Obavijesti

Show

Komentari 4

'Autori serije 'Stranger things' viču i prijete ženama na setu...'

'Autori serije 'Stranger things' viču i prijete ženama na setu...'
6

Redatelji Netflixove hit serije 'Stranger Things', tvrde njihove suradnice, na setu su bili bezobrazni prema ženama. Braća negiraju tvrdnje te kažu da su se prema svim članovima ekipe odnosili na isti način

VIDEO

Autori popularne fantastične Netflixove serije 'Stranger Things' ispričali su se nakon što ih je bivša članica ekipe Peyton Brown, koja je bila u odjelu snimatelja, optužila da su 'verbalno zlostavljali žene' na setu. Brown je navela da su braća Duffer prijetili ženama i vrijeđali ih, zbog čega su neke bile prisiljene napustiti rad na projektu.

Objave u kojim je iznijela optužbe ubrzo su nestale s njezine društvene mreže.  

- Obećala sam samoj sebi da neću šutjeti kada budem svjedočila tome kako moćni muškarci maltretiraju žene. Vrijeme je isteklo! Ne želim biti dio treće sezone serije 'Stranger Things' - pisala je Peyton. 

Matt (34) i Ross (34) Duffer tvrdnje su negirali u službenom priopćenju za medije. 

- Jako nas uznemiruje pomisao da se netko nije osjećao dobro na našem setu. No zbog posla koji je stresan i ograničen rokovima, pa se ispričavao ako smo se znali naljutiti - rekla su braća kojima je, kažu, bitno da se atmosfera s njihova seta ne shvati krivo. 

Stranger Things Series Premiere - Los Angeles

- Mislimo da smo sa svima postupali jednako jer vjerujemo u ravnopravnost među spolovima, seksualnom orijentacijom, rasom ili religijskim uvjerenjima. Najvažnije nam je da na setu stvorimo sigurno okruženje koje potiče kolegijalnost i suradnju - rekla su braća. 

Nakon što je Brown iznio optužbe o zlostavljanju na setu serije 'Stranger Things', Netflix je pokrenuo unutarnju istragu. 

Cast members McLaughlin, Schnapp, Brown, Matarazzo and Wolfhard pose at the premiere for the second season of the television series "Stranger Things" in Los Angeles

- Nakon istrage, zaključili smo da se na setu ništa te prirode nije dogodilo - poručili su iz Netflixa. 

Matt i Ross Duffer proslavili su se 2016., kada je izašla prva sezone serije o nadnaravnoj opasnosti koja vreba klince iz izmišljenog gradića Hawkinsa. Glumica Millie Bobby Brown (14), koja je utjelovila djevojčicu Eleven, čije su nadnaravne moći rezultati tajnih vladinih eksperimenata, postala je zvijezda s tri nominacije za nagradu Emmy. 

Serija braće Duffer lani je bila na meti kritika zbog scene u kojoj se dvoje tinejdžera ljube. Glumica Sadie Sink (15) otkrila je da poljubac nije bio u scenariju te da joj je bilo jako neugodno ljubiti se pred brojnom ekipom na setu. 

- Kada je čula da se mora poljubiti s kolegom, poludjela je. Tada smo znali da ćemo zaista morati namjerno snimiti tu scenu. To si je sama kriva - izjavio je Ross Duffer. 

Kada su mnogi osudili izjavu i postupak autorskog dvojca, Sadie je rekla da je nitko nije natjerao ni na što te da su se prema njoj, kao i prema ostalim glumcima, odnosili profesionalno. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao