Obavijesti

Show

Amira Medunjanin nastupa na 24. Kastavskom letu

Amira Medunjanin nastupa  na 24. Kastavskom letu
2

Program 24. Kastafskog kulturnog leta donosi nekoliko zanimljivih glazbenih suradnji te neke od najkvalitetnijih i najpopularnijih glazbenih izvođača s ovih prostora

VIDEO

Program 24. Kastafskog kulturnog leta donosi nekoliko zanimljivih glazbenih suradnji te neke od najkvalitetnijih i najpopularnijih glazbenih izvođača s ovih prostora: žanrovski sveobuhvatan i raznolik dramski program, Festival gitare, izložbeni, dječji, filmski i književni program. Prezentacijom raznih izričaja, žanrova i kulturnih proizvoda koje će predstaviti izvođači iz više dijelova Hrvatske i ostatka regije, ostvarit će se interkulturalna razmjena, ali i prezentacija lokalnih kulturnih proizvoda. Upravo kako bi se pravilno valorizirala lokalna kulturna baština i proizvodi, nužno je upoznati se s tradicijama i kulturnim proizvodima drugih regija s kojima je do sada uspostavljena veza ili će se ista tek stvoriti. Uvažavajući važnost i zastupljenost različitih izričaja, ali i zahtjeva publike, te ne izostavljajući lokalni kontekst, na ovom Kastafskom kulturnom letu publici će se predstaviti izvođači raznih žanrova i stilova. Glazbeni program 24. Kastafskog kulturnog leta donosi nekoliko zanimljivih glazbenih suradnji, tradicijsku, suvremenu glazbu, mediteranski pop, glazbu Istre i Primorja, sevdah, jazz i rock.

Tako će 21 . kolovoza , u petak, u 21 h na pozornici Crekvine po prvi puta u Kastvu nastupiti diva sevdaha Amira Medunjanin .

Amira Medunjanin je interpretatorica tradicionalne bosanske pjesme - sevdalinke. Rođena je Sarajevu, a njezina opčinjenost ljepotom usmene tradicije navodi ju da se posveti stvaranju specifičnog umjetničkog izričaja koji nije sastavni dio glazbenih trendova ili kompromisa kako bi se uklopio u postojeće glazbene kalupe. Kroz rad s profesionalnim skupinama glazbenika i mnogobrojnim koncertima uspješno predstavlja balkansku tradicionalnu glazbu na svjetskoj world music sceni. Od samih početaka svoje karijere traži odgovarajući pristup tumačenju i predstavljanju tradicionalne glazbe jugoistočne Europe i pokušava se usredotočiti na dio umjetnosti iz perspektive modernoga svijeta koji nas okružuje.

Glazbeni novinar Garth Cartwright naziva je " bosanskom Billie Holiday '', imajući na umu način kojim se Amira igra sa sevdahom, pronalazeći novi kontekst i formu u tradiciji staroj stotinama godina. Nakon što je 2003. godine gostovala na albumu A Secret Gate, Mostar Sevdah Reuniona, Amira Medunjanin 2005. godine snima svoj debitantski album Rosa u izdanju Snail Recordsa. Album je dobio sjajne kritike u Velikoj Britaniji te širom Europe. U travnju 2009. Amira objavljuje album Live, u izdanju Gramofona. Iste godine objavljuje već snimljeni studijski album Zumra, koji je pripremila u suradnji s međunarodno priznatom harmonikašicom Merimom Ključo. Album predstavlja inovativni pristup glazbenoj tradiciji Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije, spajajući primjenjenu harmoniku s aranžmanima tradicionalnih melodija, stihova i stila vokalne izvedbe. Posljednji album Silk and Stone u izdanju Aquarius Recordsa objavljen je u svibnju 2014. Ovaj veličanstveni koncert dive sevdaha održat će se uz pratnju Ante Gela i Zvonimira Šestaka.

Ulaznice po cijeni od 70,00 kn mogu se nabaviti na ovim mjestima: Festivalski ured KKL-a, Trg Matka Laginje 4, Kastav, Dallas Records, Splitska 2a, Rijeka, Dallas Records, Tkalčićeva 7, Zagreb, Foto Revija, Užarska 28, Rijeka, Ex libris, Riva Bouduli 3B, Rijeka, New Sound, Trg maršala Tita 2, Matulji te na www.mojekarte.hr .

Vidimo se na Crekvini na 24. KKL-u!

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'
IVA ĆAVAROVIĆ

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'

Iva i Bonislav Ćavarović vjenčali su se prije gotovo godinu dana, a sada smo sa simpatičnom vozačicom razgovarali o njihovim planovima za budućnost...

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu
Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'
RASPRAVA DRUGIH KANDIDATA

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'

Karmen nije javno priznala da joj se sviđa Lovre, no Lovru je stavila na prvo mjesto po fizičkoj privlačnosti