Obavijesti

Show

Komentari 26

Arapkinja srušila sve tabue i u bikiniju pozirala za naslovnicu

Arapkinja srušila sve tabue i u bikiniju pozirala za naslovnicu
5

'TO TREBA BITI NORMALNO' Arapska manekenka Huda Naccache na naslovnici časopisa Lilac pozirala je u bikiniju i izazvala burne reakcije u svojoj zemlji

VIDEO

Huda Naccache (22) prva je Arapkinja koja je na naslovnici nekog arapskog časopisa pozirala u bikiniju i zbog toga izazvala burne reakcije u svojoj zemlji. Osvanula je na naslovnici časopisa Lilac.

U zemlji koja je sinonim za rodnu diskriminaciju i narušavanje ženskih prava časopis Lilac odvažio se napraviti nešto što se nijedan izdavač na Srednjem istoku dosad nije usudio. 

- Jako sam ponosna što sam prva manekenka koja na naslovnici Lilaca pozira u bikiniju. Ja sam profesionalna manekenka i ovo mora biti normalno - izjavila je Huda. 

Dodala je da se na početku opirala pojaviti na naslovnici u bikiniju jer je bila zabrinuta zbog društvenih pravila.

- Kasnije sam shvatila da ako želim biti uspješna ne mogu birati što želim raditi, pričala sam s roditeljima jer nikad ništa ne bih napravila bez njihovog blagoslova - rekla je manekenka koja će u prosincu u Tajlandu predstavljati Izrael na izboru za Miss planete Zemlje.

Osim što se bavi manekenstvom, Huda studira arheologiju i zemljopis na Sveučilištu u Haifi.

- Imam obitelj koja me podržava i nisu imali ništa protiv da poziram u bikiniju. Moj otac je bio veoma zadovoljan kada je prvi put vidio fotografije. Rekao mi je da sam lijepa i poželio mi je puno sreće - rekla je Huda koja je kršćanskog podrijetla.

Izjavila je da su prije nje tako nešto napravile dvije manekenke muslimanske vjeroispovijesti čime su dokazale da tako nešto nije nemoguće.

Urednica časopisa Yara Mashour izjavila je da se ne sjeća kako je netko drugi to napravio bilo gdje u arapskom svijetu.

- Otkako je časopis prije deset godina osnovan u Nazertu u Izraelu počela sam rušiti tabue i raditi na oslobođenju i osnaživanju žena. Huda je prvi arapski model koji se pojavio na naslovnici arapskog časopisa u bikiniju. Lilac je prvi arapski magazin na čijoj naslovnici netko pozira u bikiniju - izjavila je urednica i priznala da će vlasti vjerojatno cenzurirati ili odbiti objavljivanje časopisa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak

Britanac Charles Ingram (59) je u rujnu 2001. točno odgovorio na finalno pitanje kviza, ali na kraju nije dobio ništa jer se pokazalo da je varao pred očima publike, voditelja i gledatelja

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica
'MOLIM...?'

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica

Američkom obožavatelju Eurosonga zasmetao je naglasak kojim Baby Lasagana govori engleski