Obavijesti

Show

Komentari 8

Bivši bračni par bori se tko će osvojiti najviše Oscara

Bivši bračni par bori se tko će osvojiti najviše Oscara
6

NAVIJALI JEDAN ZA DRUGOGA: Redatelj James Cameron s “Titanicom” je osvojio tri zlatna kipića. Nove nagrade dao bi bivšoj ženi Kathryn Bigelow

VIDEO

Kathryn Bigelow (58) režirala je film “The Hurt Locker” na nagovor bivšeg supruga Jamesa Camerona (55). Redateljica isprva nije bila oduševljena scenarijem, pa ga je ponudila Cameronu, no on ga je odbio jer je već radio na filmu “Avatar”. Oba filma dobila su po devet nominacija za ovogodišnjeg Oscara, a bivši bračni par bori se u kategorijama za najbolji film i najbolju režiju.
- Cameron je veliki egoist. Izgubi li od bivše supruge, sigurno će se hvaliti kako joj je prepustio nagradu - kažu filmski kritičari. Kathryn je u film uložila 55 milijuna kuna, a James milijardu i 150 milijuna kuna. Dvogodišnji brak okončali su 1991. godine, no ostali su dobri prijatelji. Kathryn se odlično slaže i s Jamesovom novom suprugom, glumicom Suzy Amis (48).
Četiri godine nakon rastave, bivši par zajedno je snimio film “Strange Days”, no publika i kritičari proglasili su ga promašajem.
- Kathryn ne doživljavam kao konkurenciju. Nama Oscari nisu natjecanje. Ona će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu i zato se radujem svakom njenom uspjehu - kazao je Cameron. Iako mu kladionice daju minimalnu prednost ispred Kathryn, žene u filmskoj industriji uglavnom su stale na stranu njegove bivše supruge.

NAJGOROJ GLUMICI SANDRI BULLOCK SMJEŠI SE OSCAR
Hvala što ste mi uništili karijeru, kazala je u subotu u Los Angelesu Sandra Bullock (45). Dobila je “Zlatnu malinu” za najgoru ulogu u filmu “Sve o Steveu”. Prvu nominaciju za Oscara donijela joj je glavna uloga u filmu “The Blind Side”, a najviše se boji Meryl Streep (61).


'AVATAR' ZARADIO VIŠE OD 'TITANICA'
Trodimenzionalni avanturistički film o planeti Pandora u samo dva mjeseca prikazivanja zaradio je 9.2 milijardi kuna. Rekord je prije držao “Titanic”. Kritičari i psiholozi diljem svijeta “Avatar” su dočekali na nož jer navodno izaziva depresiju kod gledatelja. Jedan je Tajvanac gledajući film doživio srčani udar i umro.

TITANIC I BEN HUR PORUŠILI REKORDE
James Cameron 1997. godine osvojio je 11 Oscara za film “Titanic”. Prije njega, povijesni spektakl “Ben Hur” američka filmska akademija 1959. također je nagradila s 11 zlatnih kipića.

QUENTIN TARANTINO VJEČITI JE GUBITNIK
Redatelja Quentina Tarantina 1994. nominirali su za sedam Oscara, no film “Pakleni šund” osvojio je samo kipić za najbolji scenarij. Ove godine “Nemilosrdni gadovi” imaju osam nominacija, no Quentin ne očekuje ništa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak

Britanac Charles Ingram (59) je u rujnu 2001. točno odgovorio na finalno pitanje kviza, ali na kraju nije dobio ništa jer se pokazalo da je varao pred očima publike, voditelja i gledatelja

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica
'MOLIM...?'

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica

Američkom obožavatelju Eurosonga zasmetao je naglasak kojim Baby Lasagana govori engleski
Stela Rade: Nisam dobila priliku otići na Eurosong, ali ću izvesti  'Rim Tim Tagi Dim' na harmonici
EUROSONG KARAOKE I KVIZOVI

Stela Rade: Nisam dobila priliku otići na Eurosong, ali ću izvesti 'Rim Tim Tagi Dim' na harmonici

Da Baby Lasagna ima ogromnu podršku, pokazuje i to što će se u pojedinim gradovima organizirati gledanje Eurosonga, uz nastupe domaćih zvijezda. Stela će fanove zabavljati u Rijeci