Show

Komentari 13

Bio je bolji od Tajči: Talijani su zadnji put na Eurosongu slavili daleke 1990. godine u Zagrebu

Bio je bolji od Tajči: Talijani su zadnji put na Eurosongu slavili daleke 1990. godine u Zagrebu

U Zagrebu je za Hrvatsku nastupala Tajči (19) s pjesmom 'Hajde da ludujemo', ali večer je obilježio talijanski pjevač Tuto Cotoguna pred prepunom dvoranom Vatroslava Lisinskog

Talijanski bend Maneskin pobjednik je 65. izdanja Eurosonga. Svoju pobjedu ostvarili su sinoć u Rotterdamu i tako nakon 31 godinu Italija se ponovo okitila ovom laskavom titulom. Damiano David (22) je sa bendom uspio je prekinuti dugi niz bez uspjeha i ponoviti pobjedu svog sunarodnjaka Tuta Cotugna. 

POGLEDAJTE NASTUP TAJČI:

Zagreb je 5. svibnja 1990. ugostio Eurosong, nakon pobjede grupe Riva godinu ranije, a boje bivše države branila je Tatjana Matejaš Tajči  tada 19-godišnjakinja s pjesmom 'Hajde da ludujemo' te s velikom podrškom. Ceremoniju su vodili Oliver Mlakar i Helga Vlahović, a sve se odvijalo u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. 

Pobijedio je talijanski predstavnik Toto Cutugno  sa svojim hitom 'Insieme: 1992', što je i posljednji trijumf susjeda na ovom natjecanju, a zagrebački Eurosong svakako je obilježio i nastup grupe Azucar Moreno s pjesmom 'Bandido'. Nesretni Španjolci imali su problema s matricom, a pjesma im nije započela od početka pa su se tako pogubljeni udaljili s pozornice i ostavili publiku krajnje zbunjenom. 

POGLEDAJTE NASTUP TUTA COTUGNA:

Incident je obilježio i izbor voditelja. Tijekom jedne od proba nekolicina novinara je uvrijedila Mlakara i Vlahović zbog njihovih godina, zbog čega su njih dvoje isprva dali otkaz, a trebali su ih zamijeniti Rene Medvešek i Dubravka Marković , ali nesporazum je na kraju ipak riješen. 

Na zagrebačkom Eurosongu je prvi put predstavljena i službena maskota, nazvana Eurocat. Za nju je zaslužan karikaturist Joško Marušić, a radilo se o mačku ljubičaste boje, koji je iskakao iz pisama prilikom uvodnih filmskih upoznavanja sa svakom od 22 zemlje koje su se natjecale. 

Najčitaniji članci