Show

Komentari 440

Saša Antić: 'Thompson je simbol nečeg što ja ne mogu probaviti'

Saša Antić: 'Thompson je simbol nečeg što ja ne mogu probaviti'

Smatra da treba povećati honorare glazbenicima koji nisu autori, ali su snimali i pjevali pjesme. Rekao je da ide nacrt zakona po kojem će izvođači biti potpuno izostavljeni, dodaje da to nije fer

Kod Aleksandra Stankovića (50) u emisiji 'Nedjeljom u 2' gostovao je Saša Antić (47), splitski kantautor koji se proslavio kao član 'The Beat Fleeta', a nedavno je pod imenom Alejuandro Buendija objavio album 'Škrinja'. Iznenadio je mnogim odgovorima, pa je tako rekao da obožava starogradsku glazbu. Na početku emisije zapjevao je 'Kad sam bio mlađan lovac ja' i rekao da bi jednom volio snimiti album s takvom glazbom.

Rekao je da voli Johnnyja Štulića i Đorđa Balaševića.

- Njegova pjesma 'Namćor' jako je utjecala da napišem 'Odjeb je lansiran' - priznao je.

Kazao je da čak i pjesme Marka Perkovića Thompsona mogu u njemu pobuditi emocije.

- Primjerice pjesma 'Lijepa li si' ima nešto, ako izuzmemo onih nekoliko spornih stihova. Zapravo Thompson je postao simbol nečega što ja ne mogu nikako probaviti, niti se s tim poistovjetiti - ističe.

Antić smatra da treba povećati honorare glazbenicima koji nisu autori, ali su snimali i pjevali pjesme. Rekao je da ide nacrt zakona po kojem će izvođači biti potpuno izostavljeni, dodaje da to nije fer. Za klupsku scenu kaže da treba biti financirana javnim novcem.

Tino Jurić/PIXSELL

- Klupska scena i glazba su kulturno dobro, to nije isključivo zabava, rekao je.

Otkrio je i da je prestao pratiti Facebook jer je shvatio da mu oduzima previše vremena.

- Imam navike kad upalim kompjutor da odem na neke web stranice i čitam, a onda sam shvatio da previše vremena provodim na čitanju tuđih postova, klikanju, lajkanju. Mislim da Facebook jako sužava širinu interneta. Mladi danas idu na Internet samo da bi čitali objave svojih prijatelja ili njihove fotografije, i tamo pronalaze samo istomišljenike koje im servira Facebook. I onda nemaju priliku čuti i vidjeti drugačije mišljenje. Rekao je jednom Obama da je to balkanizacija interneta - svatko se kreće u svojim malim krugovima i sluša samo istomišljenike. Tako onda i ravnozemljaši misle da su apsolutno u pravu jer samo čitaju objave onih koji se slažu s tom teorijom - zaključio je Antić. 

Najčitaniji članci