Obavijesti

Show

Komentari 2

'Belladonna' Dubravke Turić najbolji kratkometražni film

'Belladonna' Dubravke Turić najbolji kratkometražni film
3

Belladonna je kratkometražni film o trima različitim ženama koje se susreću u oftalmološkoj klinici gdje, potpuno neočekivano, doživljavaju trenutak bliskosti

VIDEO

Na svečanoj dodjeli nagrada, kojom je večeras završeno 72. izdanje Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji, debitantski film Dubravke Turić Belladonna snimljen u produkciji Spiritus movensa proglašen je najboljim kratkometražnim filmom u sekciji Horizonti, javlja HAVC.

- Stvaranje ovoga filma bilo je prekrasno iskustvo, a već samo uvrštavanje u program Mostre bilo je priznanje za sav trud. Kada selekcija kulminira i nagradom, osjećaj je zaista neopisiv. Sada samo želim uživati u ovim lijepim trenucima -  izjavila je Dubravka Turić, cijenjena montažerka brojnih filmskih i televizijskih naslova (Kosac, Mjenjačnica, Svlačionica), koja se u Belladonni prvi puta okušala u filmskoj režiji. Nagradu, koju je posvetila svome ocu, dodijelio joj je peteročlani žiri kojim je predsjedavao redatelj Jonathan Demme (Kad jaganjci utihnu).

Belladonna je kratkometražni film o trima različitim ženama koje se susreću u oftalmološkoj klinici gdje, potpuno neočekivano, doživljavaju trenutak bliskosti. Glavne uloge tumače Aleksandra Naumov i Nada Đurevska, a ostale igraju Lana Barić, Dražen Kühn i Anita Matković. Producentica filma je Zdenka Gold iz produkcijske kuće Spiritus movens, za promociju i plasman zadužena je Ivana Ivišić iz tvrtke za promociju i distribuciju Everything Works, direktor fotografije je Branko Linta, Dubravka Turić ujedno je i scenaristica i montažerka filma, a snimanje tona odradio je Hrvoje Petek. Film je sufinancirao Hrvatski audiovizualni centar.

VIDEO

Podsjetimo, Belladonna je uvrštena u program Horizonti, natjecateljsku sekciju Mostre posvećenu otkrivanju novih kinematografskih trendova i redateljskih imena, a koja uključuje dugometražne i kratkometražne naslove. U sklopu istoga programa prošle je godine također nagrađen jedan hrvatski film – Takva su pravila Ognjena Sviličića, koji je Emiru Hadžihafizbegoviću donio nagradu za najbolje glumačko ostvarenje. Ove je godine u programu Horizonti premijerno prikazana i Trema, grčko-francusko-hrvatska koprodukcija redatelja Yorgosa Zoisa iza koje stoje i hrvatske kuće Jaako dobra produkcija u suradnji s Nukleus filmom.

Najboljim dugometražnim filmom u sekciji Horizonti proglašen je Free Indeed redatelja Jakea Mahaffyja, a Zlatni lav dodijeljen je filmu From Afar redatelja Lorenza Vigasa.

Cjeloviti popis nagrada potražite na službenoj stranici festivala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?
NAKON POLUFINALA - ŠOK!

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?

'Što to znači? Trebamo li se bojati da ćete oštetiti najveće favorite?', 'Bojim se da to nije dobra stvar, bolje bi bilo da je random odabir', komentari su na društvenim mrežama

Baby Lasagna nakon nastupa: 'Moj posao još nije gotov!
PRVO POLUFINALE EUROSONGA

Baby Lasagna nakon nastupa: 'Moj posao još nije gotov!

U prvom polufinalu se za prolazak u finale borilo 15 izvođača, od kojih 10 ide dalje. Osim njih su nastupale i tri države iz skupine 'Velikih 5'
Pogledajte publiku dok Baby Lasagna pjeva: 'Pa on je pozvao Eurosong na svoj koncert!'
NEVJEROJATNA SNIMKA

Pogledajte publiku dok Baby Lasagna pjeva: 'Pa on je pozvao Eurosong na svoj koncert!'

Baby Lasagna je oduševio publiku i gledatelje u polufinalu Eurosonga