Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Pulitzer postumno dodijelili legendi soula Arethi Franklin

Tijekom karijere, koja se protegnula na više od pola stoljeća, Franklin je postala prva žena koja je primljena u Kuću slavnih rock'n'rolla i imala je 73 pjesme koje su se našle na Billboard Top 100

Foto: Instagram
0 komentara

Kraljici soula Arethi Franklin dodijeljena je posebna posthumna nagrada. Dobila ju je, stoji u obrazloženju, za izuzetan doprinos američkoj glazbi i kulturi više od pet desetljeća.

Foto: Twitter

Aretha je prva žena kojoj je pripala posebna nagrada za životno djelo. Među prethodnim dobitnicima nagrade koja je prvi put dodijeljena 1930. su Bob Dylan, Hank Williams i John Coltrane.

Franklin je preminula u kolovozu prošle godine u 76. godini od raka pankreasa.

PIXSELL SVI ŽELE DIO Bitka za 80 milijuna dolara: Aretha nije ostavila oporuku

Tijekom karijere, koja se protegnula na više od pola stoljeća, Franklin je postala prva žena koja je primljena u Kuću slavnih rock'n'rolla i imala je 73 pjesme koje su se našle na Billboard Top 100.

Foto: Pixsell/kolaž

Ovogodišnja dobitnica Pulitzerove Nagrade za glazbu je skladateljica Ellen Reid. Nagrađena je za operno djelo čija je svjetska premijera bila u studenome u Operi u Los Angelesu. 

Najprestižniju nagradu za doprinos novinarstvu i umjetnosti svakoga travnja dodjeljuje Fakultet novinarstva Sveučilišta Columbia. Utemeljio ju je Joseph Pulitzer, američki novinar mađarskog porijekla. Prvi je put dodijeljena 4. lipnja 1917., a o pobjednicima odlučuju bivši dobitnici i ugledni novinari i akademici.

NIJE KRIVA CAMILLA? Pravi razlog razvoda princeze Diane i Charlesa šokirao javnost

Tema: Muzika

Message