Obavijesti

Show

Komentari 4

Bili smo u kinu, pogledali smo najnovije 'Istjerivače duhova'

Bili smo u kinu, pogledali smo najnovije 'Istjerivače duhova'
1

Mnogo je negativnosti koja okružuje nove 'Istjerivače duhova', tj. remake, odnosno reboot voljene franšize, u kojemu glume Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Kate McKinnon i Leslie Jones

VIDEO

Mnogo je negativnosti koja okružuje film 'Istjerivači duhova', remake, odnosno reboot voljene franšize, u kojemu glume četiri glumice, Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Kate McKinnon i Leslie Jones. Prilično je teško nepristrano gledati na ovaj film s obzirom na povijest franšize, ali i zbog činjenice da su mnogi odlučili automatski zamrziti film nakon što su vidjeli foršpane.

Doduše, tu im ne zamjeramo jer foršpani kao da su se potrudili biti ogledni primjer loše komedije.
Mi? Mi smo željeli zavoljeti novi film o 'Istjerivačima', no u tome nas je nažalost dočekao veliki neuspjeh. Sami film je 'OK'. Wiig i McCarthy održavaju solidnu kemiju i prijateljstvo u filmu, a Jones je također u redu, i njezin se lik vrlo dobro stapa s preostale tri znanstvenice u timu.


Čak i McKinnon koja u filmu nije bila odveć dominantna kako su to foršpani sugerirali, svojim likom donosi nešto svježe u franšizu. Te četiri glumice, odnosno njihova četiri lika su srce 'Istjerivača', i što vjerojatno nikada ne bi pomislili 'zahvaljujući' foršpanima, one su četiri elementa koje ovaj film pokušavaju držati na okupu.

'Istjerivači duhova', čiji su scenarij napisali Feig i Katie Dippold, generalno slijedi strukturu prvog filma Ivana Reitmana. Abby Yates (Wiig) i Erin Gilbert (McCarthy) su nekadašnje prijateljice i istražiteljice paranormalnog koje ponovno spaja Erinina nova prijateljica, Jillian Holtzman (McKinnon), kao i prvi susret s duhom. Nakon što se sve veći broj tih zlih entiteta počinje pojavljivati po New Yorku, trojka uspijeva usavršiti svoju opremu, upoznaje novu saveznicu (Jones u ulozi Patty Tolan), te otkriju kako netko namjerno poziva duhove kako bi stvorio paranormalnu apokalipsu.

Radnja nije ništa novo, no uglavnom funkcionira. Osim standardne priče o prijateljstvu među Istjerivačima, tu je i nova mitologija koja na interesantan način predstavlja pripadnice novih lovca na duhove. Ipak, najveći problem s ovim filmom jest dinamika radnje. 'Istjerivači' su prvenstveno komedija, a to što film čine četiri ženska glavna lika generalno nije nikakav problem, bez obzira što vas hejteri u to žele uvjeriti. Najveći problem je u redatelju, Paulu Feigu koji jednostavno nije pravi odabir za ovaj film. Izbor njegovog humora i likovi u filmu nisu na istim tračnicama, pogotovo uzmemo li u obzir neizbježnu usporedbu s briljantnim humorom viđenog u prva dva filma franšize.

'Istjerivači' kao da se ne mogu odlučiti želi li ponuditi nešto potpuno novo, ili će biti simpatičan homage originalu. Bez obzira koliko su Feig i Dippold nastojali izmijeniti formulu, film je zatočen u sjeni originala, kako zbog fora i pošalica koje asociraju na original, što zbog cameo uloga, što zbog nove verzije sljezovog čudovišta.


Da budemo iskreni, razočarani smo što novi 'Istjerivači' ne funkcioniraju, iako su imali pristojan potencijal da u tome uspiju. Željeli smo da ovaj film postane novi kult klasik, i postavi neke nove standarde, no jednostavno ne može pobjeći od duhova prošlosti, što je ujedno jedan od najvećih razloga zbog kojih remake na ovakav način ne može uspjeti.

Zaključak

Novi 'Istjerivači duhova' mogli su dati svjež i interesantan novi pogled na franšizu, no problemi s dinamikom filma, ali i samim redateljem koji vrlo dobru glumačku postavu nije uspio iskoristiti na pravi način, samo govori da se duhovi prošlosti nisu smjeli buditi. Odnosno, ne na ovakav način.

Ocjena - 5.7

Izvor: IGN Adria

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode