Show

Komentari 37

Bile seks-simboli Jugoslavije, neke su i unovčile svoj izgled

Bile seks-simboli Jugoslavije, neke su i unovčile svoj izgled

Bivša država imala je brojne glazbene i glumačke zvijezde, a mnoge od njih i danas pamtimo kao seks simbole. Između ostalih su se našle Lepa Brena, Ana Sasso, Suzana Mančić...

Svako vrijeme nosi svoje, a ove su žene nekoć bile utjelovljenje seksepila brojnim generacijama.

1. Ena Begović

Zagrebačka kazališna i filmska glumica Ena Begović karijeru je započela s 18 godina statirajući u filmu Lordana Zafranovića 'Okupacija u 26 slika'. Uskoro debitira u TV filmu 'Ivan Goran Kovačić', a prvu zapaženiju ulogu ostvarila je ulogom u filmu 'Pad Italije' 1981. Upravo je taj film glumici donio status kultnog seks simbola, a kasnije je do tragične smrti nanizala velik broj kazališnih uspješnica. 

Arhiva/VL

2. Ana Sasso (57)

Bivša missica Jugoslavije iz 1982. bila je seks simbol cijele jedne generacije, ponajprije zahvaljujući vrlo provokativnoj reklami za sok Pipi, u kojoj je zavodljivo plesala u kupaćem kostimu te skakutala u moru noseći samo bijeli majicu koja joj je otkrivala grudi.

Ivo Žarkov

3. Suzana Mančić (63)

Iako je karijeru započela kao pjevačica te se kasnije okušala kao TV voditeljica, Suzana Mančić zauvijek će ostati poznata kao seksi loto djevojka koja je odlično unovčila svoj izgled - raznim golišavim editorijalima za Playboy i druge magazine.

4. Mira Furlan (64)

Ova Zagrepčanka na početku je karijere radila u Hrvatskom narodnom kazalištu, da bi vrlo brzo bio zamijećen njen televizijski potencijal te je 1980-ih postala jedna od vodećih jugoslavenskih glumica. Najzapaženije uloge je imala u Kiklopu, U raljama života, Za sreću je potrebno troje te Lepota proroka. Jedna je od rijetkih glumica s ovih prostora koja je ostvarila i zapaženu holivudsku karijeru - u serijalu Lost i Babilon 5.

5. Lepa Brena (59)

Iako su njene pjesme bile poskočice koje su najviše zabavljale djecu, ne može se poreći kako je Lepa Brena bila prava pop ikona, ali i seks simbol ovih prostora. Osim toga, uz pjevačku je ostvarila i vrlo zavidnu poslovnu karijeru sa suprugom Bobom Živojinovićem (56) otvarajući brojne produkcije, zastupništva...

6. Beba Lončar (76)

Druga na popisu glumica i žena Josipa Radeljaka (76), Beba Lončar, bila je srpsko-talijanska glumica koja se na filmu pojavila 1960-ih te ubrzo postala ikona platna. Radila je nekoliko filmova u američkoj i talijanskoj produkciji, a osim u Jugoslaviji, svojom je ljepotom i talentom plijenila pozornost po Italiji. Razdoblje najveće slave doživjela je tijekom 1970-ih.

24sata

7. Anica Dobra (56)

Srpska glumica koja danas glumi ponajprije u njemačkoj produkciji debitirala je u filmu Pera Panker iz 1985. te vrlo brzo stekla status kultne ljepotice. Nizala je uspjeh za uspjehom - Već viđeno, život sa stricem, Balkan ekspres, Kako je propao rokenrol te postala seks simbol kasnih 1980-ih.

8. Neda Arnerić

Vrhunska glumica vjerojatno će cijelim generacijama ostati zapamćena po slavnoj sceni iz kultnog 'Ko to tamo peva' - uz citat 'I tata bi sine!' Nakon bogate karijere na filmu i u kazalištu, novu je strast pronašla u umjetnosti kao vlasnica galerije. Preminula je u siječnju ove godine.

Screenshot

POGLEDAJTE VIDEO: 

Najčitaniji članci