Obavijesti

Show

Komentari 15

Ankica Dobrić je optimistična: 'Pobijedit ću tešku bolest...'

Ankica Dobrić je optimistična: 'Pobijedit ću tešku bolest...'
1

Glumica, koja je oboljela od teške bolesti, završila je s kemoterapijom i dobro se osjeća. Najviše se veseli povratku na posao. Zahvalna je svima na podršci

VIDEO

Trebalo je to proći i izdržati, ali preživjela sam. Kemoterapija je strašna stvar. Prolazim kroz proces liječenja i sve ide u dobrom smjeru. Spremna sam za nove uloge i pobjede te se veselim vratiti u životnu normalu, rekla nam je Ankica Dobrić (57).

Glumica, koja je oboljela od teške bolesti, zahvalna je prijateljima i rodbini, kao i svim dobrim ljudima na neizmjernoj podršci.

- Zahvaljujem se kolegama iz kazališta Gavella, koji su za mene odigrali predstavu ‘Nevidljivi’. Moram reći da to nije bila humanitarna pomoć, nego podrška. Ja sam se ispočetka opirala tome, no ravnatelj mi je rekao: ‘Anči, toliko si svima pomagala, to je minimum koji možemo napraviti za tebe’ - kaže nam Ankica. 

Uvijek podrška svima

Unatoč bolesti, glumica se cijelo vrijeme odazivala humanitarnim akcijama. Sudjelovala je u akciji u kojoj se skupljao novac za opremu laboratorija dječje bolnice. Redovito je u bolnici posjećivala te bila potpora dizajnerici i kiparici Ivani Popović, koja je preminula lani, dan prije Silvestrova, od posljedica karcinoma dojke koji je metastazirao na mozak. Za liječenje kolegice Mirjane Majurec 2011. godine Ankica je tražila od sindikata kazališta 10.000 kuna kako bi joj pomogli oko troškova. 

Ne samo što je pomagala onima kojima je trebalo, nego je i tijekom kemoterapije igrala u predstavi “Božićna bajka” gostujući u Mostaru, Čapljini i Istri. Kako Ankica zna reći, posao joj je jedna od najvažnijih stvari u životu, a gluma je nešto što je opušta i regenerira psihički i fizički.

Revija

- Bolest je nešto vrlo intimno. Doktorica mi je rekla da je ženama vrlo važno da pričam o tome i da im dam svoju podršku te ja to razumijem. Sad se još oporavljam. Pričat ću kad budem spremna - kaže nam Ankica.

U svoju prijateljicu vjeruje i modni dizajner Ivica Skoko (38), koji je cijelo vrijeme uz nju te joj je podrška.

- Veliki je borac. Ono najteže sad je iza nje. Dobila je i koju kilicu. Super se oporavlja, čujemo se svaki dan. Sutra idemo i na ručak. Ankica je, otkad je znam, bila pozitivna, vedra i nasmijana - kaže Skoko.

I sama Ankica kaže da osmijehom liječi sve nedaće u životu.

- Volim se smijati, a u tome me naslijedio i nećak, što je moja sestra odmah prepoznala čim se rodio. Uvijek me ugodno iznenade komentari ljudi koje slučajno sretnem, poput prodavačice u pekarnici, na primjer, koji baš vole moju pozitivnu energiju. S tim sam se rodila - rekla je svojedobno glumica. Obožava glumački poziv, a u Gavelli je od 1990. godine.

Zvijezda malih ekrana

- Što više radim, imam više energije, a ako ne radim, umorna sam i bez energije. Baterije punim u prirodi, volim Sljeme, sve vode, a najveću slobodu osjetim kad isplovim brodom u nekom dobrom društvu - rekla je Ankica prije nekoliko godina.

Rođena je u Bileći, a osnovnu i srednju školu završila je u Trebinju. Glumu je na zagrebačkoj Akademiji diplomirala 1984. godine. Osim u Gavelli, glumila je i u Kerempuhu te Trešnji. Gledateljima je poznata i po ulogama u popularnim domaćim serijama, poput “Larina izbora”, “Vile Marije”, “Ne daj se Nina”, “Nemoj nikome reći”, “Dome slatki dome” i mnogim drugima.

Ankica kaže da je obitelj Skoko njen zaštitnik

'Hvala Mariji i Zvonku, Ivičinim roditeljima, koji su bdjeli nada mnom'

Ankica zna tko su joj prijatelji

'Neki za koje sam mislila da su mi prijatelji su me razočarali, ali tako bude'

Glumici podrška puno znači

'Puno mi je pomogao i Zoran Bračika, iscjelitelj. hvala svima na potpori'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...