Show

Komentari 1

Apokalipsa u Zadru: Rundek će nastupati u Ilirijinom Arsenalu

Apokalipsa u Zadru: Rundek će nastupati u Ilirijinom Arsenalu

Nosi ime 'Apocalipso Now' jer je pokrenuta u znak 20 godina od objave prvog solo albuma Darka Rundeka koji se zvao Apokalypso. Turneja s limitiranim brojem gradova započela je 15. lipnja

U Zadar stiže apokalipsa, ali ovoga puta nije riječ o još jednom smaku svijeta, barem ne doslovno. Darko Rundek (61) je na turneji 'Apocalypso Now' u sklopu koje 22. prosinca nastupa i u Zadru, točnije u Ilirijinom Arsenalu.

Nosi ime 'Apocalipso Now' jer je pokrenuta u znak 20 godina od objave prvog solo albuma Darka Rundeka koji se zvao Apokalypso. Turneja s limitiranim brojem gradova započela je 15. lipnja i nanizala je više od 20 koncerata koje je pogledalo više od 110.000 ljudi, od kojih je samo na beogradski Beer Fest došlo 80.000 fanova.

I za zadarski koncert u petak Rundek je okupio glazbenike raznih generacija, od izvrsne dvadesetogodišnje saksofonistice Ane Kovačić i vječnog mladića Igora Pavlice na trubi, preko pripadnika nove zagrebačke scene Roka Crnića iz Porto Morta na basu i bubnjevima, Mira Manojlovića na udaraljkama i vibrafonu, Slivia Biočića na bubnjevima, gitari i basu, do članova Cargo Trija, violinistice Isabel i multiinstrumentalista Dušana Vranića Duce.

Rundek je u izboru pjesama težište stavio na slavljenički album Apocalypso i onim pjesmama unazad tih 20 godina, koje nam danas najviše znače. Osim ključnih momenata albuma, kao što su ‘Apokalipso’, ‘Grane smo na vjetru’, ‘Tranzit’, ‘More more’, ‘Senor’ ili ‘Štrajk željezničara’ Rundek i njegov bend proći će i kroz neke od najvažnijih pjesama raznoraznih repertoara, od Haustora do Cargo Tria.

- Nedavno je objavio i novi singl s Ekipom, Tamni jorgovan, koja je zapravo obrada pjesme Tigidigi Rege iz 2001. s albuma 'Ruke', dakle, u novom ruhu, a svakako će je pjevati i u Arsenalu - kaže Josipa Buterin, voditeljica Arsenala.

Ulaznice po cijeni od 90 kuna za parter dostupne su u Arsenalu radnim danima od ponedjeljka do petka od devet do 15 sati i online preko Ticketshop.hr, a Vip premium karte po 130 kuna mogu se kupiti isključivo u Arsenalu.

Najčitaniji članci