Obavijesti

Show

Komentari 7

Big Brother je u Tajlandu daleko od nereda i nasilja

Big Brother je u Tajlandu daleko od nereda i nasilja
11

Većina BB kandidata već je stigla u Kantanu, a danas su stigli i voditelji Antonija Blaće i Marko Lušić. Show emitiraju iz filmskoga grada Kantane

VIDEO

Sinoć su se na ulicama Bangkoka žestoko sukobili pristaše i protivnici tajlandskog premijera. Tukli su se drvenim palicama, a na ulice je izašla policija i vojska, koji su se od bijesnih prosvjednika branili štitovima. Jedan je muškarac poginuo. Aerodrom u tajlandskom glavnom gradu još funkcionira normalno iako je proglašeno izvanredno stanje. Tajlandska izborna komisija izvijestila je da je stranka premijera Samaka Sundaraveja na vlast došla izbornom prijevarom. Protivnici njegove vlade odmah su izašli na ulice Bangkoka, grada od 8,5 milijuna stanovnika. Situacija se mijenja iz sata u sat, a "Big Brother" iz Tajlanda počinje već u petak. Kandidati, njih 14, kako doznajemo, stigli su u Kantanu. Panike zasad nema, a njihovi roditelji i rodbina zasad nisu zabrinuto zvali nikog od ekipe RTL-a. Danas su u bangkošku zračnu luku stigli i voditelji "Big Brothera" Antonija Blaće i Marko Lušić.
- Znali smo da su nemiri u Bangkoku, ali nije nam bed niti nas je strah - rekli su voditelji. Na putu do aerodroma vojske i policije nije bilo. Sve se činilo sasvim normalnim. Antonija i Marko odmah su krenuli prema filmskom gradu Kantani, odakle se ove godine emitira "Big Brother". Kantana je udaljena 50-ak kilometara od Bangkoka, pa ako i bude većih nereda, ekipa showa bit će sigurna. Ulaz u taj filmski grad čuvaju zaštitari. Sve je spremno za petu sezonu BB-a, bez obzira na izvanrednu situaciju. Hotel Sheraton, u kojem su smješteni hrvatski novinari, siguran je i daleko je od sukoba. Vojske i policije u blizini nema. Vozeći se noću Bangkokom, na nerede nismo naišli. Ljudi na ulicama na spomen demonstracija sa smiješkom odmahuju rukom. Oni rade svoj posao, a za sukobe, kažu, nimalo ne mare jer su na njih već navikli. Demonstracije i nerede spominju jedino taksisti, i to dok se pokušavamo cjenkati za jeftiniju vožnju do središta Bangkoka.
- Ne može jeftinije jer su svugdje prosvjedi - uvjeravali su nas. Stigavši tuk-tukom, vozilom nalik na motornu rikšu, u dio grada u kojem je najživlji noćni život, na nerede nismo naišli. Vožnja tuk-tukom prava je avantura u gradu koji ima toliko gust promet da se zbog smoga stvara magla. Zbog zagađenosti i zbog uštede benzina vozači gase vozila dok čekaju na semaforu. Policajci, čistači i vozači tuk-tukova zbog velike zagađenosti zraka ne skidaju maske s lica. Jedino na što smo noću u gradu nabasali bili su golemi žohari i turisti koji, osim u jefitnom šopingu, u Bangkoku najviše vremena provode u odabiru prostitutki. Stariji turisti s velikim trbusima zagrljeno hodaju s dvije prelijepe jedva punoljetne djevojke. I muškarci ulicama hodaju zagrljeni. Nitko ih ne gleda dok strastveno razmjenjuju poljupce. Svi su nas upozoravali da se ne odvajamo iz grupe, ali ne zbog demonstracija. Ljubazni domaćini objašnjavaju da noćna vožnja taksijem može završiti pogubno za novčanik. Naš kolega, koji je doputovao pratiti "Big Brother", oglušio se na ta upozorenja. U tri ujutro sam je sjeo u taksi. Uzalud je govorio da ga odvezu u Sheraton. Taksist ga je vozio do striptiz bara. Odjednom su mu ispred ulaza stavili povez na oči. Nije mu bilo svejedeno, kaže kolega. Ušao je unutra, gdje je morao popiti skupo piće. Na sreću, nakon pića taksist se smilovao i odvezao ga u hotel.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu