Obavijesti

Show

Komentari 45

'Bill Cosby navalio je na mene poput životinje, zlostavljao me'

'Bill Cosby navalio je na mene poput životinje, zlostavljao me'
3

Barbara Bowman jedna je od žena koje su 2004. tužile komičara za seksualno zlostavljanje, iako su se druge žrtve nagodile i šute o svemu, ona je progovorila

VIDEO

Taj muškarac me drogirao i silovao. On je čudovište. Navalio je na mene poput čudovišta, ispričala je za Daily Mail Barbara Bowman (47), jedna od navodnih žrtava Billa Cosbyja (77).  Barbara je prvi put odvjetnika posjetila 1987. i ispričala mu što je proživjela, ali on joj se nasmijao u lice, tvrdi, nitko joj tada nije vjerovao. Svi su mislili da izmišlja kako bi od glumca 'izmuzla' novac. Tako obeshrabrena šutjela je sve do 2004. Naime, komičara je 2004. čak 13 žena tužilo zbog zlostavljanja, a dvije godine kasnije uspjeli su se u tajnosti dogovoriti za odštetu. Barbara i još jedna žrtva, Tamara Green priključile su se tužbi kad su čule za nju na televiziji, ali one nisu dobile odštetu jer je za njihove slučajeve već nastupila zastara.

Bowman kaže kako joj je vremešni glumac, omiljen u javnosti, bio mentor i uvjerio je da joj je poput oca, a zatim je iskoristio na najgori mogući način. Barbara je i u prošlosti pokušavala doprijeti do javnosti, ali ovog puta komičar Hannibal Buress (31) nadahnuo ju je da ispriča sve grozne detalje svoje prošlosti s Cosbyjem. Buress je nedavno u svom nastupu optužio Billa da je serijski silovatelj, a Barbara to i potvrđuje. 

Bio joj je mentor i uvjerio je da mu može vjerovati

Barbara je krenula u školu glume kada joj je bilo devet godina, a 1985., kada joj je bilo 17, 'rasturila' je na 'privatnoj' audiciji za Cosbyja. 

- Govorio mi je iznova i iznova 'možeš mi vjerovati kao da sam ti otac'. Tu prvu audiciju mlada i ambiciozna glumica shvatila je kao svoju veliku priliku i s oduševljenjem je otišla na nju, ali prvo zlostavljanje počelo je već tamo. Bill je iskoristio činjenicu da je Barbaru odgojila samohrana majka jer nije imala oca.

Na audiciji je morala glumiti da je pijana

- Rekao mi je da odem u toalet i namočim kosu, potom da sjednem na stolac, zažmirim i improviziram s njim. Htio je da glumim da sam potpuno pijana, 'razvaljena', a on je stajao iza mene i dirao me po vratu i gornjem dijelu prsa. Tog dana me nije dirao više od toga, ali tu je definitivno sve počelo - kazala je Bowman, kojoj je to sve bilo pomalo čudno, ali bila je ushićena što joj je 'Dr. Huxtable' dao priliku.

Cosby je zatim Barbaru vodio sa sobom na događanja na kojima su bile velike zvijezde, proputovala je s njime SAD, a u pratnji joj je uvijek bio netko od njegovih ljudi. 

- Nikad nisam bila sama - rekla je i dodala su se prema njoj odnosili kao prema plemstvu, ali tjelohranitelji su je uvijek pratili dok Bill nije bio spreman da je vidi nasamo. U to doba Cosby je bio jedan od najomiljenijih glumaca, svi su mu u potpunosti vjerovali pa čak i Barbarina majka. Ipak je on bio 'Dr. Huxtable', a u 'The Cosby Showu' djecu je bez problema mogao nagovoriti da mu kažu svoje najveće tajne.

Drogirao ju je i zlostavljao

Pune dvije godine Cosby je Bowman obećavao sjajnu karijeru, slamao je psihički i pripremao se. Uspio ju je uvjeriti da ona nije normalna ako ga odbije. 

Nakon što ju je prvi put seksualno zlostavljao Barbara je povratila, ali nije joj palo na pamet da nekome to ispriča. I samu sebe je pokušala uvjeriti da je se samo umislila, da se to više neće ponoviti. Bila je paralizirana od straha.

- Ugasio je sva svjetla. Bio je potpuni mrak. Polegao me na kauči počeo posvuda dirati i milovati. Onda je uzeo moju ruku i stavio je na svoj penis, a svoju šaku stisnuo je oko moje. Morala sam ga zadovoljiti. Nisam mogla vidjeti što se događa. Kada je sve završilo otrčala sam iz sobe i povratila - ispričala je i dodala da je to bilo užasno ponižavajuće i strašno.

Iako ju je napastovao, tog puta nije penetrirao u nju. To se, tvrdi Barbara, dogodilo drugi put kada joj je za večerom u vino stavio neku drogu jer se nakon tog trenutka ne sjeća ničega. Ujutro se probudila u muškoj majici i gaćicama, a Bill, koji je bio odjeven samo u kućni ogrtač, joj je držao kosu dok je povraćala. Iako se ne sjeća točno, uvjerena je da ju je tada silovao.

- Sigurna sam da me zlostavljao više puta jer je morao stvoriti okruženje u kojem mu se neću opirati. Ne mogu iskreno reći da se sjećam penetracije jer sam u to vrijeme bila u 'praznom' stanju svijesti jer me često drogirao i ispirao mi mozak - tvrdi Bowman.

Bowman je bila posramljena, nije nikome htjela reći što se dogodilo, a i dalje je sanjala da će biti superzvijezda.

Opirala mu se pa je dobila otkaz

Jednom prilikom u hotelskoj sobi naljutio se na nju i nasrnuo. Podlakticom joj je pritisnuo vrat i prikovao je za krevet, a drugom rukom pokušavao je skinuti svoje i njezine hlače, a ona nije prestajala vrištati. 

- Navalio je na mene poput životinje, s takvim seksualnim nagonom i silom da se nije mogao obuzdati - rekla je. Na kraju je zbog njenog vikanja i odustao od svog nauma. Bowman je u roku od nekoliko dana od Cosbyja dobila otkaz. 

Barbara nikad nije postala velika glumica kako je sanjala, već lice iz reklama. Kaže kako je odlučila progovoriti u nadi da će pomoći bar jednoj žrtvi zlostavljanja. Ne želi novac, već da svi znaju kakvo je Bill Cosby zapravo čudovište.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom

Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice
EUROSONG SE BLIŽI

Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice

Prema anketama koje je proveo savez OGAE, Baby Lasagna je na prvom mjestu za pobjedu na Eurosongu
Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...
'OVO JE SPRDNJA'

Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...

Kada nije bio u bež tangama, Finac Windows95man pjevao je i plesao u kratkim trapericama s otkopčanim šlicem.