Show

Komentari 0

Beckham predao svoj Instagram ukrajinskoj liječnici: Pogledajte kako izgleda njen dan u Harkivu

Beckham predao svoj Instagram ukrajinskoj liječnici: Pogledajte kako izgleda njen dan u Harkivu

David Beckham, jedan od UNICEF-ovih ambasadora, na Instagramu je objavio kako će svoj Instagram profil 'predati' ukrajinskoj liječnici u svrhu podizanja svijesti o stanju u Ukrajini, točnije Harkivu

Nogometna legenda David Beckham (46) predao je u nedjelju kontrolu nad svojim Instagram profilom i njegovih 71,6 milijuna pratitelja ukrajinskoj liječnici u ratom razorenom gradu Harkivu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sve je prikazano u storyjima na njegovom Instagram profilu.

Tijekom dana, Iryna, pedijatrijska anesteziologinja i voditeljica regionalnog centra u Harkivu, objavila je dirljiv izvještaj iz prvog lica o svakodnevnom životu u drugom po veličini ukrajinskom gradu, Harkivu, koji je opustošen zbog brojnih raketnih napada.

Na snimkama se vidi kako obilazi slabo osvijetljeno podzemlje gdje novopečene majke čuvaju svoje bebe na improviziranim bolničkim krevetima u jako malom prostoru.

- Od prvog dana kada je rat počeo, sve trudnice i majke su evakuirane u podrume. Dok smo se mi dežurni morali naučiti raditi sa svakodnevnim bombardiranjem - rekla je u videu.

- Nažalost, onu djecu koja su na intenzivnoj njezi ne možemo odvesti u podrum, jer im je potrebno mnogo medicinske opreme kako bi ih spasili i uopće održali na životu - dodala je.

Navela je kako liječnici rade cijelo vrijeme od prvog dana ruske invazije.

- Radi se 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu - izjavila je.

U jednom od video isječaka upoznala je gledatelje s Yanom i njezinim sinčićem Mykhailom, koji je rođen s poteškoćama u disanju drugog dana rata. Malom dječaku se zdravlje popravilo, ali obiteljska kuća je uništena te se, nažalost, ne mogu tamo vratiti.

- Vjerojatno riskiramo živote, bojimo se, ali nećemo posustati. Držimo se zajedno do kraja - zaključila je.

Prisjetimo se, Beckham je jedan od najpoznatijih bivših nogometaša na svijetu, a ujedno je i UNICEF-ov ambasador, UN-ovoj agenciji koja sve više naglaska pokušava staviti na pomoć djeci i obiteljima u ratno razorenoj Ukrajini.

Najčitaniji članci