Obavijesti

Show

Komentari 5

'Bio sam zvijezda na Peščenici jer sam kvartu napisao himnu'

'Bio sam zvijezda na Peščenici jer sam kvartu napisao himnu'
12

Hip-hoper iz Soma Dollara Zlatan Hrle bio je dio svjetske A-lige, no važnije od tih faca su mu supruga i njihova djeca, koju danas uči svemu što su njega naučili njegovi roditelji

VIDEO

Volim se družiti sa starijim ljudima. Puni su iskustva, znaju prenijeti životne mudrosti koje se, nažalost, danas gube, kaže nam Zlatan Hrle, frontman Soma Dollara.

Nedavno je s Mirom Ungarom snimio “Zagreb2”, a 2012. je s Jimmyjem Stanićem pjevao “Zagreb, Amerika u malom”.

- Nikad neću od Jimmyja ‘preuzeti’ njegov šarm i glas, to se ne može. Od njega i Mire Ungara puno sam naučio, kako se treba ponašati zreo muškarac, o finoći, ponašanju, držanju, sjedenju... cijela njihova pojava, u tom ležernom ponašanju, odiše finoćom - priča Hrle.

Smatra da su baš oni istinske zvijezde, no i fanove njegovih Soma Dollara jako je obradovao novi hit. “Uuu, da se barem Soma Dollara vrati!” samo je jedan od komentara na “Zagreb 2”.

- Lijepo je čuti, kako ne. Prepoznaju me ljudi, prilaze. To znači da si ostavio trag. I još vele da si Miro i ja jako pašemo, da ja dajem dinamiku, a on toplinu. Puno me ljudi zvalo, kažu da si pašemo i po godinama, ja izgledam starije, on mlađe - kaže Hrle.

Rado priča o hip-hopu. Nije to, ističe, samo pjevanje o drogi, socijali, problemima. To je pokret koji može pjevati i o lijepom stvarima.

- To je vrsta glazbenog izričaja gdje smo mi koji ne znamo pjevati dobili svojih pet minuta. Nemam raspon glasa, ali mogu brzo pričati. Hrvatska je, nažalost, jedna od rijetkih zemalja u kojima hip-hop nije uspio. Kod nas su svi stali, a bili su tu i El Bahattee, i Tram11, i Bolesna braća, i Edo Maajka, koji je zadnji opstao. Jedino je TBF našao spregu između popa i hip-hopa - govori.

Soma Dollara i Miro Ungar: 'Mi imamo reperski evergereen...'
Soma Dollara i Miro Ungar: 'Mi imamo reperski evergereen...'

Bez gorčine priča kako ta grupacija nikad nije u svoj krug prihvatila Soma Dollara, iako su se svi od prije poznavali.

- Kad smo prvi dobili sponzore, gnušali su se, kad smo išli u neke preteče reality showa tipa ‘izaberi lijepog dečka’, onda su nas vrijeđali, a danas mole da ih prime u neki reality. S Renmanom sam bio dobar, najbolji je po meni u Hrvatskoj ikad, vrhunski u svemu, a nije napravio karijeru kakvu je trebao - kaže.

Soma Dollara se raspao kad je 2005. Hrle imao prometnu i okrenuo se mirnijem životu. Bavio se spikiranjem, promocijama, radio u nogometnom svijetu i maknuo se od mladenačkog bavljenja glazbom. Ima sina Ivora (12) i kćer Lauru (9) i obitelj mu je na prvome mjestu. Želi im usaditi ono čemu su njega naučili njegovi roditelji, majka Kata i otac Hilmo, na čemu im je danas neizmjerno zahvalan.

- Govorim im da nema laganja jer je laganje slabost. Osim onih bijelih laži. Učim ih i skromnosti, tako će izrasti u kvalitetne ljude - govori.

Kći Laura velika je nada hrvatskog tenisa, a sin Ivor voli i igra košarku u KK Maksimir. Dao je 25 koševa u sezoni. Nijedan u ocu ne vidi hip-hop zvijezdu.

- Kći mi kaže da je sramotim, a sinu je to lijepo. Neki dan se izgubio na Pagu, pa se popeo na gradski most i vikao: ‘Ljudi, ja sam sin od Zlatana iz Soma Dollara, ako ste ga vidjeli, recite mu da sam tu. Vi poznajete mog tatu’ - smije se Hrle.

Sa suprugom Justynom je od početka iskreno razgovarao, vrlo brzo je upoznao s obitelji. Objasnio joj je što je showbizz, slikanje s golim ženama...

- Jedno je estrada, a drugo život iza pozornice - kaže.

Radio je po svijetu, bio je i na dodjeli Oscara, ali ističe da ni s jednom od svjetskih faca nije sjedio i pričao.

- Susreo sam se s mnogima, a fascinirala me pojava i gracioznost Whitney Houston. Ne znam jesam li u životu vidio nekog tko me tako izbacio iz sjedala kao ona. I to u tako glamuroznom okruženju. Isticala se, a nije imala ni najbolju frizuru ni najskuplju haljinu. Bila je posebna, odisala je finoćom - kaže Hrle, koji danas živi mirnim, sportskim životom.

O sebi kaže da nikad nije ni bio zvijezda. U jednom je trenutku bio najpopularniji na Peščenici jer je napravio izuzetno slušanu pjesmu, iza nje su stajali Željko Malnar i ekipa iz “Noćne more”. Himnu Peščenice. Dane provodi na sportskim terenima. Ima teniski klub Reket u kojemu je donedavno trenirao kćer, a sad ju je, za višu razinu, predao u druge ruke. Sa sinom često trenira košarku. Nada se skorašnjoj promociji pjesme “Zagreb2” u Ungarovu klubu Kontesa.

- Nadajmo se da stožer neće dotad zatvoriti klubove, inače ćemo morati s pjesmom izaći van. Ne možemo je više čuvati - kaže.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...