Obavijesti

Show

Komentari 0

Ana Rucner otvorila Medulinsko koncertno ljeto, na pozornici joj se pridružio dečko: Uživali smo!

Ana Rucner otvorila Medulinsko koncertno ljeto, na pozornici joj se pridružio dečko: Uživali smo!
6

Violončelistica je prvi ljetni zalazak sunca proslavila u Medulinu i time nastavila svoju tradiciju koncerata kojima slavi prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe

VIDEO

Arheološki park Vižula u samom srcu Medulina, sinoć je bio ispunjen do zadnjeg mjesta. Povod tome bio je koncert violončelistice Ane Rucner (40), koja je otvorila 30. Medulinsko koncertno ljeto i nastavila tradiciju koncerata kojima pozdravlja prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe. 

Ana Rucner o dobrom odnosu s bivšim suprugom: Poštujemo se jer je naš sin tako zaslužio...
Ana Rucner o dobrom odnosu s bivšim suprugom: Poštujemo se jer je naš sin tako zaslužio...

'Sunset Edition' po prvi put održan je u Istri, a umjesto izlaska, Ana je koncert započela točno u 20 sati i 54 minute i tako ispratila zalazak prvog ljetnog sunca, koje je bilo veličanstveno.

Na pozornici joj se pridružio bubnjar Marko Duvnjak, ali i poseban gost, hrvatski akademski glazbenik, skladatelj i kantautor Bruno Krajcar. Upravo ovaj zanimljiv spoj čiste, netaknute prirode i moderne koncertne izvedbe donio je  jednu svježu i novu energiju te zagarantirao najljepši početak ljeta.

Na energičnom koncertu Ana Rucner i njen dečko Marko oduševili su slušatelje obradama svjetskih klasika, filmskih hitova, romantičnih melodija te plesnih ritmova i tradicionalnih hrvatskih pjesama. Poseban doživljaj bila je izvedba svojevrsne istarske himne 'Krasna zemljo, Istro mila', koju je i sama publika pjevala u glas s Anom, Markom i Brunom. Vizualan dojam upotpunio je Anin outfiti, za koji se pobrinuo domaći dizajner Igor Dobranić. Za dobru atmosferu prije i poslije spektakularnog koncerta bio je zadužen DJ Stefano WazabY, koji je dodatno zabavio i rasplesao prisutne. Podršku koncertu dao je i veslački osmerac, kao i brojne brodice, koji su koncert pratili izravno s mora i uživali u čarobnim melodijama.

Koncert u režiji Ane Rucner realiziran je uz pomoć Turističke zajednice općine Medulin i Općine Medulin te agencije Art Hill. Da je koncert bio pun pogodak, potvrđuje i direktor TZ Medulin, Mihael Idžaković:

- Zahvaljujemo Ani Rucner i svim posjetiteljima koji su uveličali otvaranje jubilarnog 30. Medulinskog koncertnog ljeta. Za svoj tradicionalni "Pozdrav ljetu", Ana je ove godine umjesto Dubrovnika odabrala upravo Medulin, i to divnu lokaciju koja se savršeno stopila sa zvukovima violončela, naše antičko zeleno srce Medulina - Vižulu. Uz zalazak sunca, bio je ovo koncert za pamćenje i vjerujemo da su brojni posjetitelji zaista uživali.

- Ponosni smo što je naš Arheološki park Vižula bio domaćin tradicionalnom koncertu “Pozdrav ljetu - Sunset Edition”, Ane Rucner, Marka Duvnjaka i Brune Krajcara. Lokacija antičke vile na Vižuli idealna je pozornica za koncerte ovakvoga tipa, kulturno - umjetničke programe i vjerujemo da su svi posjetitelji uživali u zalasku suncu na Vižuli i predivnom koncertu umjetnice Ane Rucner! Arheološki park Vižula lokalitet je koji obiluje antičkom baštinom, te ćemo u njegovo očuvanje, valorizaciji i istraživanja i dalje ulagati. Nadamo se da će ovaj koncert postati tradicija na našem području s obzirom na to da naša Općina nudi puno više od klasičnih turističkih destinacija te ćemo na njezinom potencijalu i dalje raditi - izjavio je načelnik Općine Medulin, Ivan Kirac.

- Organiziranje koncerta na arheološkom nalazištu predstavlja mnoštvo izazova, što ga čini nevjerojatno zahtjevnim zadatkom. S obzirom na brojne izazove, organiziranje koncerta na arheološkom nalazištu zahtjeva pažljivo planiranje, duboko razumijevanje očuvanja povijesti, suradnju s nadležnim tijelima i predanost stvaranju skladnog spoja kulture, glazbe i baštine. Zahvaljujem na povjerenju za organizaciju ovog divnog koncerta te se nadam da će koncerti na čarobnoj Vižuli postati tradicija - rekla je Iva Šalamon Reškovac, organizatorica koncerta

- Sretna sam sto sam uspjela održati tradiciju koncerta 'Pozdrav Ljetu'. Iako ove godine nisam dočekala prvo ljetno sunce glazbom, nego ga ispratila koncertom 'Sunset Edition' svakako je bilo veličanstveno i unikatno. Obožavam svirati na lokacijama koje nisu svakidašnje pozornice, stvarati nove projekte i otkrivati ovakva divna mjesta za muziciranje u Lijepoj Našoj. Hvala Općini Medulin, TZ općine Medulin, divnoj publici, kolegama glazbenicima i cijeloj mojoj ekipi koja je pomogla da se ovaj divan projekt realizira. Tko zna, možda postane i tradicija - nadodala je Ana Rucner.

- Uživao sam Anom i Brunom. Atmosfera i publika su bili sjajni, a lokacija inspirativna za muziciranje. Sretan vam svima prvi dan ljeta i svjetski dan glazbe. Ponovilo se -  izjavio je Marko Duvnjak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'
POBIJEDILA NA DORI 2003.

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'

Pjevačica se vraća s grupom Teens nakon više od 20 godina pauze, prisjetila se nastupa na Eurosongu, ali i iznenadnog odlaska sa scene

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda
GLUMICA

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda

Anita Berisha proslavila se ulogom Petre u seriji 'Zabranjena ljubav' koja se počela prikazivati 2004. godine