Obavijesti

Show

Komentari 61

'Bali-bag': Umalo sam izgubio ljubav zbog novca i tračeva...

'Bali-bag': Umalo sam izgubio ljubav zbog novca i tračeva...
8

Burak Özçivit, kojem su brkovi zbog uloge u “Sulejmanu Veličanstvenom” postali zaštitni znak, glumi Kamrana u seriji “Çalıkuşu”, muškarca koji prevari buduću ženu

VIDEO

Nakon što je ulogom neustrašiva ratnika Bali-bega Malkočoglua u povijesnoj seriji “Sulejman Veličanstveni” stekao milijune obožavatelja diljem svijeta, Burak Özçivit (29) prihvatio je ulogu u novom projektu, također o Osmanskom Carstvu. Za razliku od priče o sultanu i vrhuncu njegove vladavine, radnja njegove nove televizijske serije “Çalıkuşu” (u prijevodu znači “ptica grmuša”) odvija se na početku 20. stoljeća, kad se turski imperij počeo raspadati.

Novoj seriji kritičari predviđaju velik uspjeh

- Mi Turci smo ponosni na svoju povijest i nastojimo je provući kroz sve što radimo. Drago mi je što redatelji koketiraju s davnim vremenima jer je to najbolji način da nas ostatak svijeta upozna - objasnio je glumac. 

Nova serija počela se nedavno snimati, a kritičari joj već predviđaju velik uspjeh jer je nastala prema istoimenom bestseleru turskoga književnika Reşata Nurija Güntekina. Knjiga iz 1922. godine doživjela je filmsku ekranizaciju 1966., a dvadeset godina poslije prema njoj su snimili i prvu seriju. 

Glavna junakinja je Feride, učiteljica koja je rano ostala bez majke i oca vojnika. Zbog nevjerojatne ljepote te neukrotiva i preslobodna duha za ondašnje konzervativno doba često je bila meta ogovaranja i društvene nepravde. Uz njemačko-tursku glumicu Fahriye Evcan (27) iz serije “Kad lišće pada”, glavnu mušku ulogu i ljubav njezina života tumači Burak.

- Kamran je tipični muškarac, koji ne misli na posljedice, čini pogreške i onda pati. Noć prije vjenčanja Feride je saznala da ju je moj lik prevario s drugom ženom. Kamran ostaje bez svoje voljene, koja se poslije uda za starijeg liječnika, ali sudbina će ih spojiti godinama poslije. Tad počinje prava borba za njihovu ljubav - opisuje Bali-beg svoj novi lik. 

Glumac je u novoj seriji zadržao brkove, koji su mu u “Sulejmanu” postali zaštitni znak, a i ovaj put ga je, kaže, oduševila živopisna kostimografija.

'Lik Kamrana postao je dio mene i uživam glumiti ga'

- ‘Çalıkuşu’ radi ista ekipa koja je radila ‘Sulejmana’. Redatelj Timur Savcı perfekcionist je koji ništa ne prepušta slučaju. Tjednima prije nego što smo došli na set, sastajali smo se i raspravljali o likovima i scenama. Zato mi nije bilo teško poistovjetiti se s Kamranom. Postao je dio mene - kaže Burak.

Nakon što je njegov lik Bali-beg otišao iz druge sezone “Sulejmana”, gledateljice su zaprijetile bojkotom. Producenti su ga morali vratiti. Zahvaljujući ulozi hrabrog ratnika, Buraka ćemo vjerojatno gledati i u finalnoj, četvrtoj sezoni. Naime, tvorci serije planiraju ga vratiti na male ekrane makar u nekoliko epizodnih uloga, pa su mu naredili da ne smije obrijati brkove dok ne završi snimanje. 

Prvi dio kratke ljetne stanke zgodni glumac proveo je u Monte Carlu, gdje je sa zaručnicom, turskom manekenkom Ceylan Çapom (30) uživao u anonimnosti bez paparazza, a nakratko su bili i u Americi. Ondje su pregovarali s američkim biznismenom Donaldom Trumpom (67), koji je turskog glumca angažirao kao zaštitno lice svog lanca trgovina u Istanbulu. 

Iako je prije ljeta govorio da će se malo odmoriti od posla, Burak je prihvatio čak dva nova projekta čim se vratio u Tursku. Snimit će film o Bali-begu, a sultanova desna ruka dobit će i vlastitu seriju, čija premijera se očekuje krajem godine. Turci se hvale da je već 20-ak zemalja pokazalo interes za njezin otkup i prikazivanje.

- Nisam ni sanjao da će sporedni lik dobiti toliko medijskog prostora. Čudim se što me i vlastiti roditelji već nisu počeli zvati Bali-beg Malkočoglu. Ne znam kad mi se zadnji put na ulici netko obratio pravim imenom - smije se turski glumac.

'Baš bi mi bilo sjajno igrati negativca za promjenu'

Ipak, kaže da je spreman za drukčije i nove glumačke izazove.

- Kad sam na početku karijere bio model, svi su me znali zbog lijepog lica. Ni danas se nisam uspio riješiti te etikete. Ne bih htio da me u glumačkom svijetu pamte samo kao zgodnog frajera koji glumi samo fatalne zavodnike. Želim se razvijati u svim smjerovima i mislim da bi mi sada dobro došla uloga nekog zlikovca - zaključio je zgodni Burak. 

Zbog mnogobrojnih obveza morao je odgoditi vjenčanje koje je planirao ove godine, ali nema govora o prekidu s Ceylan, kao što su nagađali turski mediji.

- Pravi sam horoskopski Jarac i kod mene sve mora biti savršeno. Ne vidim svrhu u organiziranju svadbe ako se neću moći posvetiti svakom detalju. Nasreću, Ceylan je svjesna mog posla jer je i sama bila model, pa mi ne zamjera što neke stvari stalno odgađam. Najvažnije je da se mi volimo i poštujemo, za slavlje će biti vremena - zaključio je turski glumac. 

Na tračeve da su mu zaruke s Ceylan samo paravan jer je zapravo homoseksualac Burak se više ni ne obazire jer je, kaže, s vremenom naučio ignorirati sve negativno oko sebe.

Svi su bili protiv njihove veze, ali ljubav je pobijedila

Tračevi o njegovoj seksualnoj orijentaciji umalo su ga stajali veze s djevojkom jer su u njih povjerovali i njezini roditelji. Svim silama su se trudili rastaviti ih, ali Ceylan je bila uporna i borila se za njihovu vezu.

- Nije to bio moj jedini problem s njima. Nije im se svidjelo ni što sam odrastao u siromašnoj obitelji. Ceylanina majka je poznata modna dizajnerica, živjeli su u raskoši i nikad im ništa nije nedostajalo, a moji roditelji jedva su spajali kraj s krajem. Otac je radio u zalogajnici na jugoistoku Turske, ali toga se nikad nisam sramio. Moje podrijetlo me naučilo da uvijek treba biti skroman. Novac je prolazan i nikome ne garantira sreću - kaže Burak. 

Ceylan je s vremenom uvjerila roditelje da je Burak pravi muškarac za nju i sad se svi slažu.

Bali-beg je, dodaje, i danas zahvalan ocu što je poslao njegove fotografije na izbor za najboljeg modela. Majka se u početku tome protivila jer je htjela da joj sin prvo završi školu, ali predomislila se kad je vidjela da Burak s odgovornošću daje sve ispite na fakultetu fotografije u Istanbulu. 

- Obitelj je ostala živjeti na jugu Turske. Nedostaju mi i posjećujem ih kad god stignem, a šaljem im dio svakog honorara koji zaradim - izjavio je Burak. 

O karijeri u inozemstvu još ne razmišlja. 

- Mislim da se za to prvo treba školovati. Ja sam ipak samo glumac amater koji se očito rodio pod sretnom zvijezdom - zaključio je skromni Burak.

Sam je uredio zajedničku kuću

Iako su se planirali vjenčati još krajem prošle godine, odustali su zbog Burakovih poslovnih obveza. Glumac se zato iskupio zaručnici Ceylan Çapa tako što je sâm uredio njihovu luksuznu vilu u Istanbulu. Dok je krečio zidove, pao je i slomio ruku. Nekoliko tjedana morao je nositi gips. Šalio se da se već naviknuo na ozljede jer je više puta padao s brzih motocikala. A vjenčanje? Kad budu imali vremena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?
EVO KAKO SU OSTALI PROŠLI

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?

Hrvatski predstavnici na Eurosongu nisu postigli velike uspjehe u posljednjih nekoliko godina. Posljednji veliki uspjeh za Hrvatsku bio je 1999. godine. Velika su očekivanja od ovogodišnjeg predstavnika Baby Lasagne...

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'
OTVORENO I ISKRENO

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'

U opuštenom izdanju na krevetu s voditeljicom, Severina je odgovarala na mnoga pitanja, a između ostalog i na pitanje o filmu koji joj je obilježio početak tridesetih i kako joj je teško bilo
Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni