Obavijesti

Show

Komentari 21

'Bio je uzor i učitelj, njegovo ime bilo je garancija kvalitete'

'Bio je uzor i učitelj, njegovo ime bilo je garancija  kvalitete'
5

Krstu Papića su prije samo nekoliko dana primili u KBC Zagreb zbog bolova u trbuhu. Hitno su ga operirali, a liječnici su utvrdili da mu otkazuje gušterača

VIDEO

Krsto Papić preminuo je u 80. godini u Zagrebu nakon kratke i teške bolesti. Kolege i prijatelji su u šoku.

Papića su prije samo nekoliko dana primili u KBC Zagreb zbog bolova u trbuhu. Hitno su ga operirali i utvrdili da mu otkazuje gušterača.

Doznajemo da je imao rak želuca koji se proširio i na gušteraču.     

- Pa nedavno smo bili skupa i bilo je sve u redu! Strašno, on i Nikola Ivanda bili su dva najtoplija bića na svijetu. Nisam još ni Nikolu prežalila, a sad ovo - rasplakala se Mirjana Majurec. Glumica koja se tri godine bori s rakom dodala je kako joj je Papić dao ulogu u svojem posljednjem filmu 'Cvjetni trg' kako bi imala novca za liječenje. U filmu glumi i Goran Grgić koji se na setu jako zbližio s Papićem.

- Bili smo vrlo prisni. On je jedan od naših vrhunskih režisera. Unatoč godinama, bio je moderan, brz i aktualan - rekao je Grgić.

Za Papićem tuguju supruga Jadranka Štefanec Papić (65), sedmogodišnje blizanke Tara Kristina i Ela Katarina te kći iz prvog braka Branka. Neutješan je i redatelj Vinko Brešan.

- On za mene nije bio samo velikan filma i redatelj koji je svojim radom najbolje predstavio Hrvatsku. Bio je moj uzor i učitelj, a taj je odnos prerastao u prekrasno prijateljstvo. Ja sam danas izgubio velikog prijatelja - kroz suze je rekao redatelj koji se sa starijim kolegom druži od djetinjstva.

Upoznao ih je njegov otac, pisac Ivo Brešan.

- Osjećam se kao da mi je umro najbliži član obitelji. Nisam mogao vjerovati kad mi je Vinko javio da je Krsto u komi. On je uvijek živio zdravo, pazio kako jede. Nikad nije bio bolestan. Bio je najzdraviji čovjek na svijetu, mislio sam da će živjeti sto godina - rekao je Brešan stariji. Relja Bašić ističe kako je Papić bio asistent i savjetnik svim velikim hrvatskim i jugoslavenskim režiserima.

- Ogromna je šteta što je preminuo jer je imao i pedagošku zadaću. Njegovo ime uvijek je bilo garancija kvalitete - kaže Relja Bašić.

Papić je debitirao 1965. omnibusom 'Ključ', a 1967. snimio je prvi dugometražni film 'Iluzija'. Režirao je 'Predstava Hamleta u Mrduši Donjoj', 'Tajnu Nikole Tesle', 'Život sa stricem', 'Priču iz Hrvatske', 'Kad mrtvi zapjevaju', 'Infekciju'. Mafijašku dramu 'Cvjetni trg' prikazao je ljetos u Puli, ali početak distribucije nije dočekao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'
EMOTIVNA VEČER

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'

Popularna pjevačica oduševila je sinoć na prvom koncertu u nizu, a kako doznajemo, najveći spektakl priprema se za nedjelju

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom
ZABLISTAO NA PROMOCIJI

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom

Tajnu svog izgleda, Viktor Živojinović krije u promjeni životnog stila koju je donio prije nekoliko godina. Usredotočio se na zdravu prehranu i redovito vježbanje
Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene
NIJE ISTO KAO NA 'DORI'

Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene

Za kostime je zaslužna prijateljica Baby Lasagne, mlada dizajnerica Valentina Pliško