Obavijesti

Show

Komentari 2

Bila je seks-simbol, udavala se četiri puta, nije voljela supruga i sina, a kaznili su je pet puta

Bila je seks-simbol, udavala se četiri puta, nije voljela supruga i sina, a kaznili su je pet puta
6

Seks-simbol 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, rođena je 28. rujna 1934. u katoličkoj građanskoj obitelji koja je živjela nedaleko Eiffelovog tornja

VIDEO

'Osjećat ću se starom kada ne uspijem dobiti muškarca kojeg želim', 'Mijenjam muževe, a ne prijatelje', 'Životinje su bolje od ljudi'. Ovo su samo neke od poznatih izjava Brigitte Bardot. Filmske ikone pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća, koja je u četvrtak navršila 89 godina.

Izabel Kovačić ima novu frizuru, poručili joj: Ista Brigitte Bardot!
Izabel Kovačić ima novu frizuru, poručili joj: Ista Brigitte Bardot!

Ljubav prema baletu

Seks-simbol 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, rođena je 28. rujna 1934. godine u katoličkoj građanskoj obitelji koja je živjela nedaleko Eiffelovog tornja. Kao dijete, Bardot je sanjala da jednog dana postane balerina, a s 13 godina primljena je na pariški Konzervatorij. 

Njezina karijera fotomodela započela je kad je imala 15 godina. Primijetio ju je prijatelj njezine majke koji je bio kreator šešira. Zahvaljujući njemu pojavila se na naslovnici magazina Elle. 

Shvatila je da joj je suđeno da postane zvijezda, pa je napustila balet i fokusirala se na glumu. Ipak, balet joj je koristio jer joj je oblikovao tijelo i naučio otmjenom držanju, što je s vremenom postao njezin zaštitni znak.

138122038

Svjetska slava 

S Elle magazinom započela je njezina blistava karijera. Potencijal slavne glumice prepoznao je njezin prvi suprug Roger Vadim već na početku karijere i postao joj je menadžer i suradnik.

Prvi filmovi u kojima je Brigitte glumila bile su komedije. Vadim joj je dao glavnu ulogu u svom filmu 'I bog stvori ženu' iz 1958. koji joj je osigurao međunarodnu slavu u idućim godinama.

Film se fokusirao na senzualnost i mladalačku nesputanost ove tada 22-godišnje glumice. Osvojio je Europu te istovremeno skandalizirao američku publiku, pa je čak bio zabranjen u nekim državama.

Tijekom 50-ih krenula je prava 'bardottmanija'. Sve što je snimala bilo je suprotno od starih filmskih pravila. Bardot je postala zaštitno lice napredne avangardne kinematografije, jer je pokazala ženama da mogu biti više od kućanica i majki.

174175926

Ostavila veliki trag u svijetu mode

Postala je svjetska senzacija zahvaljujući svojoj ljepoti, stilu i mladosti. Također, Bardot je ostavila veliki trag u svijetu mode. Popularizirala je bikini, crnu olovku za oči i balerinke.

Njezin zaštitni znak postale su bluze golih ramena koje su u modi ostale sve do danas.

Iz glumačkog svijeta povukla se 1973., uoči 40. rođendana. To je proslavila fotografirajući se gola za Playboy. Do tad je Brigitte iza sebe imala 40 filmova i nekoliko glazbenih albuma.

Međutim najveći hit bio je 'Je t'aime', zasigurno najerotičnija pjesma svih vremena koju je otpjevala u duetu sa Sergeom Gainsbourgom. S njim je bila i u kratkoj i strastvenoj vezi. Pjesma je dugo godina bila zabranjivana na mnogim radijskim stanicama, ali je baš zato postigla svjetski uspjeh. 

Pet puta zaradila novčane kazne 

Nakon što se povukla iz medijskog fokusa, osnovala je zakladu Brigitte Bardot za zaštitu životinja. S vremena na vrijeme i dalje šokira javnost.

Došla je u središte pažnje svojim ispadima o francuskim imigrantima i Islamu, ali i kad je za pokret  #MeToo rekla da je to, u velikoj većini slučajeva, 'licemjerno, smiješno i nezanimljivo'. 

Na francuskim sudovima pet puta su joj novčano kaznili zbog njezinih komentara. Najveću novčanu kaznu od 15.000 eura platila je 2008. godine.

Najdraže društvo - suprug i ljubimci

Brigitte je 1958. kupila La Madrague, ruševnu ribarsku kućicu smještenu u osamljenoj uvali nedaleko St. Tropeza, gdje sada živi sa suprugom Bernard d'Ormaleom za kojeg se udala 1992. Društvo na imanju rade joj i psi, mačke, ovce, konji, guske.

- Vezana sam za onaj stari St Tropez iz prošlosti. Ovaj nije po mojoj mjeri. Ne izlazim, namirnice mi dostavljaju u kuću, a redovito mi dolazi i frizer - rekla je nekadašnja filmska diva koja i dalje brine o svom izgledu.

Kada i izađe iz kuće to nikada nije bez crvenog ruža i tipične nonšalantne punđe koju nosi desetljećima. Kod kuće druži se sa životinjama, rješava križaljke, gleda političke emisije, a ponekad i svoje stare filmove.

Bez dlake na jeziku

Iza nje su tri braka, a sina jedinca dobila je s francuskim glumcem Jacquesom Charrierom. Nije voljela supruga, a ni sina Nicolasa - Jacquesa Charriera koji s obitelji živi u Oslu.

Malenog dječaka odgojila je njezina mlađa sestra. Glumica je bez dlake na jeziku otvoreno govorila kako joj rođenje djeteta nije izazvalo majčinski instinkt, kako ne voli bebe i da ionako na planeti ima previše ljudi. Nakon rastave braka nije tražila skrbništvo, a izjavila je da ne mari za krvne veze.

Posljednjih nekoliko godina u dobrim je odnosima sa sinom, koji je oženio norvešku manekenku Anne-Line Bjerkan.

- Moj sin je divan obiteljski čovjek, voli svoje kćeri i unučicu, a brižan je i prema meni. Iako sam prabaka, ponekad se osjećam kao da sam njegova kćer. Nisam niti neka baka jer njegove kćeri ne govore francuski. Što mogu kada nisam znala bolje. Nekada treba dati vremenu da popravi stvari - rekla je Brigitte u intervjuu prije nekoliko godina.

JLP

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak

Britanac Charles Ingram (59) je u rujnu 2001. točno odgovorio na finalno pitanje kviza, ali na kraju nije dobio ništa jer se pokazalo da je varao pred očima publike, voditelja i gledatelja

Aleksandra Prijović izvela je čak tri gosta na binu, za jednim svi 'poludjeli': 'Čovječe, što radiš...'
TREĆI KONCERT U ARENI

Aleksandra Prijović izvela je čak tri gosta na binu, za jednim svi 'poludjeli': 'Čovječe, što radiš...'

Prijović je zabavljala publiku u Varaždinu i treću noć zaredom, a na sceni su joj se pridružile tri glazbene zvijezde, MC Stojan, Andreana Čekić i Dejan Kostić
Mama Hajdukovog golmana plesom je proslavila rođendan: 'Godine jedva prate moj tempo'
VELIKO SLAVLJE

Mama Hajdukovog golmana plesom je proslavila rođendan: 'Godine jedva prate moj tempo'

Za svoj poseban dan Renata Lovrinčević Buljan je odjenula usku haljinu, a na zabavi imala je tortu i puhala svjećice. U jednom trenutku pridružila se i DJ-u pa zaplesala