Obavijesti

Show

Komentari 328

Bata Živojinović (79) se bori za život, doživio je moždani udar

Bata Živojinović (79) se bori za život, doživio je moždani udar
8

Glumac je u kritičnom stanju primljen u bolnicu prije dva dana nakon moždanog udara, piše Press. Teško komunicira i njegovo zdravstveno stanje je veoma ozbiljno

VIDEO

Jedan od najpoznatijih glumaca s prostora bivše Jugoslavije, Velimir Bata Živojinović (79), doživio je u utorak teški moždani udar i trenutačno se nalazi u bolnici gdje se liječnici bore za njegov život. Prema pisanju srpskog Pressa, glumac je u kritičnom stanju primljen u bolnicu prije dva dana i teško komunicira. Izvor iz bolnice izjavio je da glumac nije u komi, no njegovo zdravstveno stanje je veoma ozbiljno, a prognoze obeshrabrujuće.

- Za dva dana, koliko leži kod nas, teško je prognozirati da li će preživjeti ili ne, ali zasad mu je zdravlje dosta ugroženo. Imao je baš težak moždani udar. Pospan je i teško komunicira. Preživio je infarkt koji mu je jako oštetio srce, a i krvne žile su mu bile u lošem stanju. Dijabetičar je, a za razliku od kardiovaskularnih problema, gangrenu koju je imao potpuno je izliječio i njeni tragovi se uopće ne vide - otkrio je izvor.

Uz srpskog glumca cijelo vrijeme su supruga Lula s kojom se nedavno oženio u crkvi i sin, a uskoro bi ga trebala doći vidjeti i kći Jelena koja živi na Kubi. Živojinović je bio u životnoj opasnosti nakon što je pretrpio infarkt 2006. godine. Tada je podvrgnut dvama operacijama, proširene su mu arterije i ugrađen mu je dvostruki bajpas.

U karijeri je glumio u više od 250 filmova i serija

Glumac je rođen 1933. godine u selu Koraćica pod Kosmajem. Glumačku Akademiju u Beogradu upisao je iz trećeg pokušaja. Na filmu je debitirao 1955. u filmu 'Pesma sa Kumbare'. U karijeri je glumio u više od 250 filmova i serija. Tijekom 60-ih godina filmovima poput 'Kozare', 'Operacije Beograd' i 'Bitke na Neretvi' ustoličio se kao jedna od najvećih zvijezda kinematografije bivše Jugoslavije. Film 'Valter brani Sarajevo' donio mu je veliku popularnost i u Kini. Osim glume, bavio se i politikom - bio je poslanik Socijalističke partije Srbije u nekoliko mandata, a 2002. godine bio je kandidat SPS-a na predsjedničkim izborima u Srbiji. 

Prošle godine je nakon 20 godina šutnje dao prvi intervju za hrvatske medije

Najveća filmska zvijezda bivše Jugoslavije dala je u rujnu 2011. godine, nakon 20 godina šutnje, svoj prvi intervju za hrvatsku radioteleviziju povodom zagrebačke premijere dokumentarnog filma 'Cinema Komunisto', mlade beogradske redateljice Mile Turajlić. Osvrnuo se na prijateljstvo s pokojnim Borisom Dvornikom koji mu se 90-ih obratio otvorenim pismom.

- Boris i ja se nikada nismo posvađali. Glavna tema je bila da se pomirimo i da se naši narodi pomire - rekao je tada glumac.

Pokojnom prijatelju i kolegi nije bio na sprovodu jer misli da je imao razlog za to.

- Netko je negdje bušio gume u Hrvatskoj s beogradskim i srpskim registracijama. Mnogi ne znaju da sam ja zbog toga bio duboko povrijeđen - zaključio je tada Živojinović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 328
VIDEO

Netflixova zvijezda preselila je u Hrvatsku: 'Bila je to poruka iz svemira, hrana je puno bolja...'
OČARANA LJUDIMA I PRIRODOM

Netflixova zvijezda preselila je u Hrvatsku: 'Bila je to poruka iz svemira, hrana je puno bolja...'

Julie Theis ima preko pola milijuna pratitelja, a donijela je odluku da napusti Ameriku i preseli se u Hrvatsku, točnije u Dubrovnik. 'Kad sam išla guglati, bila sam zapanjena ljepotom grada', rekla nam je

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...
PROMJENE

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...

Influencerica se preselila u novi stan nakon što je ranije otkrila kako se seli jer joj treba veći dom
Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'
ODUŠEVILA VIDEOM

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'

Vlatka Pokos pozirala je na stolu za masažu samo u košulji, a onda poručila: 'Ljubav je najmoćniji, najljepši osjećaj na svijetu'