Obavijesti

Show

Komentari 42

Bardot trudnoću usporedila s tumorom, a udala se četiri puta

Bardot trudnoću usporedila s tumorom, a udala se četiri puta
21

Zahvaljujući svojim prvim ulogama, ova Francuskinja stala je rame uz rame s američkim seks simbolom Marilyn Monroe. Zaljubljivala se, udavala, razvodila, ali je bila silno nesretna

VIDEO

Amerikanci su imali Marilyn Monroe, a Europljani božanski lijepu i suicidalnu Francuskinju koja je iz dna duše prezirala slavu, a svojim postupcima i izgledom fascinirala svijet. Nekadašnji seks simbol i modna ikona Brigitte Bardot danas slavi 85. rođendan. U ranoj mladosti ponašala se jako liberalno, da bi pod stare dane bila konzervativka. U dvadesetima i tridesetima nije se libila pokazati nago tijelo, a mnoge je muškarce ostavljala bez daha. Zaljubljivala se, raskidala, udavala i razvodila ne mareći za glasine. 

Pixsell

Rodila se u Parizu u izuzetno religioznoj obitelji, a javnost ju je prvi put upoznala kada je zablistala na naslovnici magazina Elle u svibnju 1949., na kojoj ju je i ugledao režiser Mark Alegre, što joj je potpuno promijenilo život. Ona i njegov asistent Roger Vadim su se tada zaljubili, a on ju je zaprosio. Njezini su roditelji odbili dati dozvolu za brak, jer je ona tada imala samo 17 godina. Ipak, kad je napunila 18, udala se za njega.

Iako su na profesionalnom planu savršeno funkcionirali, Brigitte i Roger imali su problema u privatnom životu. Brak im je trajao pet godina, ali se njihova profesionalna suradnja nastavila i nakon razvoda. Dvije godine nakon razvoda ponovno je stala pred oltar i udala se za glumca Jacquesa Charriera. Dvanaest mjeseci nakon vjenčanja dobili su sina Nicolasa-Jacquesa s kojim glumica nikada nije bila bliska jer je svoju trudnoću usporedila s tumorom.

Sin joj tu izjavu nikada nije oprostio, ali on nije bio glavni uzrok njene nesreće, budući da si je samo osam mjeseci nakon njegovog rođenja, na svoj 26. rođendan, po drugi put pokušala oduzeti život. Bilo je to za vrijeme snimanja filma 'Istina', a povod su bili bračni problemi. Ubrzo je 1962. godine uslijedio i njen drugi razvod, a film koji je snimala u vrijeme kada je pokušala samoubojstvo postao je najgledaniji u Francuskoj i prvi po zaradi na blagajnama.

Nakon drugog razvoda udala se za njemačkog milijunaša i playboya Guntera Sachsa, ali je njihova sreća bila kratkog daha. Ta veza ostala joj je u sjećanju kao jedna od najdražih uspomena, a njegovo samoubojstvo u svibnju 2011. godine u potpunosti ju je slomilo. Gunter se ubio u dvorcu u Švicarskoj koji je u vlasništvu fondacije njegove bivše žene Brigitte Bardot, što implicira da su nekadašnji supružnici bili bliski i nakon razvoda. Posljednji se put udala 1992. za Bernarda D’Ormala s kojim i danas dijeli dobro i zlo.

Glumica je postala poznata pod nadimkom 'Bebe', a pod imenom Brigitte Bardot na filmskom platnu je debitirala 1952., u filmu 'Ludi od ljubavi'.

Prvu glavnu ulogu odigrala je u ostvarenju 'La Lumière d’en Face' 1956., a angažman u 'En Effeuillant la Marguerite' sljedeće godine osigurao joj je status seks simbola. Zahvaljujući Vadimu dobila je ulogu koja joj je donijela svjetsku slavu i milijunsku zaradu u filmu 'I bog stvori ženu'. Ovo ostvarenje u potpunosti je promijenilo dotadašnje poimanje seksa u sedmoj umjetnosti, naročito nakon legendarne scene u kojoj Brigitte pleše bosonoga na stolu.

138122038

Zahvaljujući svojim prvim ulogama, ova Francuskinja stala je rame uz rame s američkim seks simbolom Marilyn Monroe. Istovremeno, zahvaljujući ulogama u kojima je dominirao njen seksepil, porastao je interes holivudskih filmskih redatelja za ostvarenja europske kinematografije.

Međutim, Brigitte se trudila da usprkos ogromnoj slavi živi u sjeni. Događalo se da je iz tog bijega od slave protresu zaljubljeni fanovi koji su joj u više navrata provaljivali u kuću samo da bi je vidjeli ili uzeli nešto njeno za uspomenu.

- Kad me prepoznaju, trebalo bi mi biti milo, ali ja se naježim -  tvrdila je ona, iako je oduzimala dah milijunima muškaraca širom svijeta, a o njoj su maštali i u njenom naručju se grijali najmoćniji ljudi prošlog stoljeća.

24sata

Prije pet godina objavljena je i njena biografija u kojoj su iznijeti intimni i malo poznati detalji iz njenog burnog života, a neosporna kulturna ikona 20. stoljeća je desetljećima utjecala na promjenu slike suvremene žene.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZEZNACIJA':

Pokretanje videa...

10:33
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda
UŽIVALA SA SUPRUGOM

Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda

Glumicu Joan Collins često hvale zbog vitke linije koju održava s 90 godina. Sve je to rezultat, rekla je svojedobno, ustrajnosti u redovitom vježbanju i pravilne prehrane