Obavijesti

Show

Komentari 7

Andrea Šušnjara pjesmom se oprostila od Karla Jurčevića...

Andrea Šušnjara pjesmom se oprostila od Karla Jurčevića...
15

Nije bio za ovaj svijet. Bio je malo ekscentričan. Pravi umjetnik i zato smo ga voljeli - rekli su prijatelji, a potom zapjevali pjesmu 'Vjeruj u ljubav'

VIDEO

Tridesetak prijatelja okupilo se na splitskom groblju Lovrinac kako bi ispratili preminulog pjevača Karla Jurčevića koji je jučer sahranjen u krugu obitelji. Među prijateljima je bila i Andrea Šušnjara (32)  i dizajner Emerik Gudelj. Na groblju su postavili cvijeće i vijence, a nakon toga krenula je molitva. 

- Nije bio za ovaj svijet. Bio je malo ekscentričan. Pravi umjetnik i zato smo ga voljeli - rekli su prijatelji, a potom zapjevali pjesmu 'Vjeruj u ljubav'.

 

Pokretanje videa...

01:15

Najbliži prijatelji na kraju su zapjevali i njegov hit 'Daj mi vina da se napijem'. Šušnjara je zapjevala s Karlovim prijateljima pjesmu 'Ti si želja mog života'. 

- Prijatelji i kolegi glazbenici okupili su se kako bi ispratili Karla onako kako je on htio, pjesmom - rekla je Dolores Brajčić. 

Kako bi se oprostio od dugogodišnjeg prijatelja na Lovrinac je došao i imotski modni dizajenr Emerik Gudelj.

- To je jedna osoba koju kad upoznaš ne možeš zaboraviti. Imao je taj vedar duh unatoč nedaćama koje su ga pratikie. Njega je život izudarao. Prvo mu je umrla majka što ga je dotuklo iako on to nije htio pokazivati. I onda mu je umrla sestra baš kad je mislio da stvari idu nabolje. To ga je pokopalo - kaže Emerik. Nastavlja kako ljudi danas svašta pričaju, ali Karla je, kaže, život doveo do ruba.

- Majka ga je podigla, a uvijek je patio za ocem. Osjećalo se da ga nešto peče i tišti - kaže Emerik. Karlo je, kaže, bio super prijatelj i osoba koja nikad nikog nije zamarala svojim problemima.

- Uvijek je bio tu da sasluša vaše probleme. A u biti kad sve zbrojimo i oduzmemo on je imao puno veće. Ali je uvijek je bio osoba koja će dati dobar savjet i ne opterećivati nikog. Sve je držao za sebe i mislio da će riješiti svoje probleme. Evo nije uspio i to je dosta bolno. Kad sam čuo da je umro kao da me netko udario u prsa. Tako mlad život, takva osoba, takav talent - priča Emerik u suzama.

Kaže kako su se okupili na grobu kako ga ispratili onako kako je on htio.

- Čuli smo se prije mjesec dana, nije davao do znanja da je u lošem stanju. Na pitanje kako si odgovorio je da je dobro. Okrenuo bi na zezanciju. Nije ukazivao da je životno ugrožen i da je u problemu. Tek kad bi čovjek sjeo s njim osjćao bi da ga nešto muči. Jedan tužan završetak - kaže Emerik. Kaže da se Karlo htio vratiti na estradu, ali da je osjećao neisigurnost.

- Obitelj vas snaži i obitelj je taj stup, netko tko će vam dati vjetar u leđa što su mu prije bili mama i sestra. One su mu bile sve iako je patio za ocem. Kad su one umrle urušio se taj njegov svijet. Nevolja ne dolazi sama, a dogodilo se najgore. Strašno. Nije zaslužio ovako mlad otići - zaključio je Emerik.

Nakon okupljanja na grobu prijatelji su se zaputili na misu zadušnicu u crkvu sv. Mateja. Na misi je bila i sestra Fani Čapalije, Blanka, kao i bivša pjevačica Ivanka Luetić Boban.

- Jako dugo smo se znali. Dobor sam znala njegovu mamu, njegovog tatu, tu obitelj kad je bila skladna, ja ih pamtim iz tog vremena. A onda je u njegov život jednog emotivca ušlo puno tragedije, mama je umrla, sestra. Nije imao nikoga da ga pogura što je potrebno na estradi. Teško mi je što mu nismo pružili ruku, ja doduše nisam ni znala kako je. Kad sam ga viđala uvijek je bio vesel. Pretužna priča. Obilježile su ga dvije pjesme „Daj mi vina da se napijem“ i „Ne lomi me tugo“, a njega je slomila tuga. Takav emotivac i vrlo talentiran i vrlo dobar ostao je sam u svojim problemima. Prerano je otišao - rekla je uplakana Ivanka.

Jurčević je svojih pet minuta na estradi dočekao 90-ih godina, kad se proslavio hitom 'Daj mi vina', pjesmom koju je snimio s grupom Dar Mar. Bend je potrajao  samo sedam dana, stoga se okrenuo solo karijeri, a najveći trag u domaćoj zabavnoj glazbi iz te ere ostavio je pjesmom 'Lomi me tugo'. Nedugo kasnije ipak je prekinuo pjevačku karijeru, nadajući se povratku jednog dana, ali to se nikad nije dogodilo. 

- Tada se dogodila jedna situacija koju ja nikada u životu nisam doživio prije. Umrla mi je mama nakon dvije teške borbe s rakom. Sestra mi je bila u jednom jako teškom životnom stanju, zdravstveno i sve tako da je to bija neki logičan slijed - objasnio je Karlo svojevremeno. 

Teška životna situacija prevagnula ga je da napravi glazbenu pauzu.

- Meni je sve to skupa dosadilo i trpjet te gazde diskoteka do pet, šest, sedam sati ujutro da naprave isplatu. Da vidim uopće hoće li sve to biti u redu jer tu se popije - tvrdio je Karlo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Renata iz 'Braka na prvu' prije 2 godine bila u Zvezdama Granda: Poslušajte kako je zvučala!
U PRATNJI BIO I BIVŠI DEČKO

Renata iz 'Braka na prvu' prije 2 godine bila u Zvezdama Granda: Poslušajte kako je zvučala!

Renata Dojčinović, pjevačica je iz Zagreba, zapjevala je u srpskom showu pjesmu Lepe Brene i grupe Magazin. No nije uspjela impresionirati stručni žiri...

Diletta Leotta: 'Rekli su da sam uspjela samo zbog svojih grudi'
IMALA JE SAMO 20 GODINA

Diletta Leotta: 'Rekli su da sam uspjela samo zbog svojih grudi'

Kod kuće sam te večeri ispustila oslobađajući krik. To je probudilo lava u meni, naučila sam puno nakon toga, rekla je sportska novinarka
ANKETA Polako se bliži kraj 'Braka na prvu'. Što mislite, tko će od parova završiti zajedno?
RECITE NAM SVOJE MIŠLJENJE

ANKETA Polako se bliži kraj 'Braka na prvu'. Što mislite, tko će od parova završiti zajedno?

Parovi sociološkog eksperimenta 'Brak na prvu' obavili su svoje posljednje spojeve, a Josip i Karmen su napustili show i prije posljednje ceremonije odluka...