalo to što je naglasak u snimkama na njihovim nesuglasicama u prvim danima snimanja albuma, iskustvu koje je George Harrison opisao kao 'najgore od najgoreg', a Lennon jednostavno nazvao 'paklom'.

FILE PHOTO: Director Peter Jackson attends the world premiere of 'The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years' in London | Autor: NEIL HALL/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: NEIL HALL/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

No, čini se da Jacksonova verzija obećava puno vedriju sliku snimanja koje je kulminiralo nastupom benda na krovu studija Apple Corps u Savile Rowu u London, prije točno 50 godina, 30. siječnja 1969.

NEMOGUĆE VEZE: Ovi horoskopski znakovi nikad ne bi mogli biti zajedno

Tema: FILM

Message