Obavijesti

Show

Komentari 13

Balaševićev sin oglasio se prvi put nakon očeve smrti: 'Nema žalosti, samo sreće i vječnosti'

Balaševićev sin oglasio se prvi put nakon očeve smrti: 'Nema žalosti, samo sreće i vječnosti'
4

Danas je suviše lako biti poznat, a ja nisam samo dijete poznatih roditelja, već dijete velikih ljudi. Božanskih. Jedne umjetničke dinastije, rekao je ranije Aleksa, sin preminulog kantautora

Kada si ti u pitanju, nema ni tuge, ni žalosti, već samo sreće i vječnosti. Jednostavno tako, napisao je na društvenim mrežama Aleksa Balašević (27), sin nedavno preminulog kantautora Đorđe Balaševića

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Aleksa se oglasio prvi put nakon očeve smrti. Na Instagramu je podijelio njihovu zajedničku fotografiju uz emotivan opis.

Na Instagram 'storyju' je objavio još jednu fotografiju s ocem uz istu poruku.

Divio se ljubavi svojih roditelja, Đorđa i Olivere Balašević (61). Inspiracija su mu koja ga vodi kroz život.

- Danas je suviše lako biti poznat, a ja nisam samo dijete poznatih roditelja, već dijete velikih ljudi. Božanskih. Jedne umjetničke dinastije, globalnih autoriteta - rekao je ranije za srpski Hello.

Đorđe je preminuo samo nekoliko mjeseci prije 40. godišnjice braka sa suprugom Oliverom. Njegova posljednja želja bila je čuti njezin glas preko telefona još samo jednom. 

Posljednji Balaševićev intervju: 'Bolje sam nego što izgledam...'
Posljednji Balaševićev intervju: 'Bolje sam nego što izgledam...'

- Ljubav mog Đoleta i Olje je jedinstvena. To ne postoji nigdje na svijetu. Uvijek ima šanse za dobre i nebeske ljude - rekao je Aleksa jednom prilikom. 

Djordje Balasevic

Podsjetimo, Đorđe je izgubio životnu bitku u 68. godini nakon što se borio s upalom pluća. Srpski mediji pisali su kako se borio s korona virusom te da mu se naglo stanje pogoršalo.