Obavijesti

Show

Komentari 3

Bivši glumac 'Bibinog svijeta' nakon borbe s teškom bolešću: Nisam se mogao prepoznati...

Bivši glumac 'Bibinog svijeta' nakon borbe s teškom bolešću: Nisam se mogao prepoznati...

Slušaš od početka - ostani doma, drži distancu, nemojmo biti blizu drugih i budimo dogovorni, a s druge strane rak ne drži distancu niti čeka bolja vremena i kraj pandemije, kaže glumac Matija Jakšeković.

VIDEO

Matija Jakšeković (38) je u emisiji 'In Magazin' progovorio je o liječenju karcinoma testisa, koji mu je dijagnosticiran prošle jeseni.

- Sve sam više sjedio jer sam prestao raditi, okrenuo sam se pisanju, dosta sam sjedio pred kompom. Počela se učestalo događati nelagoda, nešto nedefinirano zbog čega čovjek ne bi otišao doktoru, nego bi to stalno zanemarivalo. Otišao sam doktoru urologu, isti dan dijagnosticirali su mi tumor na testisu - prisjetio se Jakšeković.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Matija Prpić - Moja priča 09:22

Prvi put je o svojoj bolesti progovorio u prosincu, kad je iza njega već bila operacija i tri ciklusa kemoterapije.

Opaku su bolest pobijedili igrači Lazija, Dinama, Bilbaa. Ivan se nažalost nije uspio izvući...
Opaku su bolest pobijedili igrači Lazija, Dinama, Bilbaa.  Ivan se nažalost nije uspio izvući...

- Prvi simptom bio je osjećaj težine, koji je bio neodređen. Kako obično početkom godine radim nekakav svoj redoviti osnovni zdravstveni pregled, vjerojatno bih svojoj liječnici to prijavio. No kako je izbila pandemija, ja sam sve odgodio za neka bolja vremena jer sam smatrao da je sigurnije sada ne odlaziti u bolnicu na pretrage bilo koje vrste, no to se pokazalo kao greška- kaže Jakšeković i dodaje:

- S obzirom na to da su problemi koje sam osjećao postajali sve češći, a na kraju sam osjetio da mi je desni testis povećan, odlučio sam sredinom rujna otići na pregled i odmah mi je dijagnosticiran tumor. Kasnije se pokazalo da je već došao do drugog stadija i javile su se lokalno ograničene metastaze na limfnim čvorovima, zbog kojih sam sada na liječenju - kaže Jakšeković, koji je tjedan dana nakon što je dobio dijagnozu, operiran.

Danas je, kako je rekao, liječenje iza njega, ali ostaje promatranje i drugačiji način života.

- Okrećem se prema njemu, nisam još tamo gdje bi trebao biti, ali idem prema tome. Uz kemoterapije je teško voditi brigu o tome što jedeš, rekao je glumac kojeg publika pamti i po ulozi u 'Bibinom svijetu' - objašnjava Jakšeković.

- Od srednje škole imam bradu i bilo mi je teško kad je ona nestala. Nisam sam sebe prepoznao, jedva sam čekao da počne ponovno rasti, priznao je glumac kojem je karcinom otkriven ipak u ranijoj fazi pa su prognoze za izlječenje su vrlo optimistične. Baš zato poziva sve muškarce da odu na pregled jer im to može spasiti život. - sa sjetom se prisjeća.

Glumcu iz 'Bibinog svijeta' je dijagnosticiran rak: Čekao sam zbog korone i metastazirao je
Glumcu iz 'Bibinog svijeta' je dijagnosticiran rak: Čekao sam zbog korone i metastazirao je

- Ja imam tu mušku bolest, a dosta je poznato da mi muškarci i ne obavljamo baš previše preglede. Ne mogu se pohvaliti, moj posjet urologu, kad sam imao tumor, bio je i prvi posjet, s obzirom na to da imam 38 godina. Rak testisa najviše napada muškarce u 20-im i 30-im godinama. Zato je na nama da budemo odgovorni - završio je Jakšeković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...