Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Ana: Noćima sam se molila da ozdravi i da nas nasmije

Nema koga nije potresla smrt Vjekoslava Šuteja. Svi ističu kako je njegov odlazak veliki gubitak za glazbu, ali i za suprugu Ivanu i njihovu djecu

Ž. Lukunić
Foto: Ž. Lukunić
6 komentara

Evo, ovaj tren sam čula. Bez riječi sam, a što da kažem, neka ga čuvaju anđeli. Odrastala sam u krugu glazbenika i Vjekoslav me odgojio. Iskreno sam vjerovala da će uspjeti pobijediti bolest. Svi smo se kod kuće molili za njega i ovo nije fer. Ima malu djecu i suprugu koja bi trebala dobiti nagradu za najbolju na svijetu, zajecala je violončelistica Ana Rucner. Govoreći kako će ga se uvijek sjećati, Ana je kazala kako je Šutej bio vrlo duhovita osoba. Uvijek je kaže znao nasmijati ljude oko sebe. Operna pjevačica Sandra Bagarić prisjetila se da joj je znao govoriti da je “kampanjac”.
- Bio je divna osoba, čovjek prepun optimizma koji je prenosio znanje na sve. Sretali smo se unazad deset godina i toliko sam puno naučila od njega da ne mogu vjerovati da nas je napustio. Prestrašno. Uvijek me bodrio i savjetovao - u šoku je. Martina Tomčić tužnu vijest čula je dok je sjedila sa suprugom na ručku.
- Ne mogu vam opisati do koje mjere sam zatečena i potresena. Jedino o čemu razmišljam je to troje prekrasne djece koja više nemaju tatu - kazala je pjevačica.

"PREBOLIO SAM SLIČNU BOLEST, NEDOSTAJAT ĆE MI MAESTRO"
Bili smo vezani. Điđi je bio prvi glazbenik koji me pratio na klaviru. Tada smo imali 16 godina, zajedno smo išli u gimnaziju. Ja sam prebolio sličnu bolest. Sjećam se kao danas kako me baš Điđi 1985. godine ispred zagrebačkog HNK sa slikarom Zvonimirim Mihanovićem nagovarao da se odem liječiti u New York, da će mi pomoći pronaći stan. Iduće godine me nazvao i rekao da se posvadio s pjevačem u Philadelphiji. Bio je presretan što mi je bolje i angažirao me u Tosci. Nedostajat će mi. Žao mi je što nismo češće surađivali.

DRAŽEN SIRIŠČEVIĆ
Ne vjerujem u ništa što čujem danas od 14.20 sati. Mislim da nikad ni neću. Maestro i ja predugo smo se znali, preduboko i prekvalitetno da bih se mogao s tim pomiriti. Toliko smo se zajedno smijali... To nije istina i gotovo, kazao je Dražen Siriščević koji je Šuteja zadnji put vidio ljetos prije nego mu se zdravstveno stanje opet pogoršalo.

MILAN BANDIĆ
Nažalost otišao je veliki glazbenik, borac i moj veliki prijatelj. On je bio borac koji se nikad nije predavao, ali ovu posljednju bitku nažalost je izgubio. Šutej je bio prva dirigentska palica koja je puno napravila za Hrvatsku glazbenu scenu. Hvala mu. Supruga i njegova obitelj imaju moju iskrenu sućut i ako će im bilo što zatrebati, na raspolaganju sam im, izjavio je zagrebački gradonačelnik.

MUŽEK: IZVLAČIO JE IZ NAS NEMOGUĆE
Operni pjevač Tomislav Mužek pamiti će maestrovu sposobnost da insprira cijeli ansambl. Izjavio je za Večernji list kako je Šutej od svih izvlačio nemoguće. Jose Carreras šokiran je i tužan. Španjolac će 19. prosinca nastupiti u zagrebačkoj Areni te će koncert posvetiti dragom prijatelju Điđiju.

Naši partneri pišu
Message